Piratom śmierdź

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Re: Piratom śmierdź

Post 31 paź 2008, o 11:20

jade se, prosta długaśna lekko z górki, widocznośc rewelacyjna, pogoda piekna, w dole skrzyzowanko z prawej do skrętu przygotowana skoda fabia czeka, jede, jede skoda czeka, jak byłem juz baaardzo blisko kretyn chyba lat z 50 ruszył co skończyło sie ostrym hamowaniem, czy on chciał zabic całą rodzine która wiózł w tym aucie ? ? ? o mnie i pasażerce nie wspominam ( żeby nie było to jechałem przepisowe 89km/h), piracenie piraceniem ale co z rozumem

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 31 paź 2008, o 11:28

A ilu w najbliższy weekend jeszcze wyjedzie i ilu nie zahamuje... :-/
Dolce far niente ;-)

piciu
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Była Turbowanna po transplantacji jest Forex Karawan
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 1 lis 2008, o 19:37

esilon pisze:jade se, prosta długaśna lekko z górki, widocznośc rewelacyjna, pogoda piekna, w dole skrzyzowanko z prawej do skrętu przygotowana skoda fabia czeka, jede, jede skoda czeka, jak byłem juz baaardzo blisko kretyn chyba lat z 50 ruszył co skończyło sie ostrym hamowaniem, czy on chciał zabic całą rodzine która wiózł w tym aucie ? ? ? o mnie i pasażerce nie wspominam ( żeby nie było to jechałem przepisowe 89km/h), piracenie piraceniem ale co z rozumem
Często latam na Końskie bokiem (Nowe Miasto, Mogielnica itp) to zjawisko które opisałeś w mieście jest niesotykane, ale tam na tej drodze... nagminne :)

Aha, na Pileckiego odwrócili foto aparacik z najdroższymi zdjęciami w mieście... i nawet lampa błyskowa mu działa. Jakiś kierownik po oczach widziałem wczoraj dostał wieczorowom porom.

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 3 lis 2008, o 01:57

wlasnie... jak to jest z tymi kamerami. Bo niby to maja przyczyniac sie do "poprawy bezpieczenstwa", a z drugiej strony to wieczorem daja fleszem prosto w oczy, tym samym oslepiajac nieroztropnego kierownika/kierowniczke. Zakladajac hipotetycznie - jade sobie wieczorem i nieznacznie przekraczam dopuszczalna predkosc na danym odcinku, kamera strzela mi fleszem prosto w twarz, zaskoczony odbijam kierownica w bok i buuum. I to ma byc poprawa bezpieczenstwa?!

Link: http://uk.youtube.com/watch?v=ac02ValgNWg

W UK zdjecia sa robione jedynie z tylu i to eliminuje problem oslepienia.
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 3 lis 2008, o 02:48

vicu, ja nie wiem..., ale czy taki flesz może spowodować oślepienie? Nigdy jeszcze nie miałam konfrontacji :? . Mnie oślepiają źle ustawione reflektory nadjeżdżających z naprzeciwka, szczególnie przy mokrym asfalcie. Zawsze wtedy zwalniam, bo po prostu nie widzę drogi przez 1-3 sekundy, a wiadomo, że w tym czasie wszystko się może zdarzyć :-| .

Filmik okropny :-(
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 3 lis 2008, o 03:16

A czy kierownik miał pasy zapięte ?????
Film okropny fakt.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Paweł_BB
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Evo VIII GT340

Post 3 lis 2008, o 07:23

Ja na mój gust to on już wyleciał bokiem z zakrętu (być może hamował jak zobaczył fotoradar) zanim mu błysnęło no i oczywiście jechał bez pasów.

pawka35
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: legacy MY 96 kombi

Post 3 lis 2008, o 19:39

A te modele są gołe w ryj ani abs-u ani zasranej nawet jednej poduchy,a blokowanie tylnych kół na śliskim to jedna z przypadłości Iveco-tak mnie rzekli w ASO.Generalny wpływ na blokowanie tyłu ma rdzewiejący /jak na mój gust zbyt często/korektor siły hamowania a magiczna cena za to ustrojstwo to ok.900PLN,więc ludziska oszczędzają jak mogą a efekty jak widac powyżej.
PAWKA

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 3 lis 2008, o 21:17

to jak to w koncu jest? :roll: Oslepia czy nie oslepia?! Mial ktos nieprzyjemnosc doswiadczenia blysku drogiego flesza na wlasnej skorze :?:
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 3 lis 2008, o 21:42

vicu pisze:to jak to w koncu jest? :roll: Oslepia czy nie oslepia?! Mial ktos nieprzyjemnosc doswiadczenia blysku drogiego flesza na wlasnej skorze :?:
Pewnie, że ktoś miał.

Ehh.. co za naukowcy, którzy boją się poświęcić dla dobra nauki. :evilgrin:

Nie da się niezauważyć flasha i można się przestraszyć, ale czy oślepia? Czy ja wiem? Tak samo jak lampa błyskowa w aparacie.
czarne jest piękne...

