Jesteś pewny że to nie np. wyrobiona tuleja wahacza?EterycznyŻołądź pisze: WRX ma krzysiomowy problem przekładni kierowniczej.
Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Bergen, tego co go miesiąc temu wymieniali po tym jak się skrzywił w czasie bliskiego spotkania z taryfą? Nie, nie jestem, ale ja tam słucham mechaników w aso, a w poniedziałek pan z ubezpieczalni będzie ich słuchał. Mam tylko nadzieję, że owocnie.
EterycznyŻołądź, Podobne objawy do w/w dają wyrobione gumy przedniego stabilizatora...
Lucjan, na dobrą sprawę to podobne objawy daje uszkodzenie większości elementów zawieszenie. Ot, stuka.
remek pisze: stuka na kostce jak wolno jedziesz?
No właśnie

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Tylko, że to stuka:
a) tylko przy skręcaniu,
b) tylko na nierównościach,
c) w danej chwili stuka tylko odwrotna strona do zakrętu,
d) to jest zupełnie nowa jakość stuku, znaczy wcześniej, przez poprzednie 80tys go nie było.
Az coś napomknął, że przekładnia w nowszych WRXach jest ciut szybsza niż w tych z 04. Gdzie to można sprawdzić?
_______________________________________________________________________________________
Popsułeś.
Tak. Wiem. Nie musisz pisać. Mój błąd.
a) tylko przy skręcaniu,
b) tylko na nierównościach,
c) w danej chwili stuka tylko odwrotna strona do zakrętu,
d) to jest zupełnie nowa jakość stuku, znaczy wcześniej, przez poprzednie 80tys go nie było.
Az coś napomknął, że przekładnia w nowszych WRXach jest ciut szybsza niż w tych z 04. Gdzie to można sprawdzić?

_______________________________________________________________________________________
mały 5150 pisze: Dałbym głowę, że jak był nowy tak nie było.
Popsułeś.

Tak. Wiem. Nie musisz pisać. Mój błąd.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
O kurcze... Coś dla mnie... Walczyłem ze stukaniem w Legacy przez ostatni rokmały 5150 pisze: No właśnie![]()
![]()
Przecież ja już przez ostatnie 4 miesiące prawie zamęczyłem wszystkich w DaWoju. Stuka i stuka, na kostce właśnie, jadąc prosto albo skręcając. Verta pytałem, Vert pytał Carfita - mówią że właśnie stabilizator albo guma stabilizatora. Zasugerowałem to wczoraj w DaWoju a oni, że to też jest w porządku. Wymyśliłem już wszystko co sie dało łącznie z końcówkami drążków:-( W DaWoju samochód był ze sześć razy na ścieżce. Co to q...a jest
Dałbym głowę, że jak był nowy tak nie było. To mnie wkurza jak cholera
![]()

Całkiem niedawno odkryłem, że stukanie milknie po nawet delikatnym dotknięciu hamulca. O stukach wspomniałem Jarkowi z Józefowa podczas ostatniego przeglądu. I co się okazało? Napiszę za tydzień...

Nie jestem techniczny, więc opis może być śmieszny, ale... sprawa wyjaśniła się podczas czyszczenia hamulców. Przy zaciskach jest taki sworzeń (chyba ten na który wchodzi zacisk, nie pamiętam już). I tam powinna być taka gumeczka, która kosztuje (oryginał

Od kilku tygodni mam błogą ciszę

Czytałem gdzieś kiedyś też, że podobny objaw mogą wywołać zbyt luźno spasowane w zacisku klocki.
mały, spróbuj przy stukaniu nacisnąć lekko hamulec, jeśli "hałas" ustąpi, szukaj przyczyn gdzieś tam.
Zbawco, jak to o to chodzi, to Cię chyba publicznie w dupę pocałujęGodlik pisze:O kurcze... Coś dla mnie... Walczyłem ze stukaniem w Legacy przez ostatni rokmały 5150 pisze: No właśnie![]()
![]()
Przecież ja już przez ostatnie 4 miesiące prawie zamęczyłem wszystkich w DaWoju. Stuka i stuka, na kostce właśnie, jadąc prosto albo skręcając. Verta pytałem, Vert pytał Carfita - mówią że właśnie stabilizator albo guma stabilizatora. Zasugerowałem to wczoraj w DaWoju a oni, że to też jest w porządku. Wymyśliłem już wszystko co sie dało łącznie z końcówkami drążków:-( W DaWoju samochód był ze sześć razy na ścieżce. Co to q...a jest
Dałbym głowę, że jak był nowy tak nie było. To mnie wkurza jak cholera
![]()
Ile ja się nawściekałem. Takie małe, delikatne, leciutkie, wkur...
stukanko, słyszalne przy jeździe po kostce... Oczywiście po lekturze postów Krzysioma byłem pewien, że to przekładnia. Legacy było jeszcze na gwarancji, więc męczyłem ASO Koper, DaWoja i Grafixa w Białymstoku. Wg nich z zawieszeniem wszystko było OK (w DaWoju wymienili mi nawet jakieś tuleje, ale nie pomogło). Ale ja jestem strasznie wrażliwy na wszelkie dziwne dźwięki i mnie to po prostu doprowadzało do szału.
Całkiem niedawno odkryłem, że stukanie milknie po nawet delikatnym dotknięciu hamulca. O stukach wspomniałem Jarkowi z Józefowa podczas ostatniego przeglądu. I co się okazało? Napiszę za tydzień...![]()
![]()
Nie jestem techniczny, więc opis może być śmieszny, ale... sprawa wyjaśniła się podczas czyszczenia hamulców. Przy zaciskach jest taki sworzeń (chyba ten na który wchodzi zacisk, nie pamiętam już). I tam powinna być taka gumeczka, która kosztuje (oryginał) 5, słownie 5 złotych. I któremuś ASO podczas wymiany klocków zapomniało się... jej założyć... I to tak sobie stukało, przy okazji wycierając ten sworzeń...
Od kilku tygodni mam błogą ciszę![]()
Czytałem gdzieś kiedyś też, że podobny objaw mogą wywołać zbyt luźno spasowane w zacisku klocki.
mały, spróbuj przy stukaniu nacisnąć lekko hamulec, jeśli "hałas" ustąpi, szukaj przyczyn gdzieś tam.

