Szukam kompana

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
josedinner
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza GX '04
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Szukam kompana

Post 27 lut 2016, o 12:03

Cześć,

pozwoliłem sobie zwrócić się do Was z małą prośbą. Od razu zaznaczam, że jeśli mój temat jest niezgodny z regulaminem, to przepraszam i śmiało można go zamknąć. Ale od początku:

Tak się składa, że często musiałem odpuścić wyjazd na rajd, wyjazd na tor, zimowe ślizganie lub po prostu głupią myjnię tylko dlatego, że nie miałem z kim się wybrać, a brakowało mi motywacji, żeby ruszyć się samemu. Podczas różnych spotkań rozmawiałem z moimi znajomymi i okazało się, że ludzie mają podobne problemy, także w innych dziedzinach życia. To nasunęło mi pomysł na zrobienie serwisu szukamkompana.pl

Jako, że jestem programistą, to poświęciłem na to 3 miesiące, siedząc nad tym po pracy i w każdej wolnej chwili. Serwis uruchomiłem kilka dni temu, jest całkowicie darmowy, logowanie za pomocą Facebooka.

Tak sobie pomyślałem, że forum zrzesza masę ludzi, którzy mogą mieć podobne problemy co ja. Dlatego chciałem podzielić się z Wami moim pomysłem, licząc na konstruktywną krytykę, zgłaszanie nowych pomysłów, ulepszeń i ewentualnych błędów. Z góry zaznaczam, że moim celem nie jest darmowa reklama, nie mam z tego żadnych korzyści finansowych. Taki po prostu fun.

Adres serwisu: szukamkompana.pl

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Piotrek

PS. Jeśli się komuś spodoba, to można polubić na Facebooku:)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 82 razy
Polubione posty: 6 razy

Re: Szukam kompana

Post 27 lut 2016, o 12:35

Żeby się z tego sexportal nie zrobił. :-p

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 27 lut 2016, o 14:42

Na myjnie z kompanem? :-o

ptk22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
Polubił: 2268 razy
Polubione posty: 137 razy

Post 27 lut 2016, o 17:37

Albo kompanką:
Obrazek

Wtedy ma to sens...
Jest ryzyko, musi być wybór.

komor
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forester SG 2.0X MY03

Post 28 lut 2016, o 00:25

„Zaloguj się z Facebook'iem” – apostrof używamy tylko w przypadku, gdy wyraz obcojęzyczny kończy się na niewymawianą samogłoskę. Czyli w tym przypadku jest niepotrzebny i wystarczy „Facebookiem”. Podobnie na stronie #about, wystarczy „(…)za pomocą Facebooka.”. Przydałaby się jakaś fota na frontpage. :)

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 28 lut 2016, o 00:55

josedinner pisze: logowanie za pomocą Facebooka.

nie mam Facebooka.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

josedinner
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 28 lut 2016, o 10:41

komor pisze:„Zaloguj się z Facebook'iem” – apostrof używamy tylko w przypadku, gdy wyraz obcojęzyczny kończy się na niewymawianą samogłoskę. Czyli w tym przypadku jest niepotrzebny i wystarczy „Facebookiem”. Podobnie na stronie #about, wystarczy „(…)za pomocą Facebooka.”. Przydałaby się jakaś fota na frontpage. :)
Dzięki za uwagi :) Poprawię te apostrofy.

BiP
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: outback, starex, crosstrek
Polubił: 187 razy
Polubione posty: 204 razy

Post 28 lut 2016, o 11:05

leon pisze:

nie mam Facebooka.
Ja też. A czasami bym się umówił...

josedinner
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 28 lut 2016, o 11:55

BiP pisze:
leon pisze:

nie mam Facebooka.
Ja też. A czasami bym się umówił...
Zdaję sobie sprawę, że połączenie z Facebookiem to pewnego rodzaju ograniczenie. Przydałoby się zakładanie standardowego konta użytkownika i logowanie, jednak w trzy miesiące nie udało mi się wszystkiego zrobić. Dlatego właśnie pozwoliłem sobie napisać na forum, żeby zebrać wrażenia od wielu osób i określić obszary do poprawy i do rozwoju. Bardzo Wam dziękuję za te odpowiedzi.

Z drugiej strony, tak sobie myślę, że zanim umówiłbym się z kimś na cokolwiek, to chciałbym coś o tym kimś wiedzieć. Więc możliwość pozyskania podstawowych informacji z Facebooka jest przydatna ;-)

komor
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forester SG 2.0X MY03

Post 28 lut 2016, o 16:01

leon pisze: nie mam Facebooka
W dzisiejszych czasach to jak nieposiadanie prawa jazdy w USA, nawet nie ma czym się wylegitymować. ;-) Ale racja, poza FB przydałaby się inna metoda logowania. Kiedyś modny był Open ID, ale chyba wypadł z mody.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 29 lut 2016, o 00:46

josedinner pisze: Tak się składa, że często musiałem odpuścić wyjazd na rajd, wyjazd na tor, zimowe ślizganie lub po prostu głupią myjnię tylko dlatego, że nie miałem z kim się wybrać, a brakowało mi motywacji, żeby ruszyć się samemu. Podczas różnych spotkań rozmawiałem z moimi znajomymi i okazało się, że ludzie mają podobne problemy, także w innych dziedzinach życia. To nasunęło mi pomysł na zrobienie serwisu szukamkompana.pl
Też mieliśmy takie problemy i 8 lat temu wpadliśmy na absolutnie rewolucyjny pomysł. Założyliśmy http://www.forum-subaru.pl :mrgreen: Polecam :evilgrin:

ODPOWIEDZ