COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
Polubił: 203 razy
Polubione posty: 485 razy

Post 4 sie 2018, o 23:27

FUX, raczej stawiam na drugą stronę

:drunk: KONIEC PISLANDU :thumb:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 5 sie 2018, o 09:01

Lub w twojej głowie :lol:

Adi74
3 gwiazdki
Auto: WRX
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 18 razy

Post 5 sie 2018, o 10:18

Ktoś lubi niemal wszystkie posty gumasa, a zgłasza innych forumowiczów. Taka dziwna forma ekspresji...wg mnie to lepsze niż jego pisanie :razz:
A tak poważnie, to jak smutne ma ten ktoś życie, że musi się na siłę doszukiwać powodów, żeby donieść.
Często na moich wyjazdach trafia się jakaś taka straszna małpa, powiedzmy Grażyna. Zawsze powtarzam, że my to mamy dobrze, pomęczymy się trochę i się "rozjedziemy", ale Marian (mąż/partner) to ma przejebane. Reasumując, współczuję tym co mają przejebane codziennie.

stefanekmac
5 gwiazdek
Auto: był forek XT jest OBK 2,5
Polubił: 26 razy
Polubione posty: 91 razy

Post 5 sie 2018, o 10:36

Ze Stachem w wielu sprawach się nie zgadzam ale doceniam jego poczucie humoru.
Pamietajmy o Wołyniu.

geos
4 gwiazdki
Auto: Forester 2.0X 2003
Polubił: 18 razy
Polubione posty: 43 razy

Post 5 sie 2018, o 11:03

Adi74 pisze:
5 sie 2018, o 10:18
Ktoś lubi niemal wszystkie posty gumasa, a zgłasza innych forumowiczów. Taka dziwna forma ekspresji...wg mnie to lepsze niż jego pisanie :razz:
a to arcyciekawe.
sprawdźmy to.

z profilu gumasa wynika, że wygenerował 8733 postów na forum.
z tegoż samego profilu wynika, że jego posty zostały polubione 82 razy, przez różnych użytkowników.
82 polubione posty z 8733 wszystkich napisanych to pi razy drzwi 1% postów.

racjonalne jest założenie, że "niemal wszystko" czegoś to, powiedzmy, 95%, niech będzie 90% tego czegoś.
jest to zgodne z powszechnym rozumieniem sformułowania "niemal wszystko".

pytanie: jakim cudem więc wyszło ci w wypowiedzi "Ktoś lubi niemal wszystkie posty gumasa" skoro polubione posty stanową 1% jego wszystkich postów i racjonalne jest stwierdzenie przeciwne, że "niemal wszystkie" posty gumasa nie są polubione zamiast, że "niemal wszystkie" są polubione?

zapytam cię wprost bo jesteś dorosłym facetem: czy ty jesteś jedną z tych osób, które w wyniku zdarzeń losowych wymieniły mózg na worek cementu i uprawiają niekontrolowaną pseudointelektualną srakę na forum urągającą zdrowemu rozsądkowi czy też robisz to specjalnie, aby podgrzewać atmosferę? a może jest jakiś inny powód, który usprawiedliwi taką naciąganą retorykę, i którym to powodem podzielisz się ze mną? do głowy przychodzi mi jeden, dwa sensowne -- jeśli podasz jeden z nich to przeproszę cię, jeśli cię obraziłem swoimi słowami, i poproszę adminów o usunięcie mojego posta.
Ostatnio zmieniony 5 sie 2018, o 11:33 przez geos, łącznie zmieniany 3 razy.
Użytkownicy, którzy polubili ten post (razem 3):
Konto usunięte (5 sie 2018, o 11:12) • euyot (5 sie 2018, o 11:30) • Konto usunięte (5 sie 2018, o 11:57)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 37 razy
Polubione posty: 76 razy

Post 5 sie 2018, o 11:12

Kurła, przekozak jesteś :lol: :thumb: :lol:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 5 sie 2018, o 12:00

Ta user Adi to używa słowa gumas chyba w co 3 swoim poście :lol: i zazwyczaj ma do mnie jakieś ale - zabawne to jest aż strach otworzyć lodówkę bo chłopaczek moze być wszędzie

Adi74
3 gwiazdki

Post 5 sie 2018, o 12:45

Geos, twój post w pierwszej jego części był zabawny, nawet wzbudził u mnie sympatię. Natomiast w drugiej trochę się zagalopowałeś w inwektywach, które zapewne miały być kąśliwo-ciekawe, a wyszły na jak to ująłeś " pseudointelektualną srakę" właśnie.