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Najpierw sprawdź, na czułości jeszcze przyjdzie czasmały 5150 pisze: Zbawco, jak to o to chodzi, to Cię chyba publicznie w dupę pocałujęNie pomnę teraz
ale te stuki chyba właśnie pojawiły się po pierwszym toczeniu tarcz, potem pojechałem do Modlina na pierwszą imprezę 4race'a (luty to był chyba?) i tam to pierwszy raz usłyszałem. Moje życie zamieniło się w koszmar
![]()

Być może przy zdejmowaniu zacisków któraś gumka spadła i jej ponownie nie założyli.
Godlik pisze: Być może przy zdejmowaniu zacisków któraś gumka spadła i jej ponownie nie założyli.
A wtedy biorę rachunki od psychoterapeuty i jadę do nich z adwokatem

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
mały 5150, Godlik,
Tolerancję mam ogromną ale proszę dokończcie temat małych gumek i całowania w dupe na innym forum.
Tolerancję mam ogromną ale proszę dokończcie temat małych gumek i całowania w dupe na innym forum.

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Nie wiem jak Godlik ale ja nie mogę się powstrzymaćChloru pisze:mały 5150, Godlik,

- Godlik
- 6 gwiazdek
Na technicznym?Chloru pisze: Tolerancję mam ogromną ale proszę dokończcie temat małych gumek i całowania w dupe na innym forum.![]()

Bergen, Tak ale z pozoru dobre gumki przedniego stabilizatora potrafią skutecznie "udawać" stuki w maglownicy. Też omal nie osiwiałem szukając usterki w maglownicy, którą okazała się być w/w błahostka
Przed calowaniem w ...?mały 5150 pisze:Nie wiem jak Godlik ale ja nie mogę się powstrzymaćChloru pisze:mały 5150, Godlik,
g.
- Godlik
- 6 gwiazdek
Potrafią też udawać padnięte tylne amortyzatory w GTku. I już zbierałem na nowe amorkiLouCyphre pisze: Bergen, Tak ale z pozoru dobre gumki przedniego stabilizatora potrafią skutecznie "udawać" stuki w maglownicy. Też omal nie osiwiałem szukając usterki w maglownicy, którą okazała się być w/w błahostka

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Godlik pisze: Na technicznym?![]()
Z offtop w technicznym podobno dostaje się paski

- Godlik
- 6 gwiazdek
To ja poproszę pół kiloChloru pisze: Z offtop w technicznym podobno dostaje się paski![]()
- Chloru
- 6 gwiazdek
Nie wiem czy wiesz co robisz. Tu paski rozdaje barbieGodlik pisze:To ja poproszę pół kiloChloru pisze: Z offtop w technicznym podobno dostaje się paski![]()

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
wyszedlem wlasnie z fabryki
moze to i cos dobrego, bo w koncu nie gnije za biurkiem
i spac moge isc
dobranoc

moze to i cos dobrego, bo w koncu nie gnije za biurkiem

i spac moge isc

dobranoc
I że niby że co? Że brzydki mam pasek?Chloru pisze:Nie wiem czy wiesz co robisz. Tu paski rozdaje barbieGodlik pisze:To ja poproszę pół kiloChloru pisze: Z offtop w technicznym podobno dostaje się paski![]()

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
A może oni mówią o podpaskach?

Ostatnio zmieniony 12 wrz 2008, o 23:02 przez EterycznyŻołądź, łącznie zmieniany 1 raz.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek