cholipcia, myślałem że mam brudny monitor, a tam naprawdę jest ć.esilon pisze:Bilex pisze: Za to pieszych ma w dupie...
bo nie świećą
Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Jarmaj, dowiedzial bys sie od kolegow z rozwoju czegos w temacie i podrzucil nam, a nie tylko w tej lakierni siedzisz..
No chyba, ze to wszystko outsourced...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 256 razy
- Polubione posty: 533 razy
gregski pisze: Jarmaj, dowiedzial bys sie od kolegow z rozwoju czegos w temacie i podrzucil nam, a nie tylko w tej lakierni siedzisz..
Arendi jest takie, że w Insigni będą 32 segmenty LED w Astrze jest 16
Ja tam nie kupuję - za chwilę programowo wyłączą możliwość ręcznego sterowania długimi i nie będzie jak ciot drogowych spychać strumieniem fotonów
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
gregski pisze:Jarmaj, dowiedzial bys sie od kolegow z rozwoju czegos w temacie i podrzucil nam, a nie tylko w tej lakierni siedzisz..
Koledzy z rozwoju są w Rüsselsheim i raczej nie mam z nimi żadnego kontaktu. Ja tu tylko od wydobycia jestem
A na lakierni nie siedzę już od paru lat. Teraz znowu robię karoserie
z innej beki:
wpadlem na to widelo i mam nadzieje, ze sie i w tym roku uda posmigac..
Link: https://www.youtube.com/watch?v=v-XIGSzXW0M
gregski, a rozkminiles ktory bezpiecznik wyciagnac? I czy elektronika nie zwariuje bez niego? 
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 108 razy
- Polubione posty: 169 razy
O tak, było bosko. Chętnie powtórzę.esilon pisze:gregski, juz nigdy nie było taki warunków jak wtedy
Najważniejsze, że masz jeszcze wolnego ssaka. Tym się da dawkować wrażenia, kontrolować poślizgi, itd.... Zresztą pamiętasz, bo miałeś MX-5.gregski pisze:Tej zimy nie bylo ;) ja chce rwd powariowac bez trakcji
Niestety w autach rwd z jedną z tych nowych turbo-benzyn, które maksymalny moment obrotowy osiągają już przy 1400, albo i nawet 1200 obr/min, nie ma żadnej zabawy na śniegu. I wyłączenie trakcji też nic nie da.
Ja generalnie te nowe silniki lubię, ale jak widać każdy kij ma dwa końce.
danikl,danikl pisze:O tak, było bosko. Chętnie powtórzę.esilon pisze:gregski, juz nigdy nie było taki warunków jak wtedy
a outbackiem już się bawiłeś w podobnych warunkach?
Jeśli nie, to koniecznie!
To jest lex z dobrego rocznika, wszystko wylaczalne z guzika. Szkoda tylko, ze szpery nie mam ;-/busik pisze:gregski, a rozkminiles ktory bezpiecznik wyciagnac? I czy elektronika nie zwariuje bez niego?
To prawda, lex zaskoczyl radoscia z jazdy. Blisko juz do miatki.Лукашэнка pisze:Najważniejsze, że masz jeszcze wolnego ssaka. Tym się da dawkować wrażenia, kontrolować poślizgi, itd.... Zresztą pamiętasz, bo miałeś MX-5.gregski pisze:Tej zimy nie bylo ;) ja chce rwd powariowac bez trakcji
Niestety w autach rwd z jedną z tych nowych turbo-benzyn, które maksymalny moment obrotowy osiągają już przy 1400, albo i nawet 1200 obr/min, nie ma żadnej zabawy na śniegu. I wyłączenie trakcji też nic nie da.
Ja generalnie te nowe silniki lubię, ale jak widać każdy kij ma dwa końce.
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 108 razy
- Polubione posty: 169 razy
Лукашэнка proszę Cię. Oczywiście parę razy rzuciłem tego wieloryba, ale tylko po to, żeby się utwierdzić w tym ile mu brakuje do GT-eka. OBK-a uwielbiam za coś zupełnie innego i niech tak zostanie.Лукашэнка pisze:danikl,danikl pisze:O tak, było bosko. Chętnie powtórzę.esilon pisze:gregski, juz nigdy nie było taki warunków jak wtedy
a outbackiem już się bawiłeś w podobnych warunkach?
Jeśli nie, to koniecznie!
Masz rację. Każdego wieloryba można pokochać, albo chociać polubić, za coś innego.danikl pisze:Лукашэнка proszę Cię. Oczywiście parę razy rzuciłem tego wieloryba, ale tylko po to, żeby się utwierdzić w tym ile mu brakuje do GT-eka. OBK-a uwielbiam za coś zupełnie innego i niech tak zostanie.
Ja ostatnio ujeżdżam wieloryba, który wabi się: Opel Insignia. Rocznik 2014. Silnik benzynowy. wolny ssak 1.8
Skrzynia: manual.
Specyfikacja prawie podstawowa.
Na trasie: A2 i potem S8, którą głównie teraz jeżdżę, w sumie nie mam co się skarżyć.
Rozpędzam wieloryba, wrzucam szósty bieg i pomykam spokojnie te 160 km/godz.
Co dobre, ponieważ to Insygnia, prawie nikt w tych "spieszących się" mi nie zamruga długimi ani nie okaże innego lekceważenia
Cóż, jakiś swój respekt czują
Ale dzisiaj przejechałem się do Suwałek i z powrotem. Jakieś 740 km. Prawie bez przerwy.
No i tu niestety ciężki wieloryb ze słabym motorkiem nie dawał rady. Musiałem często rezygnować z wyprzedzania, bo koników brakowało.
Tak naprawdę, będąc rozpieszczonym dwupasmowymi szosami przestałem rozumieć do czego w normalnej jeździe potrzeba więcej niż te powiedzmy 150 kucy.
Dzisiaj sobie to przypomniałem.
Czyli naprawdę to zależy: gdzie, po co, dlaczego i jak
Które auto dla Dziada idealne? Trudna sprawa.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 131 razy
- Polubione posty: 201 razy
Właśnie. Ja najczęściej podróżuję na zachód lub "daleki" wschód od W-wy. Na zachód wystarczy byle co, ale na wschód to i 300KM jest czasami zdecydowanie za mało.Лукашэнка pisze: Czyli naprawdę to zależy: gdzie, po co, dlaczego i jak![]()
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Niespodziwanie wyskoczyly 2h na obiad na rynku.. gdybym mial jakikolwiek czas to od razu bym sie przyznal ;) dzieki!