Raport dobowy,czyli 24h o wszystkim i o niczym;)

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
Polubił: 203 razy
Polubione posty: 489 razy

Post 11 sty 2026, o 16:43

Nareszcie jakaś konkretna zima
Obrazek
Obrazek

:drunk: KONIEC PISLANDU :thumb:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 118 razy

Post 18 sty 2026, o 11:53

Dakar wygrywa ... Dacia... świat stanął na głowie
Użytkownicy, którzy polubili ten post :
rrosiak (18 sty 2026, o 12:05)
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
Polubił: 86 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 20 sty 2026, o 19:30

busik pisze:
18 sty 2026, o 11:53
Dakar wygrywa ... Dacia..
Co więcej, można powiedzieć że ma coś wspólnego z Subaru ;-)

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 sty 2026, o 03:22

Czas zacząć zimowe ferie

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 263 razy
Polubione posty: 537 razy

Post 21 sty 2026, o 16:12

Miał być tylko Qatar Airways a ja tu jakiegoś Kukuruźnika widzę :-P
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 sty 2026, o 16:17

Chloru pisze:Miał być tylko Qatar Airways a ja tu jakiegoś Kukuruźnika widzę :-P
Póki co nie lądują na wodzie(na szczęście Obrazek), ale racja, do Malé był Qatar ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 21 sty 2026, o 16:37

Spoko. Jak już Ci się skończy karnet na Malediwy to może zobaczysz, że mają inne połączenia w siatce. :razz:

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 sty 2026, o 16:40

Chloru pisze:Spoko. Jak już Ci się skończy karnet na Malediwy to może zobaczysz, że mają inne połączenia w siatce. :razz:
Generalnie jestem na tak i mam już nawet pewne plany, ale na styczeń/luty obowiązuje karnet ;-)
Poza tym wysp jest wiele a w tym roku zaliczymy dopiero dziesiątą Obrazek

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 136 razy
Polubione posty: 201 razy

Post 21 sty 2026, o 16:58

stach22 pisze:
21 sty 2026, o 16:40
No to nawet gdybyście chcieli zaliczyć tylko te zamieszkałe, to w obecnym tempie życia Wam braknie. ;-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 sty 2026, o 17:12

rrosiak pisze:
stach22 pisze:
21 sty 2026, o 16:40
No to nawet gdybyście chcieli zaliczyć tylko te zamieszkałe, to w obecnym tempie życia Wam braknie. ;-)
No. A dodatkowo na niektóre muszę jeszcze wrócić Obrazek
A z tym życiem to nigdy nic nie wiadomo, więc trzeba korzystać póki czas ;-)
W moim przypadku chyba znalazłem swoje miejsce na ziemi :-)
W porze suchej nie ma moskitów, brak węży, pająków, małp, biednych zaniedbanych psów nad którymi musiałbym się pochylić i wakacje z głowy, alkohol zakazany, więc nie ma zachlanych mord, puste plaże i ocean, świetna kuchnia- obecną wyspę opanowali tajscy kucharze, przeciekawa fauna oceaniczna, tym razem chyba najciekawsza lokalna rafa, która bywa rzadkością, podróż wcale nie taka długa i męcząca.
Słowem bosko.
Pozdrowienia
Obrazek
Użytkownicy, którzy polubili ten post :
rrosiak (21 sty 2026, o 17:19)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post wczoraj, o 10:26

stach22 pisze:
21 sty 2026, o 17:12
świetna kuchnia- obecną wyspę opanowali tajscy kucharze,
Zupełnie jak w Tajlandii a jeszcze mógłbyś jakąś Wiktorię albo Wiktora poznać albo 2w1. ;-)

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post wczoraj, o 11:05

Chloru pisze:
stach22 pisze:
21 sty 2026, o 17:12
świetna kuchnia- obecną wyspę opanowali tajscy kucharze,
Zupełnie jak w Tajlandii a jeszcze mógłbyś jakąś Wiktorię albo Wiktora poznać albo 2w1. ;-)
Polecasz czy co?Obrazek
Zasady lajtowego islamu są mi jednak bliższe przy wyborze miejsca odpoczynku, podejrzewam że mojej żonie również Obrazek

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post wczoraj, o 11:11

Polecam. Tajska kuchnia to nie kucharz ściągnięty na wyspę tylko rozklekotany tuk-tuk z wokiem w środowisku naturalnym. :-P
stach22 pisze:
wczoraj, o 11:05
Zasady lajtowego islamu są mi jednak bliższe przy wyborze miejsca odpoczynku, podejrzewam że mojej żonie również
Jeżeli jeździsz w miejsca gdzie trzeba zakazać alkoholu żeby nie było pijanych mord to pozostaje mi współczuć. :cofee: Widziałem troche podpitych w Dubaju ale też ostatnio na Lanzarote nie widziałem żadnych. Kwestia hotelu, terminu etc.

