Wymiana czy regeneracja turbiny
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Wymiana czy regeneracja turbiny
Witam mam pytanie poniewaz padla mi turbina w imprezie gt. Turbina ihi vf28 na łozyskach kulkowych i mam pytanie czy gdzies regeneruja takie turbiny. Bo slyszalem ze jest problem z regeneracja takich turbin, lub zastanawiam sie nad kupnem nowej turbiny z USA tylko niewiem jaka poniewaz tego modelu niema.
nie da się regenerować, szukaj używki w dobrym stanie. ale z tego co pamiętam, to kosztuje to jakieś 3k pln...
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
Re: Wymiana czy regeneracja turbiny
http://www.turbo-tec.eu/uk/turbochargers/ Ich oddział UK regeneruje ale czekania jest dużo. W Polsce nie spotkałem wkładów ani łożysk. Niemniej ustal przyczynę awarii. Te turbosprężarki są bardzo wytrzymałe.
Centrum-Subaru
W Polsce też regenerują, tylko jak forumowa praktyka pokazuje, wystarcza na jakieś 1000-2000 km jak dobrze pójdzierafeekk pisze:http://www.turbo-tec.eu/uk/turbochargers/ Ich oddział UK regeneruje ale czekania jest dużo. W Polsce nie spotkałem wkładów ani łożysk. Niemniej ustal przyczynę awarii. Te turbosprężarki są bardzo wytrzymałe.

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
ryjeks pisze: W Polsce też regenerują, tylko jak forumowa praktyka pokazuje, wystarcza na jakieś 1000-2000 km jak dobrze pójdzie![]()
No dlatego też pisze o oddziale uk. Tam mam sprawdzone działają.
Pozostaje tylko, raczej aż przyczyna !!
Centrum-Subaru
A co sądzicie o nowych turbinach dt 05lub td06 z usa za cene 200$ w zwyż bo mam kolege w stanach i tez zastanawialem sie czy nie kupic, ale niewiem czy takie turbo tez bedzie cos warte czy zaraz sie rozleci. Ale moze zawsze to lepsze niz jakas uzywka. A co do przyczyny to rozlecialo sie lozysko i nawet nie puscila oleju wiec licze ze z racji wieku i przebiegu tak sie stalo. A niewiem jak tkos przedemna uzytkowal tez ten samochod
rafeekk pisze: No dlatego też pisze o oddziale uk. Tam mam sprawdzone działają.
Jaki koszt?
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
tomek80 pisze: turbinach dt 05lub td06
Jeśli planujesz 350-400 KM to jak najbardziej.
Na tej turbinie mialem 285km przy 1,2bar i chcialbym mniej wiecej tyle tez miec na innej turbinie.
tomek80 pisze: A co sądzicie o nowych turbinach dt 05lub td06 z usa za cene 200$
Chińszczyzna, z której nigdy nie wiadomo co wyniknie.
Jacek "AMI" Rudowski
Poszukaj sobie vf28 - w UK powinna byc do znalezienia. Mysle, ze w granicach 2000-2500zł.
Chyba, że chcesz jeszcze inwestować w korekty mapy - to załóż jakie Ci tam będzie pasować.
Chyba, że chcesz jeszcze inwestować w korekty mapy - to załóż jakie Ci tam będzie pasować.
Jacek "AMI" Rudowski