Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 27 sty 2008, o 23:57

devlin pisze:Dawniej jeszcze widywało się akwaria zbudowane z wyprutych Classiców. Mi szkoda mojego Classica, bo jest całkiem sprawny. Mac Plus natomiast mi nie wyświetla obrazu - ale i tak nie mam do niego klawiatury, a ta była podpinana kablem RJ11 - 1986 rok!
Devlin!
A ja mam jeszcze 386DX40...
Sam nie wiem po co to trzymam w piwnicy. Powinienem już dawno wypirzyć go na złom.
Też mógłbym go uruchomić, ale nie ma po co... 8-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 249 razy
Polubione posty: 531 razy

Post 27 sty 2008, o 23:59

Gal pisze:
devlin pisze:Dawniej jeszcze widywało się akwaria zbudowane z wyprutych Classiców. Mi szkoda mojego Classica, bo jest całkiem sprawny. Mac Plus natomiast mi nie wyświetla obrazu - ale i tak nie mam do niego klawiatury, a ta była podpinana kablem RJ11 - 1986 rok!
Devlin!
Sam nie wiem po co to trzymam w piwnicy. Powinienem już dawno wypirzyć go na złom.
Też mógłbym go uruchomić, ale nie ma po co... 8-)
386DX20 (?), 12 MiB RAM, 100 MiB HDD w postaci przenośnej walizki, bez własnej baterii afair - made by Toshiba. :-)

Kto da wiecej ;-) ?
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 28 sty 2008, o 00:34

Gal pisze:Devlin!
I tu jest clue programu - 386DX łotewer to raz, że sprzęt dużo nowszy od moich, a dwa - że to faktycznie złom. A te dwa moje - to jużÂ zabytki :-)

Plus nie posiada w ogóle dysku twardego - sama dyskieta 3.5". Tutaj go widać:

http://en.wikipedia.org/wiki/Macintosh_Plus
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 28 sty 2008, o 10:42

zagatka, taki ekran jak u Ciebie na dole to też raz zobaczyłem. I to w jakiejś zupełnie niegroźnej sytuacji - chyba wybudzałem kompa po tygodniowym śnie...

devlin, ja mam Macintosha II z 1989 roku i śmiga :-) cały MS Office mogę otworzyć na 1 MB pamięci :-D

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 sty 2008, o 10:44

Pysznie! :-)

Jak przywiozę sobie klawiaturę do Classica z KRK, to będziemy mogli się powymieniać dwudziestoletnimi programami, drżyj zbowidzie, zaiksie czy też jak Ci tam!

:-)

– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

Intak_i_nie
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 28 sty 2008, o 13:08

Ja mam Spectrum +, Commodore C64 - obudowa typ "skarpeta" Amigę 500. i cały strych 286,386,486,pentium 1-2-3,AMD K5-K7,C686, Powoli dołączają Pentium 4 :P

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 sty 2008, o 13:24

Intak_i_nie pisze:Ja mam Spectrum +, Commodore C64 - obudowa typ "skarpeta" Amigę 500. i cały strych 286,386,486,pentium 1-2-3,AMD K5-K7,C686, Powoli dołączają Pentium 4 :P
Ślicznie - butelki też gromadzisz? Puszki? Makulaturę? Inne materiały odzyskiwalne? :-)

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 sty 2008, o 13:30

devlin pisze: Ślicznie - butelki też gromadzisz? Puszki? Makulaturę? Inne materiały odzyskiwalne? :-)
Czepiasz się już 8-) .
Nadal można odpalić jakiekolwiek z tych urządzeń, uruchomić program czy grę i będzie działało, tylko zazwyczaj nie ma to najmniejszego sensu; na nowych komputerach zwykle da się uruchomić cokolwiek byś chciał korzystając z jakiegoś emulatora ewentualnie, tyle tylko, że łatwiej, szybciej, wygodniej...
Stare Mac'i są takim samym złomem obecnie, jak stara Amiga, Commodore czy 386... 8-)

