devlin pisze: Nie, 95.
Cena za rabatem za płatność kartą ?
devlin pisze: Nie, 95.
To Polonez Coupepablonas pisze: trzydrzwiowy polonez w kolorze cegły to już absolutna rewelacja![]()
WRC fan pisze: Byłem dziś przypadkowo w Saturnie i zdębiałem jak zobaczyłem w jakich cenach są amatorskie lustrzanki - 1199 PLN za Sony A200 z kitowym słoikiem![]()
Dokładnie tyle samo co w Euro:Chloru pisze:WRC fan pisze: Byłem dziś przypadkowo w Saturnie i zdębiałem jak zobaczyłem w jakich cenach są amatorskie lustrzanki - 1199 PLN za Sony A200 z kitowym słoikiem![]()
Michał - ostatnio (chyba MM) widziałem D40, kit 18-55, SB-400 (podstawowa, zewnetrzna lampa) za jakies bardzo podobne pieniądze.
Tu jest bez lampy.hogi pisze:Dokładnie tyle samo co w Euro:Chloru pisze:WRC fan pisze: Byłem dziś przypadkowo w Saturnie i zdębiałem jak zobaczyłem w jakich cenach są amatorskie lustrzanki - 1199 PLN za Sony A200 z kitowym słoikiem![]()
Michał - ostatnio (chyba MM) widziałem D40, kit 18-55, SB-400 (podstawowa, zewnetrzna lampa) za jakies bardzo podobne pieniądze.
http://www.euro.com.pl/cyfrowe-lustrzan ... d-40.bhtml
http://www.dziennik.pl/wydarzenia/artic ... tfele.htmlWprowadzone zostaną też nowe obostrzenia. Karane będą m.in. jazda za dnia bez świateł i niezachowanie 5-metrowego odstępu między samochodami po zatrzymaniu się w tunelu.
Część nowych mandatów to efekt codziennych obserwacji policjantów. Ostrzej karane będą przewinienia popełniane nagminnie, jak np. jazda rowerem na pasach dla pieszych i po chodniku. Kara za parkowanie na tzw. "kopercie" wzrośnie pięciokrotnie
Długo im zajęło dojście to tego wniosku...WiS pisze: Ostrzej karane będą przewinienia popełniane nagminnie, jak np. jazda rowerem na pasach dla pieszych i po chodniku.
Z tymi tanimi lustrzankami jest taki szprytny myk, że one są fajne pod warunkiem że kit Ci wystarczy. Bo szkła do tych prostych aparatów kosztują fortunę. Ja mam D40X i za obiektyw (Sigma) dałam drugie tyle co za aparat. Nikkor o takich samych parametrach jak moja Sigma kosztował jeszcze +1000zł. Wprawdzie wszystko jakieś 1,5 roku temu, ale proporcje cenowe nadal takie są.WRC fan pisze:Tu jest bez lampy.hogi pisze: Dokładnie tyle samo co w Euro:
http://www.euro.com.pl/cyfrowe-lustrzan ... d-40.bhtml
Szczerze - jakbym miał wybierać z tych dwóch to wziąłbym Sony, a nie D40.
Trzymałeś tego Sony w ręku?WRC fan pisze: Szczerze - jakbym miał wybierać z tych dwóch to wziąłbym Sony, a nie D40.
hogi pisze: WRC fan napisał(a):Szczerze - jakbym miał wybierać z tych dwóch to wziąłbym Sony, a nie D40.
barbie pisze: Z tymi tanimi lustrzankami jest taki szprytny myk, że one są fajne pod warunkiem że kit Ci wystarczy
Kruszyn pisze: Mam zamiar kupić jakąś lustrzankę za rozsądne pieniądze co polecacie?
ale wówczas cena korpusu będzie najmniejszym kosztem w porównaniu do szkieł, więc chyba nie ma problemu, zresztą nawet jak będzie zmuszony psuć te skarbonki to według mnie warto zostawić sobie jakiś prosty korpusChloru pisze: BTW powinienes zdawac sobie sprawe z faktu, ze to moze wciagnac i byc moze zmuszony bedziesz co jakis czas zepsuc swinke skarbonke![]()
radekk pisze: ale wówczas cena korpusu będzie najmniejszym kosztem w porównaniu do szkieł, więc chyba nie ma problemu, zresztą nawet jak będzie zmuszony psuć te skarbonki to według mnie warto zostawić sobie jakiś prosty korpus
D40X nie ma silnika, musi mieć silnik w obiektywie. Takie obiektywy są bardzo drogie, dlatego "prostota" tego korpusu jest jego wadą. Jeśli się ktoś planuje bawić w dużo różnego szkła, to znacznie lepiej się szarpnąć na D80. Body droższe, ale potem dużo łatwiej kupić tanie szkło, bo silnik jest w aparacie. Więc bilans kasowy wychodzi do przodu.radekk pisze:ale wówczas cena korpusu będzie najmniejszym kosztem w porównaniu do szkieł, więc chyba nie ma problemu, zresztą nawet jak będzie zmuszony psuć te skarbonki to według mnie warto zostawić sobie jakiś prosty korpusChloru pisze: BTW powinienes zdawac sobie sprawe z faktu, ze to moze wciagnac i byc moze zmuszony bedziesz co jakis czas zepsuc swinke skarbonke![]()