Zamach na świnke

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.

Świnka

Świnka jest jaka jest i jest kochana
26
45%
Świnka jest jaka jest, ale w czymś na głowie jej będzie bardziej do twarzy
3
5%
Świnka musi odejść cała
2
3%
Zmieniam lusterko
0
Brak głosów
Jestem wegetarianinem
2
3%
Bredzisz
7
12%
Bredzisz, ale jest przynajmniej nowy wątek
18
31%

Liczba głosów: 58

baro
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Zamach na świnke

Post 28 wrz 2008, o 13:25

Godlik pisze: Zamknąć, jak zamknąć... Ale ceny na pewno trzeba podnieść...
Ufff... dobrze, że zapas zrobiłem :lol:

pawka35
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: legacy MY 96 kombi

Post 28 wrz 2008, o 13:31

Cholera,teraz nam przyjdzie za prosiaki w funtach becalować :mrgreen:
PAWKA

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubione posty: 1 raz

Post 28 wrz 2008, o 23:51

pawka35 pisze: Cholera,teraz nam przyjdzie za prosiaki w funtach becalować :mrgreen:
Dobrze, że trochę waluty spadły. :-)
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Re: Świnka

Post 29 wrz 2008, o 00:34

A ja siedzac na lotnisku w LA twierdze, ze nie jest to jedno forum z kropka ale to sa dwa fora. Co wiecej konkurencyjne. Zostala grupa zalozycielska wygnana (piszemy nowa historie) I zalozyla tutaj wlasne forum.
Z jakiegos powodu inni nie przeszli. Czy to ze wzgledu kawiorowych, pasztetowych, srobkowych, uwielbienowosipowskich - czy z innych nie wazne.
Nie moga byc takie same symbole, ikony dwoch KONKURENCYJNYCH klubow sportowych. jestem za zmiana moze koloru, moze zebow, jakas operacja pastyczna.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 29 wrz 2008, o 00:38

Arno pisze: jestem za zmiana moze koloru, moze zebow, jakas operacja pastyczna.

Zmieniaj, nikt Cię nie powstrzymuje. Nawet przez ostatni czas byłeś w miejscu ku temu odpowiednim.

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 29 wrz 2008, o 00:41

Arno, ale rzeczona świnka nigdy nie była symbolem forum SIP. Podejrzewam, że jeździ w Polsce (nie mówiąc o innych krajach) mnóstwo Subaru, których właściciele nigdy w życiu na żadnym forum nie byli. To symbol uznania dla marki, jej sukcesów w sporcie i oczywiście dla jednego znakomitego kierowcy rajdowego...

Można postawić inne pytanie - czy chcemy mieć swój znak, dzięki któremu będziemy się rozpoznawać? Nie sądzę, żeby był konieczny ale mogę oczywiście się mylić... :evilgrin:
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 29 wrz 2008, o 07:46

Bilex pisze: Można postawić inne pytanie - czy chcemy mieć swój znak, dzięki któremu będziemy się rozpoznawać?
No właśnie...
To jest myśl!
Dolce far niente ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 29 wrz 2008, o 09:08

Świnka to świnka, znak można rzec "kumatych", a nie jakiś wyróżnik SIPu. Nic mi o tym nie wiadomo, żeby w sieci dealerskiej SIP naklejali świnki na lusterka :lol: Zapewne byłby to niedozwolony tuning ;-)

Nie mam też nic przeciw pozdrawianiu ludzi z kropki, tacy sami tam ludzie siedzą jak my (wśród szaraków przynajmniej). Kreska powstała jako sprzeciw przeciwko metodom zarządzania forum kropki (zwłaszcza wybiórczego stosowania zasad) a nie dlatego, że się z kimś pokłóciliśmy.

Jedyną świnkę naszoforumową ma - fajowo wygląda :!:

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 30 wrz 2008, o 22:53

pawka35, wklej foto mojego obeka ;-)

pawka35
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 1 paź 2008, o 07:34

gregski pisze:pawka35, wklej foto mojego obeka ;-)
Tobie to mogę nawet zdjęcie osobiście zrobić bo mam najbliżej :mrgreen:
PAWKA

gregski
6 gwiazdek

Post 1 paź 2008, o 10:49

pawka35 pisze:
gregski pisze:pawka35, wklej foto mojego obeka ;-)
Tobie to mogę nawet zdjęcie osobiście zrobić bo mam najbliżej :mrgreen:
zapraszam na sesje zdjeciowa polaczona z degustacja paulaner octoberfest edyszyn ;)

pawka35
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 1 paź 2008, o 11:35

Dzięki za zaproszenie,mam wprawdzie raptem do Berlina ok 100km ale jeszcze przynajmniej ze 2-miesiące jestem uwalony nawałem pracy,niemniej zaproszenie zostawiam otwarte. :mrgreen:
PAWKA

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 paź 2008, o 11:40

Jakies nieskuteczne to swiniobicie jest.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 1 paź 2008, o 12:38

LouCyphre pisze:ja tam staram się pozdrawiać każde subru. Odpowie = cool , nie odpowie = pieprzyć to.
Dzisiaj jadąc do pracy zebrało mi się na liczenie spotkanych po drodze Subaru. Naliczyłem 15 : 3 Legacy, 2 Outbacki, 1 Tribeca, 1 Impreza, 8 Foresterów. Ani jednej świni (na lusterku) nie wypatrzyłem. Nikt nie zwrócił uwagi na mój samochód. Jestem gotów się założyć, że większość nawet nie wiedziała, że to coś czym się przemieszczam to też Subaru. Stąd też pozdrawiam tylko Imprezy i samochody oświnione. W innym wypadku musiałbym cały czas kierować jedną ręką, a to jak wiadomo jest niebezpieczne, a ja zawsze jeżdżę bezpiecznie. 8-)
czarne jest piękne...

