Zamach na świnke

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.

Świnka

Świnka jest jaka jest i jest kochana
26
45%
Świnka jest jaka jest, ale w czymś na głowie jej będzie bardziej do twarzy
3
5%
Świnka musi odejść cała
2
3%
Zmieniam lusterko
0
Brak głosów
Jestem wegetarianinem
2
3%
Bredzisz
7
12%
Bredzisz, ale jest przynajmniej nowy wątek
18
31%

Liczba głosów: 58

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Zamach na świnke

Post 26 wrz 2008, o 22:34

Może to profnacja, ale mnie to męczy więc powiem.

Czy nie czas się jakoś odróżnić od kropki na ulicach? No bo jak czasem widze jakiegoś oświniaczonego na drodze to może bym i zamachał, ale myśl że to może być jakieś SIPoski pretorianin (sipacz??) mnie powstrzymuje przed tym. Może więc by jakoś "naszą" świnkę odróżnić. Na przykład niech będzie w koronie :-d
Wtedy łatwo też by było przekonwertować te świnki, które były naklejone wcześniej. :whistle:

Dobry pomysł :-)
czy nie? :?
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2008, o 09:10 przez minimus, łącznie zmieniany 1 raz.

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Re: Świnka

Post 26 wrz 2008, o 22:41

minimus pisze: No bo jak czasem widze jakiegoś oświniaczonego na drodze to może bym i zamachał, ale myśl że to może być jakieś SIPoski pretorianin (sipacz??) mnie powstrzymuje przed tym.

Bo oni tylko na takich czekają, aby się ujawnili i wtedy hyc z samochodu do bagażnika i zakopują w lesie. Jak wiadomo na tamtym forum zostały same najgorsze szumowiny z sieci, które tworzą bojówkę na kształt neonazistów połączonych z harcerzami, sprzedających ciastka z arszenikiem wyznawcom kreski i us. speców. Tak? :roll:

_______________________________________________________________________________________________________________________

Co do samego tematu naklejek forumowych to nikt mnie się równać nie może. Jako jedyny przykleiłem naklejkę forum-subaru.pl i to przed Plejadami. Mówcie mi per Guru. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2008, o 23:30 przez EterycznyŻołądź, łącznie zmieniany 1 raz.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 26 wrz 2008, o 22:45

minimus pisze: Dobry pomysł :-)
czy nie? :?
Nie :-(
Świnka to Subaru, a nie kreska czy kropka. Chcesz się koniecznie odróżniać? Zrobię Ci świnkę z napisem theforum.pl Albo forum-subaru.pl

Oczywiście to tylko moja prywatna opinia, nie musisz się zgadzać :-p

Ywone
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Justy 1,2 by Keke Rosberg Limited Edition

Post 26 wrz 2008, o 22:58

zgadzam się z Godlik,
na tylnej klapie zrób napis stronki www np. z takich chromowanych literek http://www.allegro.pl/item437730285_lit ... e_new.html i już się będziesz wyróżniać :-)

minimus
5 gwiazdek

Post 26 wrz 2008, o 22:59

Świnka to świnka
A Subaru to Plejady :x

minimus
5 gwiazdek

Post 26 wrz 2008, o 23:02

EterycznyŻołądź pisze: Bo oni tylko na takich czekają, aby się ujawnili i wtedy hyc z samochodu do bagażnika i zakopują w lesie. Jak wiadomo na tamtym forum zostały same najgorsze szumowiny z sieci, które tworzą bojówkę na kształt neonazistów połączonych z harcerzami, sprzedających ciastka z arszenikiem wyznawcą kreski i us. speców. Tak?
No tak, teraz to już sam nie wiem :o

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 wrz 2008, o 23:05

Jestem przeciwny takim pomysłom. Moim zdaniem, fundamentalnym błędem jest wrzucanie do jednego worka SIPowiczów, czyli w Twym rozumieniu uczestników forum z kropką i metod stosowanych przez SIP do zarządzania ich forum. Ich forum - ich dzikie prawo do robienia tam cokolwiek sobie wymyślą. A co do kropki i ludzi stamtąd - z wieloma nadal mam kontakt, nie ma dla mnie znaczenia na którym są forum, tylko co sobą reprezentują i co myślą i co mówią. A świnka ma błękitną krew na złotych felgach - nie jest znakiem towarowym SIPu, więc nie ma powodu się jej wyrzekać.

Skłonnościom separatystycznym mówię "nie".
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 26 wrz 2008, o 23:08

devlin pisze:Jestem przeciwny takim pomysłom. Moim zdaniem, fundamentalnym błędem jest wrzucanie do jednego worka SIPowiczów, czyli w Twym rozumieniu uczestników forum z kropką i metod stosowanych przez SIP do zarządzania ich forum. Ich forum - ich dzikie prawo do robienia tam cokolwiek sobie wymyślą. A co do kropki i ludzi stamtąd - z wieloma nadal mam kontakt, nie ma dla mnie znaczenia na którym są forum, tylko co sobą reprezentują i co myślą i co mówią. A świnka ma błękitną krew na złotych felgach - nie jest znakiem towarowym SIPu, więc nie ma powodu się jej wyrzekać.

