I nas nad morzem było tak
Foty własne na różne tematy.
- 
								Konto usunięte								
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 255 razy
- Polubione posty: 533 razy
Takie tam z wieczora. 

- Użytkownicy, którzy polubili ten post :
- stach22 (15 sie 2018, o 21:16)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
						- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 485 razy
A to Krakowskie Przedmieście Lublina dzisiejszego wieczoru  

KONIEC PISLANDU
 KONIEC PISLANDU 
Rozumuję, że tam wczasujesz? Nie to że taki znaffca architektury jestem, ale zgłębiałem wczoraj NG Traveler lipcowy i googlowałem to co muszę zahaczyć koniecznie. Ta fasada ma w sobie cos, czego nie można odzobaczyć...
Kombinuję, jak by tę Toskanię pozwiedzać po sezonie. I wychodzi mi środek lutego

Jak będziesz miał chęć po powrocie podzielić się dobrymi miejscówkami noclegowymi i konsumpcyjnymi, będę zobowiązany.
Edit: problem z cytowaniem.
					Ostatnio zmieniony 20 sie 2018, o 21:56 przez BiP, łącznie zmieniany 3 razy.

stach22, byłem 3 x w Lublinie, zawsze zimą i za każdym razem piździło. Ostatnio jakąś dekadę temu i było -32. Patrzę na te foty i te zimne światło utwierdza mnie w moich skojarzeniach.

- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 485 razy
BiP, w tym roku podobno Lubelszczyzna jest biegunem ciepła Polski dziś np było tak
 dziś np było tak 

No i żeby trochę ocieplić wizerunek

dziś np było tak
 dziś np było tak 

No i żeby trochę ocieplić wizerunek

KONIEC PISLANDU
 KONIEC PISLANDU 
Tak, dzisiaj zaliczyliśmy Sienę, katedra Duomo też robi wrażenie. A do Florencji jeszcze chcemy jutro wieczorem podjechać żeby wieczorem przy fajnym świetle parę fotek zrobić. Jak wrócę to coś napiszę, tylko przypomnij się po 26-tym.BiP pisze:Rozumuję, że tam wczasujesz? Nie to że taki znaffca architektury jestem, ale zgłębiałem wczoraj NG Traveler lipcowy i googlowałem to co muszę zahaczyć koniecznie. Ta fasada ma w sobie cos, czego nie można odzobaczyć...
Kombinuję, jak by tę Toskanię pozwiedzać po sezonie. I wychodzi mi środek lutego
Jak będziesz miał chęć po powrocie podzielić się dobrymi miejscówkami noclegowymi i konsumpcyjnymi, będę zobowiązany.
Edit: problem z cytowaniem.
we Florencji na tę ich górkę wejdźcie. Co to większość miasta z niej widać. Jak to we Włloszech - trzeba trochę łokci użyć, żeby dobrą panoramę zrobić, ale warto.
trzeba trochę kondycji mieć, żeby na początku twilight być na wzgórzu, a jeszcze w trakcie pod katedrą... ale się da. z foto-plecakiem na plecach. z tym, że bez rodziny i innych spowalniaczy...
aha.
szukajcie "Plac Michała Anioła". to na tej górce jest.
a w samym mieście THE MUST jest ich główny bazar (Mercato Centrale). jest dość blisko dworca kolejowego, tylko trzeba wejść w uliczki. jak już go znajdziecie, to do głównego budynku i na górę. NA GÓRĘ. o tym miejscu kilka filmów zrobiono. sobie sprawdźcie, o co chodzi. ja mogę spokojnie powiedzieć, że kwintą esencję kuchni toskańskiej/włoskiej miałem w kubeczkach (raczej w wiadrach) smakowych. w dodatku (o dziwo) jest tam też BARDZO konkretna piwiarnia. krótko pisząc: musieli mnie stamtąd wyciągać.
to jest miejsce, gdzie się dowiadujesz, że pizza składa się ciasta, sosu z pomidorów, sera w zasadzie żółtego i.... cokolwiek innego psuje danie.
edit:
i dom Dantego. znaleźć i rzucić okiem.
nie dlatego, że jakiś łał, tylko droga do tego domu to jest w zasadzie to, co miasta (wsi/winnic nie znam) Toskanii mogą zaoferować. w pigułce.
p.s.
przepraszam za ton, ale z Twojego postu wynika, że objazdówkę robicie. więc trochę mało czasu na szczegółowe szczegóły i przygotowania. tylko podpowiadam.

