chateque pisze: od czego zalezy (jakie modele) ze dany Forek ma skrzynie z "triptoniciem" a inny nie
Wolnossaki miały 4EAT, turboloty "tiptronic". Przynajmniej Eu werszyn.
chateque pisze: od czego zalezy (jakie modele) ze dany Forek ma skrzynie z "triptoniciem" a inny nie
Sprawdzałeś w instrukcji. Ciekawe co pisząKonto usunięte pisze: No właśnie, ja też tak myślałem![]()
arosiak pisze: DZWIGNIĄ /LEWARKIEM W SAMOCHODACH Z AT (nie chodzi mi o sekwencję) RUSZAMY TYLKO I WYŁĄCZNIE NA POSTOJU PRZY WCISNIĘTYM HAMULCU.
So What! pisze: Sprawdzałeś w instrukcji. Ciekawe co piszą![]()
Oczywiście, nie wyobrażam sobie wejść w mocniejszy zakręt w pozycji D. Przed zakrętem 3, gaz na prawym w pozycji maks. , lewy ustawia samochód na wyjście z zakrętu.WRC fan pisze:arosiak pisze: DZWIGNIĄ /LEWARKIEM W SAMOCHODACH Z AT (nie chodzi mi o sekwencję) RUSZAMY TYLKO I WYŁĄCZNIE NA POSTOJU PRZY WCISNIĘTYM HAMULCU.
E tam, Lucek w Losze redukował biegi normalnie w czasie jazdy, podobnie wspomniany wcześniej Waldek Biela w Forku S-Turbo i jakoś nie słyszałem, żeby im się skrzynie wysypały.
Konto usunięte pisze: Wolnossaki miały 4EAT, turboloty "tiptronic". Przynajmniej Eu werszyn.
Na początek, sprawa dostępności. 2.5 tylko z USA, 2.0 turbo tylko z Europy. Kwestia wyższości świąt wielkanocnych nad dziękczynienia...ShadowOnTheWall pisze: Nie wiem czy Wybrać 2.0 Turbo czy 2.5 wolnossący,
2.0 turbo jest nieco szybszy w sprincie do setki (o ile pamiętam, 8.2-8.4 vs 9.5) i zapewne lepiej reaguje na mocne naciśnięcie pedału w czasie jazdy, jak to turbo.ShadowOnTheWall pisze: jaka jest różnica w osiągach podanych wersji ??
Co turbo, to turboShadowOnTheWall pisze: Co przemawia za 2.0 Turbo a co za 2.5 wolnossącym ?
Spoilerem i stosownymi nalepkamiShadowOnTheWall pisze: Czy moc wolnossącego da sie podnieść ?
ja wybrałem 2.5 wolnossący ale po przejechaniu 1700km już wiem że wolałbym 2.5 TurboShadowOnTheWall pisze: Nie wiem czy Wybrać 2.0 Turbo czy 2.5 wolnossący
WiS pisze: Turbo ma lepsze hamulce (niektóre wolnossaki z US miewają np. bębny z tyłu i generalnie chyba mniejsze tarcze, niż europejskie wersje turbo
tak:pamejudd pisze:Jak mialaby wygladac taka operacja?
srnk,srnk pisze:Ja też bym dosztukował lampki przeciwmgielne, tylko zupełnie nie mam pojęcia gdzie szukać części w usa. Na alledrogo jeden halogen kosztuje ok 350zł. No i nie wiadomo skąd jest wyjęty
Fido_,Konto usunięte pisze:Te lampki nie są warte specjalnego ich montażu. IMHO wyrzucanie kasy w błoto. Szkoda wyrzucać kilkaset złotych tylko po to, żeby użyć ich raz do roku. Trzy lata i każde użycie kosztuje 200zł.