Owszem obraziłeś mnie, ale posta Twojego nie zgłoszę bo:

Powody dla których napisałem, owszem nieco zaczepny post, są proste.
Pierwszy, to zdziwienie. Przecieram oczy za każdym razem, kiedy ktoś zgłasza posty, tym bardziej takie, które z założenia są żartem, a nawet występują w żartobliwym wątku.
Pisząc to mam nadzieję, oczywiście trochę się oszukuję, że ten ktoś się opamięta.
Drugi, to wstrętem napawa mnie donosicielstwo. A ten ktoś uprawia je niemal dla sportu, ot tak. Nie zostawia to na nim żadnych śladów.
Konto usunięte pisze:
5 sie 2018, o 12:00
używa słowa gumas chyba w co 3 swoim poście
To przez sympatię, jesteś tak barwną postacią, że nie mogę się oprzeć. :razz:

geos
4 gwiazdki

Post 5 sie 2018, o 13:16

Adi74 pisze:
5 sie 2018, o 12:45
[...]
Pierwszy, to zdziwienie. Przecieram oczy za każdym razem, kiedy ktoś zgłasza posty, tym bardziej takie, które z założenia są żartem, a nawet występują w żartobliwym wątku.
[...]
Drugi, to wstrętem napawa mnie donosicielstwo. A ten ktoś uprawia je niemal dla sportu, ot tak. Nie zostawia to na nim żadnych śladów.
to nie jest donosicielstwo.
donosicielstwo ma ciemniejszą konotację, wiąże się z pojęciem "zdrady", "braku lojalności".
na przykład szpiega można nazwać donosicielem.
za komuny, tajnych współpracowników służb można było nazwać donosicielami.

tutaj na forum jest zwykłe zgłaszanie postów.
odbywa się to zgodnie z regulaminem.
odbywa się tak na wielu forach.
każdy może to zrobić według własnego uznania, a ostateczne rozstrzygnięcie sensowności zgłoszenia należy do adminów.

nazywanie kogoś donosicielem w tym przypadku to nadmierne upraszczanie, generalizacja, która pejoratywną konotację wyrazu "donosiciel" przenosi na (anonimowego) zgłaszającego.
jeśli uważasz, że wiele zgłoszeń jest bezzasadnych to również masz możliwość reakcji -- po prostu napisz do admina w tej sprawie. nie musisz od razu nazywać tego kogoś "donosicielem".
Adi74 pisze:
5 sie 2018, o 12:45
Natomiast w drugiej trochę się zagalopowałeś w inwektywach, które zapewne miały być kąśliwo-ciekawe, a wyszły na jak to ująłeś "pseudointelektualną srakę" właśnie.
Owszem obraziłeś mnie,
[...]
nie ma nic zabawnego w przekręcaniu rzeczywistości, szczególnie jeśli wiąże się to ze stygmatyzowaniem osób, które działają zgodnie z wolą administratorów.
swoją myśl również mogłeś ująć celniej i zabawniej.

dodatkowo pragnę zauważyć, że w swojej wypowiedzi zadałem pytanie (tam jest znak zapytania), nie było to stwierdzenie.
naturalną odpowiedzią byłoby "nie, nie jestem jedną z osób, które przychodzą tutaj uprawiać "pseudointelektualną srakę"" lub "tak, jestem taką osobą"
nie wybrałeś żadnej z tych opcji - moje pytanie potraktowałeś jak stwierdzenie.

to wszystko jest takie proste.

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 sie 2018, o 13:52

„Donosicielstwo to nie jest donosicielstwo”dobre, naprawdę dobre

Geos, zgłosisz sam swój post ad personam „...worek cementu...”. Niech ktoś z modow sam rozstrzygnie, czy kogoś obraziłeś czy nie.