Skłonnościom separatystycznym mówię "nie".
Amen.
Co nie zmienia faktu że... jeśli spojrzeć na statystyki googla, dość dużo ludu trafia na forum poszukując znaczenia świnki. Może więc jednak warto przy niej zamieścić też adres foruma? Albo nawet nie przy niej, tylko po prostu wykonać naklejki z adresem. Czy coś.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 26 wrz 2008, o 23:08

EterycznyŻołądź pisze:wyznawcą kreski i us. speców. Tak?
Będę Cię poprawiał z uporem maniaka. W liczbie mnogiej jest wyznawcom, a nie wyznawcą. OK?

Choć nie jestem zwolennikiem podziałów, to z minimusem się zgodzę, że Subaru to Plejady. Świnka, zwłaszcza od czasu rozpowszechnienia się marki, to znak, kogo warto pozdrawiać. ;-) Poniekąd więc to znak forumowy.

Separatyści walczący są zarówno po jednej jak i drugiej stronie barykady. 8-)
czarne jest piękne...

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 wrz 2008, o 23:11

Subaru, to "plejady" po japońsku. I co z tego? Bo nie rozumiem.

Vib - ET z pewnością kiedyś odkryje słownik w FF. Nie trać nadziei ;-)

– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 26 wrz 2008, o 23:11

eee...nie ma o co kruszyć kopii... świnka to świnka...pozdrawiać można wszystkich albo nikogo...co dwa fora to nie jedno...

muszę chyba zmienić dealera na Bolkowego.... :-p
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 wrz 2008, o 23:14

Bilex pisze: muszę chyba zmienić dealera na Bolkowego.... :-p
Nie jestem pewien, czy on dostarcza Geriawit, Corega taps i kwas acetylosalicylowy w różnych stanach skupienia i postaciach ;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 wrz 2008, o 23:16

devlin pisze:Subaru, to "plejady" po japońsku. I co z tego? Bo nie rozumiem.
dev, tylko tyle, że znak rozpoznawczy Subaru, to po prostu gwiazdki z przodu i z tyłu. Świnka nie jest do tego potrzebna. 8-)
czarne jest piękne...

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 26 wrz 2008, o 23:29

vibowit pisze: Będę Cię poprawiał z uporem maniaka.

Super. Morze podam Ci chasło i bendzież jeszcze zamnie poprawiał błendy w moich tekstach? :thumb:

Popieram Cię w Twojej inicjatywie. 8-)
minimus pisze: No tak, teraz to już sam nie wiem :o

No nie. Pomysł z niepozdrawianiem oświnionych jest najgłupszym jaki słyszałem na tym forum (no na równi do zmiany nazwy, ale zgodnie z poprawnością polityczną trzeba być wyrozumiałym dla tamtego pomysłodawcy). Świnka miała i ma za zadanie wyróżniać tych "bardziej kumatych" Subarowców. Kiedyś do tego wystarczyło samo posiadanie Subaraka, ale od przeszło 3 lat przestało i stąd świnka.

To forum nie jest i nigdy nie miało być "jedynym właściwym forum subaru", jest mniejszą alternatywą, gdzie można bez skrępowania porozmawiać o wszystkim i ze wszystkimi. Tym którzy zostali na kropce nagle zamiast podać rękę będziesz pluł w twarz, a osobom udzielającym się i tu i tu mazał sprejem po autach "konfident"? Nagle po schizmie forumowicze z kropki stali się innymi, złymi ludźmi? Przecież to jest niedorzeczne?!
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2008, o 00:17 przez EterycznyŻołądź, łącznie zmieniany 1 raz.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 wrz 2008, o 23:35

EterycznyŻołądź pisze:Popieram Cię w Twojej inicjatywie. 8-)
Słabo, bo znowu popełniłeś ten sam błąd. :-p

Z dalszą częścią Twojego posta nawet bym się zgodził, tylko po co ten atak na minimusa? Naprawdę sądzisz, że miał takie niecne intencje?
czarne jest piękne...

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 26 wrz 2008, o 23:46

vibowit pisze: Z dalszą częścią Twojego posta nawet bym się zgodził, tylko po co ten atak na minimusa? Naprawdę sądzisz, że miał takie niecne intencje?

