Miałem mozliwość się z moją Kochaną przeprowadzić do Warsiawki ale po długim zastanowieniu odpowiedzieliśmyArno pisze: Mieszkasz sieroto w jednym z najladniejszych miast, w jednej z najladniejszych okolic w kraju i sie z biedakow w obrzydliwie oszkliwym miescie wysmiewasz. ladnie to tak?
A co nie wolnowolność i demokracja ponoć jest
![]()
I zamiast psioczyc na stolice, zamiast poddawac sie kompleksopm prowincjonalnym wez otworz tam ze trzy doskonale restauracje, zebys caly rok mial wielka plynnosc finansowa. I po jakims czasie, tak jak Feniks, bedziesz mial siec, i zrobisz franczyzy w calym kraju. Przeprowadzisz sie do Warszawy i sam bedziesz gadal gdzie smacznie, gdzie smierdzi, gdzie ryba cuchnie, gdzie frytki stechle, gdzie mieso sie samo rusza a gdzie kielner nasikal do piwa.
Arno ja nie psioczę na stolicę tylko lekkiego " łacha " ciągne z Was a ty się wielce od razu rozpisaleś .
I wtedy ktos z jeleniej Gory napisze - o warsiawka.
Ten termin zostal ukuty przez chyba zazdrosnych, zakomleksialych wlascicieli dawnej stolicy czyli Krakowa, ktorzy zapomnieli ze byly tez starsze jeszcze stolice Polski.
Nie sądzę Arno , termin sam się ukuł i wynikł z zachowanie całych społeczności i w sumie dotyczy on również innych miast np: Poznańpyry ( tak ich nazywają
)
Tak wiec Piter p[rzestan sie z nas biedakow wysmiewac, bo dwa male ruchy i sam taki bedziesz a wtedy inaczej bedziesz spiewal.

Wolę moje małe prowincjonalne miasto

Coż Arno nie sądzę ,że tak jest jak piszeszArno pisze: Dlaczego placimy za Subaru 2x tyle co w USA. BO SIE NA TO GODZIMY. jesli narod nie bedzie tyle placil, ceny spadna.

Chmm nie jest to jakieś wielkie odkrycieArno pisze: Wszyscy ludzie na swiecie w ktoryms pokoleniu sa ze wsi.

Arno nie wiem jaki zawód wykonujesz ale zawsze możesz spróbować w mniejszym mieście np: J. Góra i może kiedyś na obiad byś my poszli ( mam nadzieje ,że to głupio nie zabrzmiałoArno pisze: Ja najchetniej, jakbym mial z czego zyc, wyprolbym z tego miasta jak najdalej. Na wies gdzies, gdzie cicho i spokojnie.

Takie kompleksy to mają ludzie którzy są raczej słabo wykształceni a mają wielkie ambicje i nie moga ich zrealizowaćArno pisze: A jdnoczesnie mniejsze miasta maja jakis kretynski kompleks warszawy i nienawidza...

Wybacz Arno ale na raie to jakoś wyraziście mi się nie objawiasz i ciężko mi Cię określić ( no może coś z tym trądem mi się kojarzyszArno pisze: a ludzie tu jacy sa? No wiemy jacy sa. Wystarczy na mnie popatrzec.

No Boguś teraz to przesadziłeś . NIc mi nie powiedzialeś ,że mieszkasz w tych ŁomiankachArno pisze: KTO MIESZKA W TYCH LOMIANKACH< RANY BOGA!

Bo my Tu gada- gadu nie tylko o tym jakie to subaru jest superGodlik pisze: A Sabina prosiła mnie tylko, żebym podpytał gdzie można iść z ludźmi z pracy dobrze zjeść...

No dobra kończę bo mnie jakoś poniosło i jak nigdy się rozpisałem , nie poznaję siebie

A w ramach newsu to nagrodę nobla zdobył FIN