Dziedzic, ..dobra, już nic, nie warto

Wracając do problemu, który nie jest śmieszny, mam nadzieję, że pewne nietykalne symbole narodowe nadal takimi pozostaną, będą odgórnie chronione, żeby byle kto nie mógł ich świechtać. Tymbardziej, że znakomita większość pozostałych przy życiu powstańców całkowicie odcina się od najnowszych „patryjotycznych”, kręgów.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 sie 2018, o 13:56

Stasiek, no co tam chciałeś dodać przy niedzieli :?:

Dziwny jesteś koleś, niby taki ąę , domek z ogrodem , stała kobitka, odchowane dzieci, to chyba sprawił ten wóz na gnojówkę że śmieszy Cie rynsztok ?
Wkleił byś jakiś kawał czy kabaret a tak zacieszasz z byle gówna.

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 sie 2018, o 14:10

Masz dziedzic, kawał „pod ciebie”, pośmiej się trochę Obrazek
Obrazek

PS. No kobita faktycznie jedna jedyna, takie moje zboczenie Obrazek

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 sie 2018, o 14:11

:facepalm:

geos
4 gwiazdki

Post 5 sie 2018, o 14:14

stach22 pisze:
5 sie 2018, o 13:52
„Donosicielstwo to nie jest donosicielstwo”Obrazekdobre, naprawdę dobreObrazekObrazek
ktoś gdzieś użył takiego zwrotu? bo poza tym twoim to nie widzę.
stach22 pisze:
5 sie 2018, o 13:52
Geos, zgłosisz sam swój post ad personam „...worek cementu...”. Niech ktoś z modow sam rozstrzygnie, czy kogoś obraziłeś czy nie.
nie widzę nic niestosownego w swoim pytaniu.
pytania zazwyczaj odzwierciedlają niewiedzę pytającego.
pytania są po to, aby na nie odpowiadać.
mógł odpowiedzieć: nie lub tak, lub nie wiem.

ale jeśli chcesz zgłosić mój post to śmiało, do dzieła.

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 sie 2018, o 15:07

geos pisze: nie widzę nic niestosownego w swoim pytaniu. .
Serio?:
geos pisze: zapytam cię wprost bo jesteś dorosłym facetem: czy ty jesteś jedną z tych osób, które w wyniku zdarzeń losowych wymieniły mózg na worek cementu
Umiejetność samooceny nie jest łatwa.

geos
4 gwiazdki

Post 5 sie 2018, o 16:27

stach22 pisze:
5 sie 2018, o 15:07
geos pisze: nie widzę nic niestosownego w swoim pytaniu. .
Serio?
tak, serio. natomiast widzę pewne ciekawe rozumowanie w tym cytacie:
stach22 pisze:
4 sie 2018, o 22:15
Mój post został zgłoszony, coś nieprawdopodobnego :lol: :lol: :lol:

To najlepiej świadczy co dzieje się w głowach naszego społeczeństwa.
tak z ręką na sercu - nie byłeś nigdy orłem z racjonalnego myślenia i wyciągania wniosków, co nie?
bo bez względu na to kto zgłosił twoj post, twoje wnioskowanie wpisuje się w schemat:
pisze:post -> zgłoszenie, prawdopodobnie przez 1 osobę, góra kilka -> wniosek dotyczący stanu "w głowach społeczeństwa" (~36 milionów osobników, włączając osoby, które o istnieniu tego forum nie mają bladego pojęcia)
zazwyczaj ludzie skłanialiby się do takiego wnioskowania:
pisze:post -> zgłoszenie, prawdopodobnie przez 1 osobę, góra kilka osób -> wniosek dotyczący stanu "w głowach" tychże osób
czy w swojej profesjonalnej pracy jak widzisz próchnicę na jednym zębie u swojego pacjenta to puszczasz wodze wyobraźni i wnioskujesz co do stanu pozostałych trzydziestu kilku gdy są zdrowe? jeśli nie, to dlaczego folgujesz sobie tutaj niedorzecznymi wypowiedziami? czy jesteś jednym z tych, którzy zamienili swój mózg na worek cementu?
stach22 pisze:
4 sie 2018, o 22:15
Umiejetność samooceny nie jest łatwa.
gumas, jak to leciało? "lustro!" czy jakoś tak?

