Auto dla dziada

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Re: Auto dla dziada

Post 19 wrz 2016, o 08:25

I dobrze.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubił: 0
Polubione posty: 5 razy

Post 19 wrz 2016, o 09:25

hehehe jakie to nasze.. albo czarny albo bialy...

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 19 wrz 2016, o 10:21

greg please
śmiem twierdzić, że 90% "dyslektyków" w naszym kraju to dzieciaki, którym rodzice załatwili papiery żeby się pociechy nie stresowały w szkole
za Twoich/moich czasów było coś takiego? popełniałeś błędy, to byłeś debil i nieuk - bierz się do roboty, bo Ci jeszcze matka z ojcem wpierdzielą - tak było
skoro rodzice tacy mądrzy i wspaniali, że dla swojego świętego spokoju załatwiają dzieciom papiery - to niech biorą konsekwencje tego, że dziecko nie będzie miało prawa jazdy, a wtedy ciekawe jaką znajdzie pracę

eeehh rozmarzyłem się
niestety nikt tego w tym kraju nie wprowadzi, a szkoda :cofee:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

gregski
6 gwiazdek

Post 19 wrz 2016, o 10:46

zdanie klucz: "załatwiają dzieciom papiery"

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 19 wrz 2016, o 12:11

gregski pisze: "załatwiają dzieciom papiery"
Właśnie ostatnio paru załatwio swoim pociechom pozostanie w pierwszej klasie na drugi rok. Afera sześcio/siedmiolatków.
Pomijając tło, tło wiecie co rodziców ubodło?
Iz na rozpoczęcie roku szkolnego dzieci zostawione na kolejny rok w klasie pierwszej usłyszały, że sa debilami, osłami itepe.
Kto się zbulwersował?
Rodzic.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 wrz 2016, o 12:16

gregski pisze:zdanie klucz: "załatwiają dzieciom papiery"
mnie mama nie prowadziła do specjalisty za ortografię :whistle:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 wrz 2016, o 12:17

FUX pisze:
gregski pisze: "załatwiają dzieciom papiery"
Właśnie ostatnio paru załatwio swoim pociechom pozostanie w pierwszej klasie na drugi rok. Afera sześcio/siedmiolatków.
Pomijając tło, tło wiecie co rodziców ubodło?
Iz na rozpoczęcie roku szkolnego dzieci zostawione na kolejny rok w klasie pierwszej usłyszały, że sa debilami, osłami itepe.
Kto się zbulwersował?
Rodzic.
powiedz to rodzicom 3 latków, dla których zabrakło miejsca w przedszkolach, bo 5 latki drugą zerówkę robią i nie zwolniły miejsc

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 19 wrz 2016, o 17:02

Kurna jego olek! Czy to jest wątek o reformie w mordę szkolnej czy o aucie dla starszych osób?
No, słucham? Jak Bonie dydy! ( Bonia to taka pani).

W zeszłym tygodniu jadę se do domu. Auto mnie informuje -zużyte klocki.
Nic to.
Mija noc. Rano o 9:03 mail: zużyte klocki, proszę się zgłosić na warstat.
9:05 Dzwoni warstat: pan się zgłosi na wymianę.
Normalnię inwigilacja.
Dziś udałem się na warstat.
Wziąłem robotę, myślę se popracuję w spokoju.
A tu panie dziejaszku, stoi zarejestrowany c43
Udałem się do właściwego działu, gdzie mi wręczono kluczyki - niech se pan godzinkię pojeździ.
Więc się udałem w kierunku domu znaną mi trasą, żeby sprawdzić w warunkach rzeczywistych.
Rzeczywiste to one nie były, gdyż ten pojazd mechaniczny nie daje takiej szansy.
To narzędzie szatana każe cisnąć, grzmieć silnikiem i wydechem i mijać następne światła, jak tamtym jeszcze start i stop na poprzednich nie odpalił.
na dodatek, ten wymysł niemieckiej bandyterki mającej na celu likwidację polskiej populacji wypadkami, (jak to mówi Konkolewski , MORDERCY DROGOWI)- na najtwardszym nastawieniu jest miluśki w użyciu. Nie wnerwia...
Droga powrotna na warstat - postanowiłem pojechać tak, jakbym jechał moim. Słowem świńskim truchtem przyśpieszonym. No jednak nie będę się ślimaczył jak cały naród. Czyli jadę se normalnie, auto pali odrobinę więcej niż moje. Ale pytam się, czy można ową trasę pokonać tą samą metodą?
No w dupę jednak nie można, bo to kurdetswo każe, zmusza i szepcze - możesz ich wszystkich wydymać przed zakrętem, co uczyniłem...
jakiż z tego wszystkiego płynie wniosek?
Ano taki, że ten pojazd został zbudowany na zamówienie partii zielonych. Bo po trzech dniach traci się prawo jazdy. Inaczej się nie da.
Żeby tym autem jeździć grzecznie trzeba by chyba chodzić na jakąś terapię psychologiczną, lub wręcz psychiatryczną.