Szczerze to nie wiem jakie miał intencje. Chciałem porządnie (znaczy na wyrost) uciąć w zarodku fundamenty chwastów niezgody międzyforumowej, które to (fundamenty) tu zauważyłem. Myślenie, "nie pomacham mu, bo może być z sipu", nawet jak jest tylko i wyłącznie żartem jest niebezpiecznym zalążkiem. To, że się z kimś nie zgadzamy nie jest powodem, aby przestać go lubić, nawet jeśli spór idzie w tak ważnej i życiowej kwestii jak forum internetowe.

Wiesz, mnie i tak tu nikt nie lubi to niech się chociaż boją, a że z mojego podkładania się zbyt groźną miną może wyjść coś dobrego (albo raczej nie wyjść nic złego) to dobrze dla forum.

__________________________________________________________________________________________________
vibowit pisze: Słabo, bo znowu popełniłeś ten sam błąd. :-p

Niemorzliwe. :wall: Podać Ci na PW chasło? :->
devlin pisze: ET z pewnością kiedyś odkryje słownik w FF.

Cholera, to dla tych użytkowników jabłuszek muszą być specjalne słowniki, które będą im poprawiać nie tylko błędy ortograficzne, ale i źle zastosowane słowa. Oni nie są fanbojami, oni są po prostu zdominowani przez i uzależnieni od oprogramowania tej "jedynej słusznej firmy". :-d

devlin, dla Twojej informacji. FF pod ten archaiczny łindołs, na te złomiaste pecety, zaznacza tylko proste błędy ortograficzne, bo to prosty system, dla prostych ludzi.

Z pozdrowieniami,
Prostak

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 wrz 2008, o 23:57

EterycznyŻołądź pisze:
vibowit pisze: Słabo, bo znowu popełniłeś ten sam błąd. :-p
Niemorzliwe. :wall:
A jednak 8-)
a osobą udzielającym
, Twoje misyjne podejście do tematu napawa moje serce radością i dumą. :mrgreen:
czarne jest piękne...

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 27 wrz 2008, o 00:15

Wy to kurde naprawdę macie za dużo czasu ...ja tam staram się pozdrawiać każde subru. Odpowie = cool , nie odpowie = pieprzyć to. Sa ważniejsze rzeczy w życiu niż podziały świnkowo/gwiazdkowe, np. picie wina, słuchanie rockandrolla i fun :mrgreen:

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 wrz 2008, o 00:21

Ja nie pozdrawiam żadnego, chyba, że widzę w nim kogoś znajomego. To samo na motocyklu. Mam ważniejsze rzeczy w życiu do roboty, podobnie jak idiotyczne wydaje mi się wypisywanie na forum pozdrowień dla samochodów - ale rozumiem, że może to prowadzić do "odetkania" się "nowych" na forum, czyli idea jest w zasadzie słuszna. Ale nie stosuję osobiście.

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 27 wrz 2008, o 01:02

Ja mam to przyzwyczajenie jeszcze z czasów kiedy maszyn rolniczych i killer GTeków było niezwykle mało, a jeździli nimi ludzie niezwykli zazwyczaj, a nie marudne pseudomotocyklowe pierdoły, które wszystko kwestionują, bo nie jest wystarczająco święte w ich mniemaniu. I tam wolę w tłumie plebsu znaleźć gwiazdę niż się w niebie znudzić szlachtą ...

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 wrz 2008, o 01:08

Niestety, jak widać wszystko schodzi na psy.

:mrgreen:

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubione posty: 1 raz

Post 27 wrz 2008, o 02:19

LouCyphre pisze: Sa ważniejsze rzeczy w życiu niż podziały świnkowo/gwiazdkowe, np. picie wina, słuchanie rockandrolla i fun :mrgreen:
Popieram. 8-)
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

pawka35
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: legacy MY 96 kombi

Post 27 wrz 2008, o 07:34

Ręce precz od prosiaka :-p Prosiak jest cool a przy okazji , mieszkańcy Germanii to chyba nie należą ani do kropki ani do kreski :?: a też świniacze na lustra naklejają .Sam osobiście widziałem na mobile.de Imprezę ze świniaczami na lustrach wię chyba to nie tylko nasz wymysł a ogólnoświatowy.Poszukam linka i wkleję dla potomności :mrgreen:
PAWKA

minimus
5 gwiazdek

Post 27 wrz 2008, o 09:09

ŁOOOŁ, ale się niektórym zwieracze zacisnęły :giggle:

Przecież to żart był :-p
a nie zamach na świnke.

"Chciałem porządnie (znaczy na wyrost) uciąć w zarodku fundamenty chwastów niezgody międzyforumowej..." <--- dobre :lol:

Paul_78
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: najfajnieszy foryś

Post 27 wrz 2008, o 09:25

LouCyphre pisze:Wy to kurde naprawdę macie za dużo czasu ...ja tam staram się pozdrawiać każde subru.
Ja nie, w Warszawie to musiałbym ciągle machać i nie mógłbym skupić się na kierowaniu.

ODPOWIEDZ