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 sie 2018, o 16:33

Geos, keep going

Adi74
3 gwiazdki

Post 5 sie 2018, o 16:34

geos, widzę że dyskusja z Tobą jest pozbawiona sensu.
Potrafisz wytłumaczyć, że donosicielstwo nie jest tym czym jest. A kiedy obrażasz, mówisz że tego nie robisz. Zapewne gdy kolor biały nie będzie atutem w Twoim wywodzie, powiesz, że to czarny.
Niniejszym nie będę odpowiadał na Twoje docinki, to bez sensu.
Dodam tylko, że owszem rozbawił mnie początek Twojego postu, ale założyłem, że był żartem. Skoro był poważny, to żal mi Ciebie.
Nigdy nie używałeś przesadzonego słownictwa, albo nie słyszałeś, że takie normalni ludzie używają? Nie słyszałeś, że coś waży milion ton? Też rozkładasz to na procenty i wskazujesz brak logiki?
Nie odpowiadaj proszę.

geos
4 gwiazdki

Post 5 sie 2018, o 16:40

używam normalnego słownictwa. czy coś jest nienormalnego w stwierdzeniu "prawie wszystkie posty gumasa nie są polubione" zamiast twojej wypowiedzi? mało tego, staram się używać zdań spójnych logicznie i odzwierciedlających rzeczywistość. w twoim przypadku mogłeś zwyczajnie odpowiedzieć na pytanie czy zamieniłeś mózg na worek cementu. uciąłbyś w ten sposób 75% dyskusji. mogłeś również napisać, na przykład, "faktycznie palnąłem głupotę". ale nie zrobiłeś tego. zamiat tego wycierasz sobie usta "normalnością". ta twoja normalność w tej konkrenie wypowiedzi jest zwyczanie głupia i nieprawdziwa.

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 sie 2018, o 17:00

Geos, No i ja się czujesz z kolejnym bezkarnym poniżaniem kogoś?

geos
4 gwiazdki

Post 5 sie 2018, o 17:02

stach22 pisze:
5 sie 2018, o 17:00
Geos, No i ja się czujesz z kolejnym bezkarnym poniżaniem kogoś?
jak sie czujesz z kolejnym świadectwem na brak rozumienia tekstu pisanego?
Użytkownicy, którzy polubili ten post :
euyot (5 sie 2018, o 17:07)

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 sie 2018, o 17:09

Nie Geos, nie zniżę się do twojego poziomu, nie zadam ci równie obraźliwego pytania.

Zgłoś proszę swoje posty.
Daruj sobie również te żenująco słabe wywody.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 5 sie 2018, o 21:23

Adi74, stach22, Wy próbujecie dyskutować z kimś kto używa zwrotów "należy domniemywać". Nie rozumiecie? Ktoś kto pozjadał wszystkie rozumy i ma prawdo decydować co się powinno, a co nie powinno i to powinno przypuszczać. To jest tak abstrakcyjne, że mądremu nie trzeba tłumaczyć, a głupi i tak nie zrozumie. Próbujecie dyskutować ktoś kto sam sobie zaprzecza w swoich wywodach, więc skoro nie rozumie co sam pisze to jak ma zrozumieć Wasze argumenty? :lol:

Niektórzy mentalnie są na poziomie piaskownicy i dowodzą to swoim zachowaniem, więc po kiego grzyba stach22 i FUX, wchodzicie do tej piaskownicy i zaczynacie się z nimi obrzucać piaskiem? Naprawdę chcecie mi udowodnić wszystkim na tym forum, że jesteście na tym samym poziomie? Bo jak na razie to Wam się udaje. :roll:
Użytkownicy, którzy polubili ten post (razem 2):
stach22 (5 sie 2018, o 23:04) • leon (6 sie 2018, o 18:47)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 sie 2018, o 22:28

A ten przekaz na jakim jest poziomie ? Gimbaza ?
Witek pisze:
31 lip 2018, o 22:55
bluewing, byłeś już na torze Poznań? Słyszałem opinie, że jest dość nudny jeśli nie ma się jakiegoś potwora. I że ponoć trzema mieć kask. I ponoć opony znikają w tempie zastraszającym. Ciekawe na ile to prawda?

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 5 sie 2018, o 23:15

Witek, jak by to ująć. Dokonaj analizy przyczynowo-skutkowej zanim napiszesz.
To raczej oni nieproszeni wdali się w dyskusję, którą prowadziłem ze stachem, po wklejeniu obrazka.

Jak wchodzę do cudzego domu i nie podoba mi się wystrój wnętrza, poczucie humoru gospodarzy, cycki ich córki a jedzenie nie smakuje - to wychodzę, a nie próbuję robić im przemeblowanie.

Kurtyna.
Użytkownicy, którzy polubili ten post :
leon (6 sie 2018, o 18:48)
Dolce far niente ;-)

ODPOWIEDZ