Piratom śmierdź
Re: Piratom śmierdź
jade se, prosta długaśna lekko z górki, widocznośc rewelacyjna, pogoda piekna, w dole skrzyzowanko z prawej do skrętu przygotowana skoda fabia czeka, jede, jede skoda czeka, jak byłem juz baaardzo blisko kretyn chyba lat z 50 ruszył co skończyło sie ostrym hamowaniem, czy on chciał zabic całą rodzine która wiózł w tym aucie ? ? ? o mnie i pasażerce nie wspominam ( żeby nie było to jechałem przepisowe 89km/h), piracenie piraceniem ale co z rozumem
A ilu w najbliższy weekend jeszcze wyjedzie i ilu nie zahamuje... 

Dolce far niente 

- piciu
- 2 gwiazdki
- Auto: Była Turbowanna po transplantacji jest Forex Karawan
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Często latam na Końskie bokiem (Nowe Miasto, Mogielnica itp) to zjawisko które opisałeś w mieście jest niesotykane, ale tam na tej drodze... nagminne :)esilon pisze:jade se, prosta długaśna lekko z górki, widocznośc rewelacyjna, pogoda piekna, w dole skrzyzowanko z prawej do skrętu przygotowana skoda fabia czeka, jede, jede skoda czeka, jak byłem juz baaardzo blisko kretyn chyba lat z 50 ruszył co skończyło sie ostrym hamowaniem, czy on chciał zabic całą rodzine która wiózł w tym aucie ? ? ? o mnie i pasażerce nie wspominam ( żeby nie było to jechałem przepisowe 89km/h), piracenie piraceniem ale co z rozumem
Aha, na Pileckiego odwrócili foto aparacik z najdroższymi zdjęciami w mieście... i nawet lampa błyskowa mu działa. Jakiś kierownik po oczach widziałem wczoraj dostał wieczorowom porom.
wlasnie... jak to jest z tymi kamerami. Bo niby to maja przyczyniac sie do "poprawy bezpieczenstwa", a z drugiej strony to wieczorem daja fleszem prosto w oczy, tym samym oslepiajac nieroztropnego kierownika/kierowniczke. Zakladajac hipotetycznie - jade sobie wieczorem i nieznacznie przekraczam dopuszczalna predkosc na danym odcinku, kamera strzela mi fleszem prosto w twarz, zaskoczony odbijam kierownica w bok i buuum. I to ma byc poprawa bezpieczenstwa?!
Link: http://uk.youtube.com/watch?v=ac02ValgNWg
W UK zdjecia sa robione jedynie z tylu i to eliminuje problem oslepienia.
Link: http://uk.youtube.com/watch?v=ac02ValgNWg
vicu, ja nie wiem..., ale czy taki flesz może spowodować oślepienie? Nigdy jeszcze nie miałam konfrontacji
. Mnie oślepiają źle ustawione reflektory nadjeżdżających z naprzeciwka, szczególnie przy mokrym asfalcie. Zawsze wtedy zwalniam, bo po prostu nie widzę drogi przez 1-3 sekundy, a wiadomo, że w tym czasie wszystko się może zdarzyć
.
Filmik okropny

Filmik okropny

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
A czy kierownik miał pasy zapięte ?????
Film okropny fakt.
Film okropny fakt.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Ja na mój gust to on już wyleciał bokiem z zakrętu (być może hamował jak zobaczył fotoradar) zanim mu błysnęło no i oczywiście jechał bez pasów.
A te modele są gołe w ryj ani abs-u ani zasranej nawet jednej poduchy,a blokowanie tylnych kół na śliskim to jedna z przypadłości Iveco-tak mnie rzekli w ASO.Generalny wpływ na blokowanie tyłu ma rdzewiejący /jak na mój gust zbyt często/korektor siły hamowania a magiczna cena za to ustrojstwo to ok.900PLN,więc ludziska oszczędzają jak mogą a efekty jak widac powyżej.
PAWKA
to jak to w koncu jest?
Oslepia czy nie oslepia?! Mial ktos nieprzyjemnosc doswiadczenia blysku drogiego flesza na wlasnej skorze 

Pewnie, że ktoś miał.vicu pisze:to jak to w koncu jest?Oslepia czy nie oslepia?! Mial ktos nieprzyjemnosc doswiadczenia blysku drogiego flesza na wlasnej skorze
Ehh.. co za naukowcy, którzy boją się poświęcić dla dobra nauki.

