Tylko kryterium droższy=lepszy, tańszy=gorszy się nie sprawdza...EterycznyŻołądź pisze: Ja może jestem dziwny, ale wolałbym pójść do lepszego droższego lekarza niż gorszego tańszego.
Forkowy wydech czyli pewnie nuda
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Forkowy wydech czyli pewnie nuda
Dolce far niente 
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
FUX, nie napisałem, że tak jest. Napisałem, że wolę lepszego droższego lekarza od tańszego gorszego.
"Reguła" droższy=gorszy, tańszy=lepszy dopiero się nie sprawdza, choć wielu w nią święcie wierzy, aż do końca.
"Reguła" droższy=gorszy, tańszy=lepszy dopiero się nie sprawdza, choć wielu w nią święcie wierzy, aż do końca.
forek2, a ile za koncowy?
Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.
Ale wyboru DOKONAŁBYŚ na tej zasadzie, albo ja nie umiem czytać....EterycznyŻołądź pisze:FUX, nie napisałem, że tak jest. Napisałem, że wolę lepszego droższego lekarza od tańszego gorszego.![]()
Dolce far niente 
Olleo pisze:forek2, a ile za koncowy?
W przyszłym tygodniu zakładam u siebie to zapytam.
Pozdrawiam.
Olleo , końcowy do s-turbo 350 pln,ja założyłem wszystko za piewszym katalizatorem i jest 
To z nierdzewki? Porownywales juz brzmienie do El-teca, albo ktoregos z markowych (Devil, Prodrive, Supersprint etc.)?
Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.
Oczywiście z nierdzewki ,założyliśmy do s-turbo i xt a jeśli chodzi o brzmienie to nieporownywaliśmy do innych ponieważ dla nas to co jest ,jest fajne,w środku lekki pomruk na zewnątrz podkreślone brzmienie boksera ale bez wioski.Olleo pisze:To z nierdzewki? Porownywales juz brzmienie do El-teca, albo ktoregos z markowych (Devil, Prodrive, Supersprint etc.)?
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
forek2 pisze: Oczywiście z nierdzewki ,założyliśmy do s-turbo i xt a jeśli chodzi o brzmienie to nieporownywaliśmy do innych ponieważ dla nas to co jest ,jest fajne,w środku lekki pomruk na zewnątrz podkreślone brzmienie boksera ale bez wioski.
Jaka grubość nierdzewki na backboxie ?
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Grzegorz , zgineła mi suwmiarka,mikrometr tyżGrzesiek_67 pisze:forek2 pisze: Oczywiście z nierdzewki ,założyliśmy do s-turbo i xt a jeśli chodzi o brzmienie to nieporownywaliśmy do innych ponieważ dla nas to co jest ,jest fajne,w środku lekki pomruk na zewnątrz podkreślone brzmienie boksera ale bez wioski.
Jaka grubość nierdzewki na backboxie ?
Pozdrawiam
Grzegorz
forek2, wrzuc no jakies zdjecia tego wydechu.
A można coś zalożyć do wolnego 2.0, żeby ladnie pierdzialo? 
Dolce far niente 
Pytaj Artiego, jemu nie tylko glosno, ale i fajnie bulgoce N/A
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
Grzesiek_67, z reguły wydechy robią z dwumilimetrówki z tego co wiem.
FUX, żeby ładnie gadało trzeba w wolnymssaku zmienić nie tylko backbox ale przede wszystkim kolektor wydechowy. Do RXa Marek założył mi ten od Legacy 2.0. Ma on inną budowę - dwie rury wchodzą bezpośrednio do katalizatora (mają różną długość) natomiast w fabrycznie Imprezie schodzą się razem w jedną przed katem. To klucz do sukcesu - bulgotu. Z tyłu puszka Prodrive. Dźwięk moim zdaniem jak na wolnegossaka pierwsza liga, nie spodziewałem się, że boxer bez dmuchawy będzie tak gadał.
Marek przymierzał też inne backboxy ale (od STi i jeszcze jakiś) ale na żadnym nie było takiego efektu. 
FUX, żeby ładnie gadało trzeba w wolnymssaku zmienić nie tylko backbox ale przede wszystkim kolektor wydechowy. Do RXa Marek założył mi ten od Legacy 2.0. Ma on inną budowę - dwie rury wchodzą bezpośrednio do katalizatora (mają różną długość) natomiast w fabrycznie Imprezie schodzą się razem w jedną przed katem. To klucz do sukcesu - bulgotu. Z tyłu puszka Prodrive. Dźwięk moim zdaniem jak na wolnegossaka pierwsza liga, nie spodziewałem się, że boxer bez dmuchawy będzie tak gadał.

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Ja mam Prodrive w Forku N/A i jest gitFUX pisze: można coś zalożyć do wolnego 2.0, żeby ladnie pierdzialo?![]()
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- So What!
- 6 gwiazdek
A ja jeszcze nie wysłałem do Ciebie przelewu za ten miesiącKonto usunięte pisze: So What!'owy wydech jest piękny. Zawsze go reklamuję
Ma jeden minus...So What! pisze: Ja mam Prodrive w Forku N/A i jest git
Budżet....
Dolce far niente 
- So What!
- 6 gwiazdek
Kupiłem lekko używany na allegro - za 1.100 złFUX pisze:Ma jeden minus...So What! pisze: Ja mam Prodrive w Forku N/A i jest git![]()
Budżet....
No to już lepiej...So What! pisze:Kupiłem lekko używany na allegro - za 1.100 złFUX pisze:Ma jeden minus...So What! pisze: Ja mam Prodrive w Forku N/A i jest git![]()
Budżet....
Dolce far niente 
No to już w ogóle brzmi lepiejSo What! pisze: Kupiłem lekko używany na allegro - za 1.100 zł
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
So What!,
A ten tłumik ma jakieś oznaczenia? Typ, model, etc...
Dolce far niente 
- So What!
- 6 gwiazdek
Coś tam ma. Muszę sprawdzić.FUX pisze: So What!,
- So What!
- 6 gwiazdek
FUX, coś takiego znalazłem: http://www.rallysportdirect.com/shop/pd ... ts_id=2172
Zaglądnę jeszcze przy okazji pod samochód.
Zaglądnę jeszcze przy okazji pod samochód.