Auto dla dziada
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 281 razy
- Polubione posty: 549 razy
Auto dla dziada
A ja po drugiej stronie Bemowa. Na Bielanach chodziłem do liceum. 
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Auto dla dziada
Jose, Maczek czy jakies inne? No to pozdrawiam sąsiedzko, pewnie się minęliśmy nie raz
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Auto dla dziada
Jose.
Testament już zmieniony?
ZTCP XC60 T6? Plus? Ultra? Pneumatyka wzieta? Jak im sie znudzi to diler chetnie od nich za pare lat odkupi. Tak przynajmniej bylo do tej pory, towar szybkozbywalny.
Auto dla dziada
Nie rozumiem popularności XC60... ale ja i moja żona jesteśmy jedyni w rodzinie, którzy nie mają Volvo. Ostatnio nawet mój 85-letni dziadek uznał, że zamówi XC40. No i co zrobić, niech bierze i się cieszy. To tak a propos tytułu wątku 
- stach22
- 6 gwiazdek
- Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
- Polubił: 203 razy
- Polubione posty: 489 razy
Auto dla dziada
Chyba właśnie straciłeś nowo zapoznanego kolegęMIkad pisze:Nie rozumiem popularności XC60... ale ja i moja żona jesteśmy jedyni w rodzinie, którzy nie mają Volvo. Ostatnio nawet mój 85-letni dziadek uznał, że zamówi XC40. No i co zrobić, niech bierze i się cieszy. To tak a propos tytułu wątku

- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Widzę rodzinne zamiłowanie do nienajszybszych aut :-P Jakby jeszcze dorzucić Dark to wychodzi z tego całkiem miła kompozycja.
Auto jest nieźle wycenione, nieźle wykonane. Nie ma jakiś ogromnych fuckupów. Design który mimo wieku dalej pozostaje świeży i bez miliona światełek w kabinie. Całkiem rozsądna paleta silników (chociaż ostatnio mniejsza). Czy bym sobie kupił - pewnie nie bo nie przepadam za SUVami. Do tego ma fenomenalne stołki jak w większości Volvo.
stach22, to nie kwestia konkretnej opinii tylko sposób jej uzasadnienia.
Auto dla dziada
Ceny miażdża, to fakt, zwłaszcza w najmie. Mimo lat wygląda ładnie.Chloru pisze: ↑wczoraj, o 12:07Auto jest nieźle wycenione, nieźle wykonane. Nie ma jakiś ogromnych fuckupów. Design który mimo wieku dalej pozostaje świeży i bez miliona światełek w kabinie. Całkiem rozsądna paleta silników (chociaż ostatnio mniejsza). Czy bym sobie kupił - pewnie nie bo nie przepadam za SUVami. Do tego ma fenomenalne stołki jak w większości Volvo.
Ale jak rozważaliśmy dla żony, to Q5 było w tej samej cenie lepiej wyspecyfikowane, mocniejsze, miało AWD i mniej paliło, a do tego jest cichsze w środku.
XC60 jest git, ale moim zdaniem za głośne i zbyt paliwożerne. Choć przy obecnych ofertach (kiedyś było drożej), nie jest to zła alternatywa dla jakiegoś Tiguana czy nawet RAV4.
XC90 to też dobry deal - mój tata wyjął jedną z ostatnich sztuk z dieslem za ciut ponad 300 tys. już z niezłym wypasem, oczywiście nówka. Mimo paru wad (głośno jak na tę klasę, do tego wieszają się multimedia), to jednak stosunek przestrzeni z tyłu, na szerokość i w bagażniku do ceny wypada ekstra.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Kiedyś można było kupić XC60 bez AWD. Teraz nie ma takiej opcji z tego co kojarze. Nie jeździłem Q5 wiec nie wypowiem się czy jest głośniej/ciszej. Natomiast spalanie w aucie z turbo i wysoką budą pewnie w dużej mierze zależy od stylu jazdy i fantazji kierowcy.
Jak sie przyzwyczailem do ciszy w miescie (V60 T8) to tez mi troche przeszkadza halas powietrza na trasie. Może też swoje trochę dokłada szyberdach. Zawsze można wziąc te grubsze szyby. Z multimediami nie miałem większych problemów - zarówno ze starym Sensusem jak i z nowym opartym na AAOS.
Auto dla dziada
To chyba masz farta - ten AAOS jest fajny jak działa (zwłaszcza po ostatnim update), ale lubi się wykrzaczyć. Ostatnio tata resetował go wciskając przycisk defrostera na ileś tam sekund (ChatGPT podpowiedział i zadziałało).
Ale co ja tam mówię o multimediach: mam świeżego Merca i tu się czasem dzieją cuda
PS S60 to jeden z najladniejszych sedanow ostatnich lat. Mocno mi kiedys chodzil po glowie, oj chodzil, zwlaszcza przy jego "premierowych" cenach. V60 tez spoko, zwlaszcza CC, a V90 CC to najlepsze Volvo. Szkoda, ze juz nie robia, bo to akurat bym mogl kupic.
- Chloru
- 6 gwiazdek
Auto dla dziada
Przycisk odmrażania szyb resetuje tylko moduł komunikacji i GPS. A akurat najnowszy update (5.0.5) jest całkiem chwalony za zmiany i stabilność.
Miałem S60 T5 AWD R-Design First Edition.
Auto dla dziada
145 kkm w V60CC w 5 lat za mną. Czas na zmiany.
https://newcarscoops.com/t/2027-volvo-x ... elift/2780
Rury fejkowe.

https://newcarscoops.com/t/2027-volvo-x ... elift/2780
Rury fejkowe.

Dolce far niente