Wymiana czy regeneracja turbiny

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
tomek80
0 gwiazdek
Auto: subaru impreza gt
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Wymiana czy regeneracja turbiny

Post 24 kwie 2016, o 16:18

Witam mam pytanie poniewaz padla mi turbina w imprezie gt. Turbina ihi vf28 na łozyskach kulkowych i mam pytanie czy gdzies regeneruja takie turbiny. Bo slyszalem ze jest problem z regeneracja takich turbin, lub zastanawiam sie nad kupnem nowej turbiny z USA tylko niewiem jaka poniewaz tego modelu niema.

siewcu
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 24 kwie 2016, o 17:50

nie da się regenerować, szukaj używki w dobrym stanie. ale z tego co pamiętam, to kosztuje to jakieś 3k pln...
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

rafeekk
1 gwiazdka
Auto: SuruBuru

Re: Wymiana czy regeneracja turbiny

Post 24 kwie 2016, o 21:28

http://www.turbo-tec.eu/uk/turbochargers/ Ich oddział UK regeneruje ale czekania jest dużo. W Polsce nie spotkałem wkładów ani łożysk. Niemniej ustal przyczynę awarii. Te turbosprężarki są bardzo wytrzymałe.
Centrum-Subaru

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 24 kwie 2016, o 22:11

rafeekk pisze:http://www.turbo-tec.eu/uk/turbochargers/ Ich oddział UK regeneruje ale czekania jest dużo. W Polsce nie spotkałem wkładów ani łożysk. Niemniej ustal przyczynę awarii. Te turbosprężarki są bardzo wytrzymałe.
W Polsce też regenerują, tylko jak forumowa praktyka pokazuje, wystarcza na jakieś 1000-2000 km jak dobrze pójdzie :-)
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

rafeekk
1 gwiazdka
Auto: SuruBuru

Post 24 kwie 2016, o 22:25

ryjeks pisze: W Polsce też regenerują, tylko jak forumowa praktyka pokazuje, wystarcza na jakieś 1000-2000 km jak dobrze pójdzie :-)

No dlatego też pisze o oddziale uk. Tam mam sprawdzone działają.
Pozostaje tylko, raczej aż przyczyna !!
Centrum-Subaru

tomek80
0 gwiazdek

Post 24 kwie 2016, o 22:41

A co sądzicie o nowych turbinach dt 05lub td06 z usa za cene 200$ w zwyż bo mam kolege w stanach i tez zastanawialem sie czy nie kupic, ale niewiem czy takie turbo tez bedzie cos warte czy zaraz sie rozleci. Ale moze zawsze to lepsze niz jakas uzywka. A co do przyczyny to rozlecialo sie lozysko i nawet nie puscila oleju wiec licze ze z racji wieku i przebiegu tak sie stalo. A niewiem jak tkos przedemna uzytkowal tez ten samochod

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 kwie 2016, o 14:51

rafeekk pisze: No dlatego też pisze o oddziale uk. Tam mam sprawdzone działają.

Jaki koszt?
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 kwie 2016, o 14:55

tomek80 pisze: turbinach dt 05lub td06

Jeśli planujesz 350-400 KM to jak najbardziej.

tomek80
0 gwiazdek

Post 25 kwie 2016, o 17:57

Na tej turbinie mialem 285km przy 1,2bar i chcialbym mniej wiecej tyle tez miec na innej turbinie.

AMI
5 gwiazdek

Post 25 kwie 2016, o 19:46

tomek80 pisze: A co sądzicie o nowych turbinach dt 05lub td06 z usa za cene 200$

Chińszczyzna, z której nigdy nie wiadomo co wyniknie.
Jacek "AMI" Rudowski

AMI
5 gwiazdek

Post 25 kwie 2016, o 19:47

Poszukaj sobie vf28 - w UK powinna byc do znalezienia. Mysle, ze w granicach 2000-2500zł.

Chyba, że chcesz jeszcze inwestować w korekty mapy - to załóż jakie Ci tam będzie pasować.
Jacek "AMI" Rudowski

ODPOWIEDZ