O jaaa...Godlik pisze:Właśnie przeżyłem szok. Rano tankowałem na Neste po 3,75. Przed chwilą już 3,55. 20 groszy obniżki w ciągu kilku godzin, nieźle
Piękny dzień dziś mamy
Re: Piękny dzień dziś mamy
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
Dziś zaprowadziłem Maszynę Rolniczą do karmnika. 190 zł za cały zbiornik - 52,94 litra...
Cena - 3,59 zł za litr
Cena - 3,59 zł za litr
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Wczoraj 1km dalej, Leclerc - 3,59 zł. Miło.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Tankujecie na tych supermarketowych stacjach? Ja to się ich boję.devlin pisze:Wczoraj 1km dalej, Leclerc - 3,59 zł. Miło.
michał - 95
Fido - do Marko paliwo dostarcza Orlen, do Leclerca nie wiem, ale też pewnie Orlen. No to czego się bać? Przecież nie robią tej benzyny w szopie za blacharnią, tylko kupują od kogoś. Znacznie mniej się boję tankować w markecie, niż w prywatnej stacji przy drodze.
Fido - do Marko paliwo dostarcza Orlen, do Leclerca nie wiem, ale też pewnie Orlen. No to czego się bać? Przecież nie robią tej benzyny w szopie za blacharnią, tylko kupują od kogoś. Znacznie mniej się boję tankować w markecie, niż w prywatnej stacji przy drodze.
Na Neste tankuję, na Tesko na Górczewskiej tankuję, na Oszonie na Modlińskiej też, na Oszonie na Górczewskiej nie bo moje sturbiałe paście się krztusiły. Paliwo, niezależnie od brandu stacji, pochodzi w naszym kraju z dwóch miejsc: Płock i Gdańsk. Jakość końcowa jest IMO kwestią dbałości ownera tankszteli o czystość zbiorników.Konto usunięte pisze:Tankujecie na tych supermarketowych stacjach? Ja to się ich boję.devlin pisze:Wczoraj 1km dalej, Leclerc - 3,59 zł. Miło.
pzdr/m
michal pisze: Paliwo, niezależnie od brandu stacji, pochodzi w naszym kraju z dwóch miejsc: Płock i Gdańsk.
Olej silnikowy w dużej mierze takoż.
Że niby na przykład sankte motól pochodzi direkt z Rafinerii w Danzig tudzież Płocka?Bergen pisze:michal pisze: Paliwo, niezależnie od brandu stacji, pochodzi w naszym kraju z dwóch miejsc: Płock i Gdańsk.
Olej silnikowy w dużej mierze takoż.
i o zawartość zbiorników.michal pisze:niezależnie od brandu stacji, pochodzi w naszym kraju z dwóch miejsc: Płock i Gdańsk. Jakość końcowa jest IMO kwestią dbałości ownera tankszteli o czystość zbiorników.
to prawda, że prawie całe paliwo w Polsce pochodzi z dwóch miejsc. nieliczne importowane wyjątki to ... wyjątki. na przykład (swego czasu) VPower racing.
problem w tym, że
- właściciele stacji (ajenci) dorzucają swoje 0.03 PLN do zawartości tych zbiorników
- kontrole stacji (standardowe) nie wykrywają tego co powinny wykrywać z definicji. to są "tanie/proste" kontrole, a do wykrycia niektórych dolewek potrzeba drogiej/skomplikowanej kontroli.
- ajenci przyłapani na oszustwie płacą jakąś grzywnę i tyle. a powinni (oprócz duuużej grzywny) tracić prawo do prowadzenia stacji paliw. jakiejkolwiek.
Jego Świętobliwość akurat nie, ztcw. Chociaż pewności nie mam co do Płocka. Ale upewnię się w chwyly wolnej.michal pisze: sankte motól pochodzi direkt z Rafinerii w Danzig tudzież Płocka?
Dane są w sieci, wystarczy głębiej pogrzebać. Robiłem raport do szkoły o Lotos Oil, to wiem. Z innych źródeł tyż wim.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
W czasiu ołowiu i słoneczko czasem zaświeci -
- wywaiłem dzisiaj starą zawiechę i zamontowałem nowiusieńkiego, pachnącego TEIN SSM ,
- wywaliłem przednie spowalniacze i zamontowałem WRX by Barbutka, czyli, jak była kiedyś napisała : "cierwone".
Co do zawiechy :
- Jasiek stwierdził, że tak nisko zawieszonego Forka to chyba nie ma na świecie (a i tak Kiszka podniósł o 10 mm nastawy w porównaniu z tym co w instrukcji pisze Mr. TEIN. Po jeżdzie testowej Jasiek wysiadł i rzekł : " Ja chcę teina". Po mojej jeżdzie testowej (50km) ja nie chciałem wysiadać z furacza w ogóle. Jest po prostu bajecznie, wybiera kapitulnie a jednocześnie "cycków nie urywa". Może dlatego, że te cycki (moje) nie pokażne wcale są
Polecam dla wszystkich forkomaniaków absolutnie. To jest inny samochód - refunduję, jak ktoś będzie autentycznie smutny po implementacji.
Co do hamulunku :
- razem z Jaśkiem, zgodnym chórem stwierdziliśmy, że...Barbie luks dziewczyna jest
Dzięki Barbutku, bardzo zacne hamulce, w bardzo zacnym stanie. Auto hamuje.
