Ostatnio moda na ekologiczne techniki jazdy, to może faktycznie ludzie jeżdżą nie dotykając pedału gazu.
Gdyby ludzie szybciej ruszali spod świateł i nie blokowali bez potrzeby lewego pasa, życie byłoby dużo przyjemniejsze.

Pamiętam, jak kiedyś Łomżyńska policja trąbiła w mediach, że zaczną dawać mandaty za jazdę lewym pasem, po wypadku, podczas jakichś nocnych wyścigów po mieście.Azrael pisze:Tak, słyszałem o takim wypadku.
Azrael pisze: Tak, słyszałem o takim wypadku.
Nie prawda! To pomówienie!Azrael pisze: (...) naszych klientów jeździ dużo szybciej ode mnie. Palą im auta po 25l/100km, płona klocki
Przypomniałam sobie najgorszą podróż w moim życiu z Polski na południe Włoch. Jechaliśmy ze znajomymi w 4 samochody. Ostatni jechał znajomy z rodzinką ( w tym teściowadamaz pisze: na autostradzie, ze względu na brak bodźców, zacząłem lekko odpływać. bez przesady, ale zrobiło się jakoś ... melancholijnie. przerwa w podróży nie pomogła na długo. co pomogło? pogonienie foresia. jak zacząłem się poruszać z prędkościami .... jak dla mnie dużymi, świat (a zwłaszcza droga) natychmiast nabrał ostrości, wyrazistości itd. jazda stała się ZNACZNIIE swobodniejsza.
Tak, dwa razy.damaz pisze:zdarzyło ci się czuć znużenie w czasie.... yyy.... jazdy?
jarmaj pisze:
Poza tym wręcz nie sposób mnie wyciągnąć zza kierownicy.![]()
Chloru pisze:albo beczkę dobrego piwa w podłokietniku
jarmaj pisze: Niby tak, ale gdyby ten podłokietnik był w jakimś estiajaju lub evo (lub czymś podobnym), to zapewniem, że jego zawartość kompletnie by mnie nie interesowała....![]()
jarmaj pisze: Nie, jestem pewny że mówiąć "robi się groźnie" miał coś innego na myśli......![]()
jarmaj pisze: Nie. Sądzę, że chodziło o zwiększoną w tym momencie emisję spalin i związane z tym zagrożenia dla ekosystemu.
![]()
To się fachowo nazywa ADHDvibowit pisze: Nawet gdy jestem wyspany, to jadąc po niezbyt ruchliwej drodze 90km/h dzieje się tak mało, że tracę koncentrację. Rozglądam się dookoła drogi, oglądam widoczki, obserwuję co RDS wyświetla, czytam SMSy. Nie wiem jak to działa, ale przy takiej jeździe nie jestem w stanie na dłuższą metę utrzymać należytej koncentracji.