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 sty 2008, o 13:36

No jasne, że tak, ale posprzeczać się można trochę, nie? Przecież nie mam nic do Intaka, ale skoro zrobił ze mnie dziwoląga na początku wątku, to dlaczego nie mam z niego wariata zrobić, prawda? Intak, zgodzisz się ze mną? :-)

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 sty 2008, o 13:45

devlin pisze:No jasne, że tak, ale posprzeczać się można trochę, nie? Przecież nie mam nic do Intaka, ale skoro zrobił ze mnie dziwoląga na początku wątku, to dlaczego nie mam z niego wariata zrobić, prawda? Intak, zgodzisz się ze mną? :-)
Jak to "zrobił"?!!
To Ty nie jesteś dziwolągiem? :shock:
Jeździsz na co dzień maszyną rolniczą, po domu... wróć, legowisku, zarzuconym nadgryzionymi jabłkami, biegają sarenki i szkodniki, a jeszcze ostatnio postanowiłeś z dobrym rekinem pofruwać...
:mrgreen:

I w tym cały Twój urok... 8-)
Ostatnio zmieniony 28 sty 2008, o 13:46 przez Gal, łącznie zmieniany 1 raz.

Intak_i_nie
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 28 sty 2008, o 13:46

devlin pisze:No jasne, że tak, ale posprzeczać się można trochę, nie? Przecież nie mam nic do Intaka, ale skoro zrobił ze mnie dziwoląga na początku wątku, to dlaczego nie mam z niego wariata zrobić, prawda? Intak, zgodzisz się ze mną? :-)
No kurna nie mam siły czytać do początku wątku :-P Chyba Ty pisałeś ze używasz Maca od 1994 raku wiec jesteś już zdeformowany i nie dziwie się Ci że PCty ci nie podchodzą, Ja do dziś nie pozbyłem sie obrzydzenia do PC po tym jak sie przesiadłem z Amigi bo musiałem :-(
często jak pojawia się jakaś rewolucyjna nowość w PCtach to się łapie na tym że mowie: O w Amidze to było już dawno :P

Oficjalne moje zdanie o PC !

To śmierdząca przestarzała technologia z 1975 roku, a system operacyjny Windows biorąc pod uwagę potencjał intelektualny i finansowy twórcy to niedorobiony chłam.
No ale co z tego skoro mają 90 % runku... :-(
Jak nie możesz z kimś wygrać, przyłącz się do niego !
Ostatnio zmieniony 28 sty 2008, o 13:50 przez Intak_i_nie, łącznie zmieniany 1 raz.

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 28 sty 2008, o 13:50

Gal pisze:
Jak to "zrobił"?!!
Jeździsz na co dzień maszyną rolniczą, po domu... wróć, legowisku, zarzuconym nadgryzionymi jabłkami, biegają sarenki i szkodniki, a jeszcze ostatnio postanowiłeś z dobrym rekinem pofruwać...
eeee... więcej tu nas - znam jednego co pracuje w hauptkwaterze, a dokładniej w małym kącie wielkich naużyć, ma żonę Zofię, która ma na imie Magdalena, jeździ szafką albo ambulansem (nie mylić z łódzkim pogotowiem) a na nosie miewa "hochintelligenz simulator"... :mrgreen:

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 sty 2008, o 13:58

Galu, Sarenka to przejęzyczenie od Syrenki - ale słowo daję - to wszystko jest zbieg okoliczności i ja jestem niewinny! :mrgreen:

Filip Cz
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legacy dizel H6

Post 28 sty 2008, o 14:19

Intak_i_nie pisze:Chyba Ty pisałeś ze używasz Maca od 1994 raku wiec jesteś już zdeformowany i nie dziwie się Ci że PCty ci nie podchodzą
Zreformowany :evilgrin:

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 28 sty 2008, o 14:26

Szanowni,

To jest temat jabłkowców - sens pisania w tym temacie, że ogryzek jest be jest zerowy :)

Jeżeli chodzi o wybór platformy, na której się pracuje to musi być on poprzedzony zastanowieniem się co do potrzeb i wymagań. Mnie sie podoba ogryzkowy laptop pro - ale do moich zastosowań fabrycznych pasuje jak świni siodło.

