nawet już od C180, podobną.esilon pisze:So What!, bierz C klassa. Daje frajdę z jazdy już od wersji c200.
Koniecznie jednak trzeba wyłączyć ESP, żeby cokolwiek fajnego było mozliwe.
nawet już od C180, podobną.esilon pisze:So What!, bierz C klassa. Daje frajdę z jazdy już od wersji c200.
SO WHAT-cie sterowanie głosem działa lecz po angielsku lub niemiecku.So What! pisze:Arno, a jak w praktyce działa sterowanie głosowe w Mercu? W programach motoryzacyjnych zwykle śmiali się z takich wynalazków, że nie działają. Ale może coś się zmieniło? Może nastąpił przełom i jest to gadżet działający?
Tak przy okazji przerażające w tej dyskusji jest to, że rozmawiamy o dodatkach, gadżetach, ich przydatności, a nie o tym, jak dane auto jeździ. Czy i jaki mamy jeszcze wpływ na to, co się z nim dzieje w czasie jazdy. Inny słowy o frajdzie z jazdy
Garmin w Mercedesie jest przede wszystkim rozwiązaniem edukacyjnym.Arno pisze:No i wreszcie - ten system kosztuje 14+... więc proponowany przez nich Garmin jest prawdopodobnie rozsądniejszym rozwiązaniem.
Dokładnie, wystarczyłoby zintegrować sam ekran dotykowy. Ale wiesz, to pozbawiłoby pieniędzy zarówno producentów nawigacji jak i producentów wszelkich systemów samochodowych, bo z dużym prawdopodobieństwem znalazłaby się sprytna aplikacja na smartfona, która by to robiła lepiej i za darmo.Godlik pisze:Moim zdaniem nie ma nic lepszego niż nawigacja w telefonie. Częste aktualizacje i informacje on-line o korkach, policji i innych utrudnieniach to jest to czego nie zastąpi żadna fabryczna nawigacja.
I gdyby to teraz zintegrować z nawigacją w samochodzie, to byłby hit. Jak działają systemy typu mirror link (skoda)? Apple też chyba coś takiego ma... Apple car? Bo coś mi się obiło o uszy, że służą właśnie do połączenia z telefonem. Ale jak to działa, nie wiem...
No widzisz, a jak pisałem, że Skoda to optymalne auto, to zrozumienia nie znajdowałem.Konto usunięte pisze:EDIT. z tego co czytam, to ten MirrorLink właśnie z założenia tak powinien działać. Ktoś się bawił tym?
Лукашэнка pisze: No widzisz, a jak pisałem, że Skoda to optymalne auto, to zrozumienia nie znajdowałem.![]()
Amen. Dodal bym do tego zawsze aktualny gps-fix dzieki czemu gos nie startuje 3 min ;)Godlik pisze:Moim zdaniem nie ma nic lepszego niż nawigacja w telefonie. Częste aktualizacje i informacje on-line o korkach, policji i innych utrudnieniach to jest to czego nie zastąpi żadna fabryczna nawigacja.
I gdyby to teraz zintegrować z nawigacją w samochodzie, to byłby hit. Jak działają systemy typu mirror link (skoda)? Apple też chyba coś takiego ma... Apple car? Bo coś mi się obiło o uszy, że służą właśnie do połączenia z telefonem. Ale jak to działa, nie wiem...
Już chyba wolałbym Audi, albo BMW, jeżeli mówimy mówimy o niemieckich autachesilon pisze: So What!, bierz C klassa. Daje frajdę z jazdy już od wersji c200.
Nie jestem jabłkowy. Miałem kiedyś iPoda i tak mi działał na nerwy, że nie chcę mieć z tym jabłkami nic wspólnego. Korzystam natomiast czasem z dyktowania tekstu na telefonie (z Androidem). Działa to rewelacyjnie. Jedynym problemem jest moje zboczenie zawodowe. Chcę, żeby tekst dobrze wyglądał. Miał duże litery, kropki, przecinki, tj. wyglądał schludnie. No i tego mi właśnie brakuje w dyktowaniu tekstu. Możliwe zresztą, że jestem niedouczony i można tekst dyktować tak, żeby od razu wyglądał, jakby był pisany starannie na klawiaturze.gregski pisze: Sowho, ty chyba nie jestes japkowy, ale pobaw sie czyims ajfonem i zobacz jak dziala dyktowanie tekstu po polsku czy w innym jezyku. Imho rewelacja. Bardzo czesto uzywam w aucie do pisania tekstu.
Można przecież w swojej książce adresowej nazwiska znajomych zastąpić jakimiś angielskimi słowami-przydomkami, które Ci się kojarzą z danymi osobami...So What! pisze:Ciekawe tylko, jak działa wybieranie głosowe. To znaczy, jak sobie radzi z polskimi nazwiskami, skoro system działa w języku angielskim/niemieckim.
Nawigacja Play. Czyli NaviExpert obrandowany przez Play. Jestem bardzo zadowolony, wiele razy uratowała mi już dupę. Czy to przed patrolem w krzakach, czy też przed gigantycznym korkiem.gregski pisze: Godlik, jakiego softu uzywasz?
No to muszę zgłębić tematgregski pisze: Sowhat, chyba nie jest źle. Dyktowane bezpośrednio do telefonu, wraz ze znakami interpunkcyjnymi.
Okulary noweFUX pisze: Dla mnie lipa, za mały ekran.
Ja nie przepadam za przypinaniem telefonu do szyby - ogranicza to trochę widoczność.Godlik pisze: Fajne. Tylko jednak trzeba odrywać wzrok od drogi. Bardziej niż kiedy masz telefon przed sobą na szybie.