trzeba trochę kondycji mieć, żeby na początku twilight być na wzgórzu, a jeszcze w trakcie pod katedrą... ale się da. z foto-plecakiem na plecach. z tym, że bez rodziny i innych spowalniaczy...
aha.
szukajcie "Plac Michała Anioła". to na tej górce jest.
a w samym mieście THE MUST jest ich główny bazar (Mercato Centrale). jest dość blisko dworca kolejowego, tylko trzeba wejść w uliczki. jak już go znajdziecie, to do głównego budynku i na górę. NA GÓRĘ. o tym miejscu kilka filmów zrobiono. sobie sprawdźcie, o co chodzi. ja mogę spokojnie powiedzieć, że kwintą esencję kuchni toskańskiej/włoskiej miałem w kubeczkach (raczej w wiadrach) smakowych. w dodatku (o dziwo) jest tam też BARDZO konkretna piwiarnia. krótko pisząc: musieli mnie stamtąd wyciągać.
to jest miejsce, gdzie się dowiadujesz, że pizza składa się ciasta, sosu z pomidorów, sera w zasadzie żółtego i.... cokolwiek innego psuje danie.
edit:
i dom Dantego. znaleźć i rzucić okiem.
nie dlatego, że jakiś łał, tylko droga do tego domu to jest w zasadzie to, co miasta (wsi/winnic nie znam) Toskanii mogą zaoferować. w pigułce.
p.s.
przepraszam za ton, ale z Twojego postu wynika, że objazdówkę robicie. więc trochę mało czasu na szczegółowe szczegóły i przygotowania. tylko podpowiadam.
We Florencji dużo już widzieliśmy i jeszcze jutro jedziemy drugi raz, mamy całe 20km z bazy wypadowej, plan jest dość dobrze przygotowany wbrew pozorom, łącznie z panoramą wieczorem :) 
O pizzy wiem, nie pierwszy raz we Włoszech :) Dom Dantego już zaliczony, Mercato Centrale też, jak i bazar skórzany, Ponte Vecchio i kilka innych :) A jutro będzie Bistecca alla Fiorentina w jednej z najlepszych knajp w mieście, mają chyba z 10 gatunków wołu, z tego większość włoskich oczywiście z Chianina na czele. Jeszcze w czwartek chcę namierzyć dobrą miejscówkę na lampredotto, ale jeszcze nie gadałem z lokalsami na ten temat :)

O pizzy wiem, nie pierwszy raz we Włoszech :) Dom Dantego już zaliczony, Mercato Centrale też, jak i bazar skórzany, Ponte Vecchio i kilka innych :) A jutro będzie Bistecca alla Fiorentina w jednej z najlepszych knajp w mieście, mają chyba z 10 gatunków wołu, z tego większość włoskich oczywiście z Chianina na czele. Jeszcze w czwartek chcę namierzyć dobrą miejscówkę na lampredotto, ale jeszcze nie gadałem z lokalsami na ten temat :)
					Ostatnio zmieniony 21 sie 2018, o 21:39 przez skwaro, łącznie zmieniany 1 raz.

no właśnie dlatego napisałem to PS. żeby wyjaśnić, że podpowiadam, a nie narzucam.
niezapomnianych wrażeń życzę. i zajefajnych fot.

niezapomnianych wrażeń życzę. i zajefajnych fot.

- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
Pawik rusałka 

Wysłane z mojego mądrego telefonu

Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
Zziębnięty dzięcioł wpadł z wizytą 

Jeździć nie umiem, ale się staram