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 3 lis 2008, o 22:19

jak zapierdzielasz 180 na wyjsciu z zakretu, to lampa blyskowa moze sie okazac bardzo grozna :evilgrin: :lol:
Obrazek

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubione posty: 1 raz

Post 4 lis 2008, o 01:55

vicu pisze: to jak to w koncu jest? :roll: Oslepia czy nie oslepia?! Mial ktos nieprzyjemnosc doswiadczenia blysku drogiego flesza na wlasnej skorze :?:
Nie oślepia.
Widać błysk, ale nie oślepia.

Ale niektórzy automatycznie reagują na błysk i wciskają hebel do oporu.
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lis 2008, o 08:59

hogi pisze: i wciskają hebel do oporu
Co i tak jest za późno...
W Poznaniu rankiem w szarówce. Jechałem może z 10m za vectrą. Jeden błysk vectra -hebel-błysk-ja i zrobilo się 52 na 30-ce...
Błysk mniejszy, niż od lampy blyskowej. Odległość kilkanaście metrów.
Dolce far niente ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lis 2008, o 23:14

Dolce far niente ;-)

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 4 lis 2008, o 23:28

Nie chciałbym uprawiać czarnowidztwa, ale w niedalekiej przyszłości do pomiaru chwilowej prędkośći wykorzystywane będą zdjęcia satelitarne. Wtedy to już żaden antyradar czy CB nie pomogą :-(
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lis 2008, o 23:34

rrosiak,
:?
Wąchałeś coś, czy jeszcze w robocie siedzisz... :razz:
Dolce far niente ;-)

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lis 2008, o 23:41

FUX pisze:rrosiak,
:?
Wąchałeś coś, czy jeszcze w robocie siedzisz... :razz:
Jeszcze jakiś czas wstecz nikt nie przewidywał systemu do rozpoznawania tablic rejestracyjnych, a teraz to zaden problem. Dlaczego więc nie zaprzac do tego bardziej wyrafinowanych systemów, satelity szpiegowskie już naście lat temu były w stanie odczytywać nagłówki gazet. Mam oczywiście nadzieję, że zbyt szybko do tego nie dojdzie.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:

esilon
6 gwiazdek

Post 4 lis 2008, o 23:44

rrosiak, faktycznie, idź już lepiej do domu, odpal kompa i nic o mandatach nie czytaj :mrgreen:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lis 2008, o 23:46

esilon pisze:rrosiak, faktycznie, idź już lepiej do domu, odpal kompa i nic o mandatach nie czytaj :mrgreen:
Jestem w domu :mrgreen:

esilon
6 gwiazdek

Post 4 lis 2008, o 23:51

rrosiak pisze: Jestem w domu
to lepiej napisz co sądzisz o wyglądzie subaru imprwzy wrx bez dolepionego spojlera lub zzzzz, jest taki wątek a nawet wontek :mrgreen:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 lis 2008, o 23:58

esilon pisze:
rrosiak pisze: Jestem w domu
to lepiej napisz co sądzisz o wyglądzie subaru imprwzy wrx bez dolepionego spojlera lub zzzzz, jest taki wątek a nawet wontek :mrgreen:
Czytałem, ale jakoś spojlery mnie nie kręcą, a tak w ogóle to FUX zaczął :-p

piciu
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Była Turbowanna po transplantacji jest Forex Karawan

Post 5 lis 2008, o 00:07

vicu pisze:wlasnie... jak to jest z tymi kamerami. Bo niby to maja przyczyniac sie do "poprawy bezpieczenstwa", a z drugiej strony to wieczorem daja fleszem prosto w oczy, tym samym oslepiajac nieroztropnego kierownika/kierowniczke. Zakladajac hipotetycznie - jade sobie wieczorem i nieznacznie przekraczam dopuszczalna predkosc na danym odcinku, kamera strzela mi fleszem prosto w twarz, zaskoczony odbijam kierownica w bok i buuum. I to ma byc poprawa bezpieczenstwa?!
W UK zdjecia sa robione jedynie z tylu i to eliminuje problem oslepienia.
Piekna scema :)
Nie opowiadajac jak to wygladalo, dostalem kiedys po oczach (jako pasazer) z "trojnoga". Flash maja prawie jak z technoparty, a w dzien przy slonecznej pogodzie... no coz... mocno wali i dezorientuje (patrz szczeka w dol). Jakbym takim czyms dostal w nocy, to sadze ze oslepiloby. A te przy drogach na nodze, taki maly flash to raczej nie.

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 lis 2008, o 14:18

A po co kombinować z satelitarnym śledzeniem. Nie wystarczy mała pluskwa z gps, która będzie raz dziennie wysyłać track twojej podróży przez gprs? Co za problem?
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 lis 2008, o 16:01

devlin pisze:A po co kombinować z satelitarnym śledzeniem. Nie wystarczy mała pluskwa z gps, która będzie raz dziennie wysyłać track twojej podróży przez gprs? Co za problem?

Był już przeciez taki pomysł, aby na tej podstawie naliczać podatek drogowy w zależności od tego ile i jakimi kategoriami dróg się poruszasz. Wyższość systemu satelitarnego polega na tym, że nie wymaga ingerencji w auto.

ODPOWIEDZ