Czy da się tym autem jeździć jak ciota? Może się da - ale wymagałoby to potwornie silnej woli. Ale jednak na narty dojechałoby się o 15 minut wcześniej, lub wręcz o 45!
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 19 wrz 2016, o 17:49

Arno pisze: lub wręcz o 45!
a dokładnie 43

wspaniałe auto, cały czas jestem chory na to cholerstwo :-)

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 19 wrz 2016, o 17:51

Arno pisze: To narzędzie szatana każe cisnąć, grzmieć silnikiem i wydechem i mijać następne światła, jak tamtym jeszcze start i stop na poprzednich nie odpalił.
I know... :thumb:
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 19 wrz 2016, o 18:42

Arno,
czyli co?
Zafundowaleś sobie godzinę frajdy, ale zarazem znacznie dłuższy niż godzina okres frustracji z dalszego jeżdżenia C200?
;)

esilon
6 gwiazdek

Post 19 wrz 2016, o 18:49

Лукашэнка pisze: znacznie dłuższy niż godzina okres frustracji z dalszego jeżdżenia C200?

ale C 200 bardzo fajnie jeździ :-)

Arno, może przejechałbys się c63 tak dla porównania z c43 ;) , ciekawym bardzo opinii w sprawie zawieszenia

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 wrz 2016, o 19:00

Лукашэнка pisze:Arno,
czyli co?
Zafundowaleś sobie godzinę frajdy, ale zarazem znacznie dłuższy niż godzina okres frustracji z dalszego jeżdżenia C200?
;)
Łukaszenko, a z jakiej że racji miałby się frustrować fajnym autem.
Czy ja pracuję w korporacji, żeby narzekać na służbowy pojazd?
A słyszałem głosy o tym modelu płynące z korporacji - Oj noga mnie boli, bo niewygodnie pedały, jaka chińszczyzna w środku, niewygodne siedzenia.... obrzuca ludzi rzadkim gównem.
Ja ten samochód bardzo lubię. I prawdopodobnie wezmę taki sam tylko 4x4. Ale co się w mózgu jeszcze urodzi, kto to wie...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 19 wrz 2016, o 19:51

http://strazacki.pl/akcje/porsche-uderzyło-w-drzewo

Musicie zaznaczyć i skopiować.
:o

A moc korci.

esilon
6 gwiazdek

Post 19 wrz 2016, o 20:44

Zakazać mocnych aut bo korcą ?

Gootek
6 gwiazdek

Post 19 wrz 2016, o 21:06

Arno pisze:Łukaszenko, a z jakiej że racji miałby się frustrować fajnym autem.
Ja na służbowe pojazdy nie narzekam. Doceniam ich dobrodziejstwa. 8-)

Tym razem chodziło mi jedynie o to, że opakowanie podobne, a moc zupełnie inna.
Czy Ci nie będzie brakować tej mocy, której tu doświadczyłeś?

Mnie w C200 brakuje mocy, nie ukrywam.
Nie dlatego, żeby jej było obiektywnie za mało, do mojego codziennego podróżowania. Zapewne i 120 KM też by wystarczyło...
Tylko to auto zdaje się obiecywać więcej.
A C43, którym jeździłeś nie udaje... on obietnicy dotrzymuje.
:->

Gootek
6 gwiazdek

Post 19 wrz 2016, o 21:09

esilon pisze:Zakazać mocnych aut bo korcą ?
Osiemnastolatkowi akurat nie pozwalałbym jeździć 911 bez asysty bardziej doświadczonego kierowcy.

gregski
6 gwiazdek

Auto dla dziada

Post 19 wrz 2016, o 21:13

Oj pisalem o tym trendzie nie raz... nery bola... zawias od 300 konnego auta w c200 bez sensu. W204 tak nie mialo. Jezdzilo, ale narzady nie bolaly.

Arno, swinski przyspieszony trucht perla :) Glad(od glat) to see you again..

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 wrz 2016, o 21:52

Лукашэнка pisze:
Arno pisze:Łukaszenko, a z jakiej że racji miałby się frustrować fajnym autem.
Ja na służbowe pojazdy nie narzekam. Doceniam ich dobrodziejstwa. 8-)

Tym razem chodziło mi jedynie o to, że opakowanie podobne, a moc zupełnie inna.
Czy Ci nie będzie brakować tej mocy, której tu doświadczyłeś?