Nie da się niezauważyć flasha i można się przestraszyć, ale czy oślepia? Czy ja wiem? Tak samo jak lampa błyskowa w aparacie.
czarne jest piękne...
jak zapierdzielasz 180 na wyjsciu z zakretu, to lampa blyskowa moze sie okazac bardzo grozna

Nie oślepia.vicu pisze: to jak to w koncu jest?Oslepia czy nie oslepia?! Mial ktos nieprzyjemnosc doswiadczenia blysku drogiego flesza na wlasnej skorze
![]()
Widać błysk, ale nie oślepia.
Ale niektórzy automatycznie reagują na błysk i wciskają hebel do oporu.
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
http://www.greatpe.pl
Co i tak jest za późno...hogi pisze: i wciskają hebel do oporu
W Poznaniu rankiem w szarówce. Jechałem może z 10m za vectrą. Jeden błysk vectra -hebel-błysk-ja i zrobilo się 52 na 30-ce...
Błysk mniejszy, niż od lampy blyskowej. Odległość kilkanaście metrów.
Dolce far niente 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Nie chciałbym uprawiać czarnowidztwa, ale w niedalekiej przyszłości do pomiaru chwilowej prędkośći wykorzystywane będą zdjęcia satelitarne. Wtedy to już żaden antyradar czy CB nie pomogą

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Jeszcze jakiś czas wstecz nikt nie przewidywał systemu do rozpoznawania tablic rejestracyjnych, a teraz to zaden problem. Dlaczego więc nie zaprzac do tego bardziej wyrafinowanych systemów, satelity szpiegowskie już naście lat temu były w stanie odczytywać nagłówki gazet. Mam oczywiście nadzieję, że zbyt szybko do tego nie dojdzie.FUX pisze:rrosiak,
![]()
Wąchałeś coś, czy jeszcze w robocie siedzisz...
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

rrosiak, faktycznie, idź już lepiej do domu, odpal kompa i nic o mandatach nie czytaj 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Jestem w domuesilon pisze:rrosiak, faktycznie, idź już lepiej do domu, odpal kompa i nic o mandatach nie czytaj

to lepiej napisz co sądzisz o wyglądzie subaru imprwzy wrx bez dolepionego spojlera lub zzzzz, jest taki wątek a nawet wontekrrosiak pisze: Jestem w domu

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Czytałem, ale jakoś spojlery mnie nie kręcą, a tak w ogóle to FUX zacząłesilon pisze:to lepiej napisz co sądzisz o wyglądzie subaru imprwzy wrx bez dolepionego spojlera lub zzzzz, jest taki wątek a nawet wontekrrosiak pisze: Jestem w domu

- piciu
- 2 gwiazdki
- Auto: Była Turbowanna po transplantacji jest Forex Karawan
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Piekna scema :)vicu pisze:wlasnie... jak to jest z tymi kamerami. Bo niby to maja przyczyniac sie do "poprawy bezpieczenstwa", a z drugiej strony to wieczorem daja fleszem prosto w oczy, tym samym oslepiajac nieroztropnego kierownika/kierowniczke. Zakladajac hipotetycznie - jade sobie wieczorem i nieznacznie przekraczam dopuszczalna predkosc na danym odcinku, kamera strzela mi fleszem prosto w twarz, zaskoczony odbijam kierownica w bok i buuum. I to ma byc poprawa bezpieczenstwa?!
Nie opowiadajac jak to wygladalo, dostalem kiedys po oczach (jako pasazer) z "trojnoga". Flash maja prawie jak z technoparty, a w dzien przy slonecznej pogodzie... no coz... mocno wali i dezorientuje (patrz szczeka w dol). Jakbym takim czyms dostal w nocy, to sadze ze oslepiloby. A te przy drogach na nodze, taki maly flash to raczej nie.
A po co kombinować z satelitarnym śledzeniem. Nie wystarczy mała pluskwa z gps, która będzie raz dziennie wysyłać track twojej podróży przez gprs? Co za problem?
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
- rrosiak
- 6 gwiazdek
devlin pisze:A po co kombinować z satelitarnym śledzeniem. Nie wystarczy mała pluskwa z gps, która będzie raz dziennie wysyłać track twojej podróży przez gprs? Co za problem?
Był już przeciez taki pomysł, aby na tej podstawie naliczać podatek drogowy w zależności od tego ile i jakimi kategoriami dróg się poruszasz. Wyższość systemu satelitarnego polega na tym, że nie wymaga ingerencji w auto.