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post wczoraj, o 11:15

Chloru pisze:Polecam. Tajska kuchnia to nie kucharz ściągnięty na wyspę tylko rozklekotany tuk-tuk z wokiem w środowisku naturalnym. :-P
stach22 pisze:
wczoraj, o 11:05
Zasady lajtowego islamu są mi jednak bliższe przy wyborze miejsca odpoczynku, podejrzewam że mojej żonie również
Jeżeli jeździsz w miejsca gdzie trzeba zakazać alkoholu żeby nie było pijanych mord to pozostaje mi współczuć. :cofee: Widziałem troche podpitych w Dubaju ale też ostatnio na Lanzarote nie widziałem żadnych. Kwestia hotelu, terminu etc.
Każdy jeździ tam gdzie lubi, musisz to uszanować :-)
Jak lubisz tłok, ladyboy których polecasz i ruskie zachlane mordy np. na Phuket to szerokiej drogi ObrazekObrazekObrazek

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post wczoraj, o 11:22

stach22 pisze:
wczoraj, o 11:15
Każdy jeździ tam gdzie lubi, musisz to uszanować :-)
Ależ szanuję tylko, że nie lubię dorabiania teorii na siłę. :-P Podoba Ci się - doskonale. Tylko, że 5 czy nawet 15 wycieczka na Malediwy nie oznacza, że wiesz wszystko o turystyce (poniżej). Wiadomo przecież, że najlepsze są te piosenki które już znamy. :whistle:
stach22 pisze:
wczoraj, o 11:15
Jak lubisz tłok, ladyboy których polecasz i ruskie zachlane mordy np. na Phuket to szerokiej drogi
Tajlandia ma trochę więcej do zaoferowania niż Phuket i Bangkok.

Przy okazji straszny z Ciebie delikates i w dodatku dyskryminujesz pijanych ruskich. Ja nie lubię ruskich po prostu. :mrgreen:

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post wczoraj, o 16:22

No nic, póki co Tajlandia pozostaje w planach, jak masz jakieś rekomendacje to dawaj ;-)

A póki co Nemo się odnalazł Obrazek

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post wczoraj, o 18:02

stach22 pisze:
wczoraj, o 16:22
No nic, póki co Tajlandia pozostaje w planach, jak masz jakieś rekomendacje to dawaj
Dużo tego i wielu nazw nie pamiętam bo są do siebie bardzo podobne. Byliśmy w świetnym hotelu w Khao Lak - https://www.moraceakhaolakresort.com/?u ... mpaign=non

To była baza wypadowa do takich miejsc jak Khao Sok, Koh Panye (lubisz muzułmanów :-P), i jeszcze kilka innych. Każdy sobie coś znajdzie, lokalne lekcje gotowania, wyspę Jamesa Bonda (Khao Ta Pu) itp. itd. W zależności od miejsca wycieczki można trafić na ruskich, można też trafić na chińczyków (może nie są pijani ale potrafią zachowywać się równie ujowo).

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post dzisiaj, o 07:12

Chloru pisze:
stach22 pisze:
wczoraj, o 16:22
No nic, póki co Tajlandia pozostaje w planach, jak masz jakieś rekomendacje to dawaj
Dużo tego i wielu nazw nie pamiętam bo są do siebie bardzo podobne. Byliśmy w świetnym hotelu w Khao Lak - https://www.moraceakhaolakresort.com/?u ... mpaign=non
Ładny obiekt, fajne pokoje i całkiem niedrogo, tylko, że my akurat nie wybieramy takich molochów, z tego co doczytałem maksymalne obłożenie tam to nawet ponad 600 osób, podczas gdy na wyspie gdzie akurat jesteśmy maksymalna liczba gości to ok. 170 i w zasadzie cała wyspa do dyspozycji. Dlatego właśnie to już 8 wyspa w naszych wyjazdach i za moment będą następne.
Każdy wyznacza sobie jakieś priorytety, miejsca gdzie najlepiej mu się wypoczywa, w naszym przypadku jest to spokój w małych lokalnych hotelach, czy to jest Grecja (11 razy w zasadzie cała Grecja) czy Malediwy.
No i ten kolor wody i piachu z rafy tutaj jest może powtarzalny na Fidżi, ale to zdecydowanie za daleko. No i w zasadzie pustki na plażach.
Myślę o Seszelach w maju/czerwcu, ale jeszcze zobaczymy.
Tajlandię chciałbym zobaczyć, Wietnam może nawet chętniej, ale wszystkiego się nie da.
Że wszystkich researchów Tajlandii które robiłem, np. kanał „podróże wojownika” na YT, chłopak który chyba 10 lat jest na Phuket, ma tam już dom i od niedawna prowadzi biznes deweloperski, wszystko co tam wiaze sie z masakryczną ilościa turystów. Dla jednych jest to zaleta, bo coś się dzieje, dla mnie to katorga.
Będę szukał jakichś bardziej intymnych miejsc w Tajlandii a jak znajdę to z pewnością pojedziemy. Qatar Airways oczywiście ;-)
No nic, idę szukać czegoś pod wodą, miłego dnia :-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post dzisiaj, o 08:18

stach22 pisze:
dzisiaj, o 07:12
Ładny obiekt, fajne pokoje i całkiem niedrogo, tylko, że my akurat nie wybieramy takich molochów, z tego co doczytałem maksymalne obłożenie tam to nawet ponad 600 osób, podczas gdy na wyspie gdzie akurat jesteśmy maksymalna liczba gości to ok. 170 i w zasadzie cała wyspa do dyspozycji.
600 osób ... :giggle: Primo to jest capacity hotelu który jest rozrzucony w bungalowach na zboczu i ma jakies 400 m linii brzegowej (teoretycznie bo w Tajlandii nie ma prywatnych plaż). Hotel podalem jako baze wypadową. My korzystaliśmy ze śniadań i w hotelu może spędziliśmy 2-3 dni. Reszta to wycieczki. Trochę ludzi widzieliśmy na śniadaniach i tyle. Reszta czasu w trasie albo na nogach po okolicy.

Tu masz molocha - https://www.barcelo.com/en-ie/barcelo-playa-blanca/ (chociaż też polecam, kwestia terminu wyjazdu).
stach22 pisze:
dzisiaj, o 07:12
Tajlandię chciałbym zobaczyć,
No to bez turystów się nie da.

P.S. Wietnam to dobry kierunek, nie będziesz się musiał przejmować bezdomnymi psami. :->

ODPOWIEDZ