Intak_i_nie
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 28 sty 2008, o 14:40

Filip Cz pisze:
Intak_i_nie pisze:Chyba Ty pisałeś ze używasz Maca od 1994 raku wiec jesteś już zdeformowany i nie dziwie się Ci że PCty ci nie podchodzą
Zreformowany :evilgrin:
Miało być zboczony ale zmieniłem w ostatniej chwili :-P

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 sty 2008, o 11:44

Intak_i_nie pisze:Miało być zboczony ale zmieniłem w ostatniej chwili :-P
Cóż za dobrze wychowany młody człowiek!

Intak_i_nie
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 30 sty 2008, o 19:10

No znalazłem przeznaczenie w obecnych czasach dla Maców :)

Obrazek

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 sty 2008, o 22:45

Intak_i_nie pisze:No znalazłem przeznaczenie w obecnych czasach dla Maców :)
To jest właśnie Classic - mam takiego, sprawnego :-)

Prócz doniczek sprawdzająÂ się jako akwaria :-)

Obrazek

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 30 sty 2008, o 22:53

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 31 sty 2008, o 19:18

Dzieki wszystkim za podpowiedzi!!!!!
Daliście mi do myslenia z zakupem :lol: 8-) .
Dolce far niente ;-)

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 sty 2008, o 19:34

Chloru pisze:No to zeby bylo na temat http://gospodarka.gazeta....876139.html?i=7 ;-)
Artykuł pisany przez jakiegoś dyletanta, pełen idiotyzmów takich jak ten:

"Apple dalej eksperymentował z małymi pecetami, o czym świadczą G4 Cube i iMac, który odniósł pewien sukces w 1998 roku. "

Pewien sukces? iMac narzucił nowy standard we wzornictwie przemysłowym, był gigantycznym sukcesem, który w pewnym stopniu uratował Apple przed bankructwem.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 sty 2008, o 19:43

Wojtek,

100% racji tylko ja raczej obrazki chciałem ;-) Niestety na wszelakich portalach z bólem czyta sie artykuły tworzone przez osoby nie mające odpowiedniej wiedzy w danym temacie.

gimof
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Nienajgorsza asterka

Post 31 sty 2008, o 19:43

devlin pisze:Pewien sukces? iMac narzucił nowy standard we wzornictwie przemysłowym, był gigantycznym sukcesem, który w pewnym stopniu uratował Apple przed bankructwem.
O to to, apple od czasu "eksperymentu" wybiło się, od samego początku było raczej małą firmą :roll:
"...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL- Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."-Krzysztof Hołowczyc

Dłubię to, dłubię tam to. :)

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 sty 2008, o 19:46

Chloru pisze:100% racji tylko ja raczej obrazki chciałem ;-) Niestety na wszelakich portalach z bólem czyta sie artykuły tworzone przez osoby nie mające odpowiedniej wiedzy w danym temacie.
Było linkować obrazki - na gazecie.pl, po namnożeniu się tego ścierwa wszelakiego typu "plotek" czy "kotek" to można jużÂ tylko przepisy kulinarne czytać.

Ale owszem - obrazki warto pooglądać.

[ Dodano: 2008-01-31, 18:48 ]
gimof pisze:O to to, apple od czasu "eksperymentu" wybiło się, od samego początku było raczej małą firmą :roll:
Od samego początku to wszystkie firmy sąÂ małe :-)

Przed imakiem Apple już długo było ogromnąÂ firmą. Potem decyzje imć Spindlera, byłego szefa Pepsi omalże ją położyły. Na szczęście do tego nie doszło.

ODPOWIEDZ