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 paź 2008, o 13:06

Subaru wyszlo z niszy na szeroki swiat. Nic na to nie poradzimy.
Zastanawiano sie kiedys dlaczego nie hamuja jak trzeba Legasiaki. Dlaczego siedzenia w Legacy i Outbacku nie sa najlepsze.
Pytan wiele.
A odpowiedz byla jedna - wara od marki, swieta jest. Cos mi sie wydaje, ze niedlugo swietosc zniknie i zacznie lud zauwazac podstawowe wady. HGlosne, paliwozerne, niewygodne, kiepsko wykonczone, drzwi zamykaja sie jak puszka po piwie, a zalety?
Trzyma sie drogi i podobno sie nie psuja. Moj sie nie psuje.
I pytanie, kiedy minie moda, kiedy zaczna zauwazac ludzie, ze inni maja lepsze w srodku samochody sluzbowe...
No dlaczego w Innych krajach Subaru nie jest otoczone nimbem genialnosci? Dlaczego w LA czy w Londynie prawie sie ich nie widzi?
SIP musi byc traktowany jak banda cudotworcow chyba. No bo przeciez ten szalony wzrost sprzedazy jest jedynie ich zasluga.

I wlasnie bledna polityka SIPu prowadzaca do masowej sprzedazy sprawila, ze juz sie nie macha.

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 1 paź 2008, o 13:40

Arno pisze: Dlaczego w LA czy w Londynie prawie sie ich nie widzi?

Przecież sam wiesz, że to jest bezsensowny przykład. :whistle:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 paź 2008, o 14:09

Oczywiscie, ze fatalny przyklad, bo tam sie az roi od tych aut

gregski
6 gwiazdek

Post 2 paź 2008, o 10:56

vibowit pisze:
LouCyphre pisze:ja tam staram się pozdrawiać każde subru. Odpowie = cool , nie odpowie = pieprzyć to.
Dzisiaj jadąc do pracy zebrało mi się na liczenie spotkanych po drodze Subaru. Naliczyłem 15 : 3 Legacy, 2 Outbacki, 1 Tribeca, 1 Impreza, 8 Foresterów. Ani jednej świni (na lusterku) nie wypatrzyłem.
8-)
uojezu .. w niemczech musial bym 1000 km miec do pracy co by tyle szuwarow spotkac..
spotkal bym za to dwiescie golfow, 180 audi a4 i a6 itp :)))

gregski
6 gwiazdek

Post 2 paź 2008, o 11:00

Arno pisze: A odpowiedz byla jedna - wara od marki, swieta jest. Cos mi sie wydaje, ze niedlugo swietosc zniknie i zacznie lud zauwazac podstawowe wady. HGlosne, paliwozerne, niewygodne, kiepsko wykonczone, drzwi zamykaja sie jak puszka po piwie, a zalety?
Trzyma sie drogi i podobno sie nie psuja. Moj sie nie psuje.
tak zle nie jest, w przypadku mojego obka i w dodatku mowie to ja, nigdy nie chory na marke i nie kochajacy subaru slepo..
zakup byl pragmatyczny i zimnokrwisty, zreszta, samochody ktore sie ciagle psuja kocha sie bardziej, a jesli nie kocha to ma sie do nich bardziej emocjonalny stosunek..
blagales kiedys swoje subaru zeby odpalilo? nazywales go piperzonym skurwysynem ktory znow cie zawiodl?
widzisz.. zero emocji :-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 paź 2008, o 11:09

bpo auto wie ze sie je lubi i odplaca tym samym. a te ktore sie blaga, wyczuwaja ofiare i niszcza ja. Syndrom ofiary - bite kobiety, steroryzowani mezowie...

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: A6 vel Odi
Polubił: 3 razy

Post 3 paź 2008, o 18:02

Od trzech dni jeżdżę po Warszawie i nie spotkałam żadnego oświnionego auta. :wall: Tak czekam, wypatruję a tu nic. A ktoś tutaj chce się pozbyć znaku miłośników Subaru. Nie ładnie. :-(
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/

pawka35
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 3 paź 2008, o 19:15

A ja Wam zapodam fajny nr z dzisiejszego dnia ,stoję sobie luzempod sklepem i bajerzę z kolesiem który jest wielkim fanem Hondy i tylko takimi jezdzi i tak sobie gadamy aż w pewnym momencie gośc patrzy się na prosiaka na aucie i mówi cyt."O ,widzę ze wozisz takie same logo jak Solberg na lusterku/patrzył się z tyłu/,więc pokazałem mu jeszcze prosiaki na lustrze i całkiem mu szczęka opadła a ja stałem dumny jak paw :thumb:
PAWKA

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 3 paź 2008, o 19:30

No to teraz sobie wyobraź jak by mu szczena opadła jakby ten prosiak był w złotej koronie :-d

pawka35
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 3 paź 2008, o 19:36

No, mi opadła :o jak usłyszałem ile zapłacił za felgi z wyglądu nieciekawe ale to jakaś super,hiper firma co robi do Hondy i gość mówi że chorował na nie od kilku lat
PAWKA

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 3 paź 2008, o 19:47

liwit pisze:Od trzech dni jeżdżę po Warszawie i nie spotkałam żadnego oświnionego auta. :wall: Tak czekam, wypatruję a tu nic. A ktoś tutaj chce się pozbyć znaku miłośników Subaru. Nie ładnie. :-(
Ehhh.. Rozumiem, że późno wracam, ale byś zajrzała czasami do garażu.

Wiesz jaki tam jest bałagan? :giggle:
czarne jest piękne...

ODPOWIEDZ