Alan, Alan, Alan! pisze:
ale zdaje się, yanosik zna Twój numer tel
Nie sądzę. Ma uprawnienia do telefonu bo w aplikacji jest opcja zadzwonienia do TU.
Alan, Alan, Alan! pisze:
towarzystwo też pewnie? a to już coś.
Dalej niewiele - mogę odpalić Y jadąć z kimś jako pasażer.
Alan, Alan, Alan! pisze:
Zresztą, miałem właśnie na myśli, że w przyszłości
Alan, Alan, Alan! pisze:
Teraz się ktoś zgodzi na wygodne oferty, później nie doczyta zmiany regulaminu i bang. A umówmy się, Ty czytasz, Fido czyta, 3/4 Polski nie - i to jest miejsce gdzie są (duże) pieniądze.
Ja nie czytam - pewnie więcej zaoszczędziłem na mandatach niż dopłaciłem do OC

Tak strasznie z busikiem jojczycie a prawda jest taka, że sam fakt posiadania smartfona w kieszeni pozwala takiemu google/apple na sprzedanie danych do TU. Nie trzeba odpalać żadnego Yanosika.
busik pisze:
pełnej zawartości telefonu - zdjęć, ksiązki adresowej, lokalizacji itd - po co? dlaczego np. instalowana gra w szachy na telefonie wymaga dostępu do lokalizacji, książki adresowej, multimediów mojego telefonu?
Bo ma funkcjonalność która tego wymaga. Yanosik chce - Aparat, Lokalizacja, Mikrofon, Pamięć, Telefon. Czyli wszystko to czego potrzebuje do działania w obecnej wersji. Jak chcesz to możesz cofnąć uprawnienia do każdego z tych elementów.
busik pisze:
Więc nie gadajcie, że Yanosik podpisał umowę jawną, w której wszystko wiecie bo w internecie napisali - ja w dzisiejszych czasach w uczciwość, jawność itp rzeczy w internecie - nie wierzę
Brzoza, trotyl, sztuczna mgła....