Chyba się zapiszę do teścia na korki z fizyki

gdyby średnica węża nie miała znaczenia, to oferowano by takie o średnicy słomki do napojów, by oszczędzić na materiale.
I to jest właśnie paradoks hydrauliczny
Bardzo nam wszystkim pomogłeś.rrosiak pisze:I to jest właśnie paradoks hydrauliczny
Przecież od samego początku o tym piszę, a Gootek wrzucił link do Wiki
Ta. Jasne. Wszechświat sobie siedział i dumał jak wysyłać wodę do Ciebie na piętro.
To w kranie jest turbo?!
A to nie tak, że rury dostarczające wodę na 10 piętro mogą mieć średnicę 10 metrów, wystatczy, że rzeka, czy też na wieża ciśnień, z której czerpie się wodę będzie na wysokości 11 piętra?Alan, Alan, Alan! pisze: ↑15 cze 2018, o 20:00Ta. Jasne. Wszechświat sobie siedział i dumał jak wysyłać wodę do Ciebie na piętro.![]()
Tak. A teraz możemy porozmawiać o przepływie laminarnym, turbulentnym i kawitacji
Pomogli. Nie czytałeś? Użył węża ogrodowego "3/4 cała"
To w sumie logiczne. Trafi taka torpeda kawitacyjna okręt, ten zardzewieje i zatonie.
Remek się chwalił korepetycjami, więc za tydzień pewnie Ci będzie mógł przypomnieć
mam już niezły level. 3-4 godziny kosiarka 56cm z napędem, 4200 metrów2, 150+ drzew.
No to nie możesz.Alan, Alan, Alan! pisze: ↑11 lip 2018, o 02:08A i B są 8 Ohm.
W instrukcji jest tak:
Use speakers with an impdence of 6 to 16 ohms. When using front A and B speakers simultaneously, use speakers with impedance of 12 to 16 ohms.
Wyczytałem gdzieś, że ma być po 8. Jak będzie mniej na którejś parze to przy pewnej głośności przejdę w "tryb awaryjny" i trzeba będzie poczekać na wystudzenie zestawu i nie przekraczać w przyszłości danej głośności..
Ale generalnie to ja nic z tego ni chuchu. :D