Rezime : mega dzięki dla ansambla 4turbo - w rolach głównych Pan Dzanek i Pan Kiszka (który o dziwo nie zczołgał mnie w dniu dzisiejszym za instalkę LPG) - Chopy jeszcze raz serdecznie Wam dziękuję.Gwidon sum do usług
Pozdrawiam
Gwidon
- wywaiłem dzisiaj starą zawiechę i zamontowałem nowiusieńkiego, pachnącego TEIN SSM ,
- wywaliłem przednie spowalniacze i zamontowałem WRX by Barbutka, czyli, jak była kiedyś napisała : "cierwone".
Co do zawiechy :
- Jasiek stwierdził, że tak nisko zawieszonego Forka to chyba nie ma na świecie (a i tak Kiszka podniósł o 10 mm nastawy w porównaniu z tym co w instrukcji pisze Mr. TEIN. Po jeżdzie testowej Jasiek wysiadł i rzekł : " Ja chcę teina". Po mojej jeżdzie testowej (50km) ja nie chciałem wysiadać z furacza w ogóle. Jest po prostu bajecznie, wybiera kapitulnie a jednocześnie "cycków nie urywa". Może dlatego, że te cycki (moje) nie pokażne wcale są
Co do hamulunku :
- razem z Jaśkiem, zgodnym chórem stwierdziliśmy, że...Barbie luks dziewczyna jest
Rezime : mega dzięki dla ansambla 4turbo - w rolach głównych Pan Dzanek i Pan Kiszka (który o dziwo nie zczołgał mnie w dniu dzisiejszym za instalkę LPG) - Chopy jeszcze raz serdecznie Wam dziękuję.Gwidon sum do usług
Pozdrawiam
Gwidon
Brak podpisu.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Grzesiek_67, brzmi bardzo miodnie. Ja mam większe cycki, więc w razie czego się tylko piszę na jazdę testową 
Gratulacje
Będą jakieś fotki temu forku?
Gratulacje
Grzesiek_67 pisze: tak nisko zawieszonego Forka to chyba nie ma na świecie
fotki fotki, fooootki potrzebne
czyli masz znowu nowe auto choć buda podobna
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Kumple, fotkę zrobił od razu Jasiek i jak będzie chłopisko miał czas to pewnie umieści.
Ja może jutro obfocę, to zamieszczę.
Konto usunięte, kierowniku my to się możemy nawet jutro na Shellu ustawić
A w ogóle, to :
- Esi, olej tę dachówkę i montuj Teina (jak sprzedasz ten luks felunek to już nie wiele trzeba będzie dołożyć
) ,
- Fiduś przestań klepać gwożdzia i kup Teina...aby cycki swobodne mogły se w lotach ulżyć.
Zrealizowałem co se tam pośniłem, radość jest, kasy nie ma, kto chętny na przyjęcie, tak na około 6 miesięcy, nieco nieobytego wieśniaka na poczęstunek obiadowy ? Nikt ?
Pozdrawiam
Gwidon
Ja może jutro obfocę, to zamieszczę.
Konto usunięte, kierowniku my to się możemy nawet jutro na Shellu ustawić
A w ogóle, to :
- Esi, olej tę dachówkę i montuj Teina (jak sprzedasz ten luks felunek to już nie wiele trzeba będzie dołożyć
- Fiduś przestań klepać gwożdzia i kup Teina...aby cycki swobodne mogły se w lotach ulżyć.
Zrealizowałem co se tam pośniłem, radość jest, kasy nie ma, kto chętny na przyjęcie, tak na około 6 miesięcy, nieco nieobytego wieśniaka na poczęstunek obiadowy ? Nikt ?
Pozdrawiam
Gwidon
Brak podpisu.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Bardzo brudny samochód mam, a warto byłoby porównać całkowitą serię z Twoim nowym dzieckiem i jakoś udokumentować zdjęciowoGrzesiek_67 pisze: Konto usunięte, kierowniku my to się możemy nawet jutro na Shellu ustawić![]()
Ja jak wracam do domu to mam taki widokGrzesiek_67 pisze: A w ogóle, to :

Po takich szaleństwach to bym musiał wszystkich do zoo wywieźć
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Jasne, przyszły tydzień kiedy chcesz, np. środa o 8.00 na shellu będzie git ?
Nakop robaków.
Pozdrawiam
Gwidon
PS. Co z obiadami ????
Nakop robaków.
Pozdrawiam
Gwidon
PS. Co z obiadami ????
Brak podpisu.
Co cieszy niezmiernie i bardzom kontenta, że jesteś zadowolony z efektuGrzesiek_67 pisze:Co do hamulunku :
- razem z Jaśkiem, zgodnym chórem stwierdziliśmy, że...Barbie luks dziewczyna jestDzięki Barbutku, bardzo zacne hamulce, w bardzo zacnym stanie. Auto hamuje.
Tak jak pisałam wcześniej - takie interesa to ja lubię robić
Grzesiek_67 pisze: jak sprzedasz ten luks felunek to już nie wiele trzeba będzie dołożyć
Gwidonie, może potrzymam te stalusy do wiosny bo widzę, że na nastepnej cynie to Flotą tuż przy ziemi latamy
żałuję tylko, że czasu nie było i nie będę miał porównania :(
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Grzesiek, gratuluję i cieszę się, że jesteś zadowolony
Tak się tylko zastanawiam, czy przypadkiem nie robisz z Forka pseudoImprezy
Tak się tylko zastanawiam, czy przypadkiem nie robisz z Forka pseudoImprezy
Grzesiek_67 pisze: Jasiek stwierdził, że tak nisko zawieszonego Forka to chyba nie ma na świecie
Dużo niżej ?

So What!, z tego co wiem to Subaru Impreza nie jest marzeniem Grześka ,
prędzej impreza jakaś pewnikiem
prędzej impreza jakaś pewnikiem
Gwi ładniejsze felgi maWRC fan pisze: Dużo niżej ?