Mnie w C200 brakuje mocy, nie ukrywam.
Nie dlatego, żeby jej było obiektywnie za mało, do mojego codziennego podróżowania. Zapewne i 120 KM też by wystarczyło...
Tylko to auto zdaje się obiecywać więcej.
A C43, którym jeździłeś nie udaje... on obietnicy dotrzymuje.
:->
Nie wiem, Łukaszenko, ja jeżdżę po mieście, gdzie w zasadzie jadę szybciej od innych, na światłach wszyscy zostają... Po kraju autostradami, więcej mocy mi nie potrzeba, no chyba tylko żeby udowodnić tym, co na ogonie siedzą - tylko po co?
Jak jadę na narty lecę jakieś 180 i to wystarcza...
Jasne, 360 koni, to dwa razy więcej... ale pytam - kiedy ja biedny szaraczek, mam to w tym kraju wykorzystać? Jadąc Katowicką do krakowa i mijać wszystkich poboczem? Czy kiedy? Bo niestety, rzeczywistość się zmieniła - nie ma jak, gdzie i kiedy szaleć. Ludzie się wloką. Jest masakra.
I słusznie powiedziałeś - opakowanie jest to samo. Takie same stołki ( w pakiecie AMG - no chyba że dopłacić za kubły i chyba warto), nieco inne zegary... reszta ta sama...
Czyli co, biorąc auto na trzy lata, czy 5, mam wykaszleć 100/130 tys więcej, żeby mieć czczą satysfakcję i mało możliwości do wykorzystania?
Bo tak serio, to draństwo to kusi - dziś jadąc się nadziałem na trzy patrole. Tego się boję. A bez prawka nie bardzo to widzę. Aha, miał genialną rzecz - wyświetlacz na przedniej szybie. Taki wąski paseczek. Prędkość, obroty i bieg. Dobre.
I chyba miał czujnik zjeżdżania z pasa, bo mi co jakiś czas drżała kierownica z lewej strony. Jak wibracja w telefonie. I miał wkurwiające pikanie, że ja za blisko, czy ktoś za blisko. Dość dużo bodźców.
radio miał lepsze, ale nawigację mniejszą.

Gdyby nie brać pod uwagę rzeczywistości drogowej w PL i tego co robię z autem, to bardzo klawy pojazd mechaniczny. Co nie znaczy, że mi nie odbije.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 19 wrz 2016, o 22:47

Arno pisze: Ja ten samochód bardzo lubię. I prawdopodobnie wezmę taki sam tylko 4x4. Ale co się w mózgu jeszcze urodzi, kto to wie...

A ja zrobię offtop i zapytam, czy Ci się Arno nie składa roleta jak przejeżdżasz ciut szybciej przez śpiącego policjanta? Jest to jedyna rzecz, która mnie w tym aucie denerwuje

gregski
6 gwiazdek

Post 19 wrz 2016, o 22:48

ladna smierc, szybka.
yolo.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 wrz 2016, o 23:09

Konto usunięte pisze:
Arno pisze: Ja ten samochód bardzo lubię. I prawdopodobnie wezmę taki sam tylko 4x4. Ale co się w mózgu jeszcze urodzi, kto to wie...

A ja zrobię offtop i zapytam, czy Ci się Arno nie składa roleta jak przejeżdżasz ciut szybciej przez śpiącego policjanta? Jest to jedyna rzecz, która mnie w tym aucie denerwuje
Nie mam prawie nigdy zaciągniętej rolety, więc nie zauważyłem.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2016, o 09:26

Лукашэнка pisze:
Osiemnastolatkowi akurat nie pozwalałbym jeździć 911 bez asysty bardziej doświadczonego kierowcy.
tam jechał 28 latek też - zakładając, że siedział na fotelu pasażera, to spełniono Twoje wytyczne - i co? efekt ten sam

na slickach jechali, czy takie łyse opony były?
zastanawiam się ile czasu zajęło im rozkminienie co to było za auto, a już który to model to już w ogóle

Slawskip
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subaru Legacy MY07
Polubił: 12 razy

Post 20 wrz 2016, o 10:33

busik pisze:
Лукашэнка pisze:
zastanawiam się ile czasu zajęło im rozkminienie co to było za auto, a już który to model to już w ogóle
może poznali je po dokumentach samochodu ;)

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 20 wrz 2016, o 11:30

Najgorsze jest to, że teoria magnetycznego drzewa po raz kolejny znalazła potwierdzenie... Metr w prawo albo w lewo i skończyłoby się pewnie na urwanym zawieszeniu, może dachowaniu...
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2016, o 11:58 przez Bilex, łącznie zmieniany 1 raz.
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

ODPOWIEDZ