Leszek Kuzaj miał dzwona....

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Marko Rally
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza WRC (w planach)
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Leszek Kuzaj miał dzwona....

Post 10 gru 2008, o 13:39

FUX pisze:Tak se ten filmik obejrzałem i z duuuużą dozą pewności siebie mogę napisać, że chłopaki z opisem tego winkla przegięli...
Tak też sądzę. Opis do prędkości nie sprawdził się. Nie wykluczam też że nawierzchnia (z plamą czy bez) przyczyniła się do zdarzenia.

W żadnym razie nie próbuję nawet choć trochę porównywać się do Leszka, ale miałem bardzo podobny wypadek na rajdzie. Dokładnie w ten sam sposób opuściłem drogę, tyle że przy trochę mniejszej prędkości. Przed wypadnięciem był bieg wyżej i hamowanie już na poboczu. W tym przypadku był błąd w opisie. Zapisany był zakręt lewy dwa długi z uwagą na wyjściu, a na ostro wyszło że to był zacisk jak cholera.
Wiem że Leszek takich błędów nie popełnia, ale nie jeździ też na co dzień WRC, więc uważam że mógł się pomylić. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, otóż wypadnięcie nastąpiło zaraz po zmianie biegu ( u mnie też) W trakcie agresywnej zmiany biegu może wystąpić szarpnięcie na napędzie i jeśli się jedzie na styku przyczepności może wyrzucić niestety.
Przepraszam że nie napiszę iż nie znam sie na tym, jak wielu wcześniej.

Żemol
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99

Post 14 gru 2008, o 21:48

A tak na marginesie to na rajdzie trudno o bezpieczne miejsce
http://www.mototube.pl/film/1459/fotogr ... a-swiecie/
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...
Obrazek
"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

Paweł_BB
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Evo VIII GT340

Post 14 gru 2008, o 22:28

Byyyyyło :-p

Jacky X
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: STi MY06 SPEC D

Post 15 gru 2008, o 01:07

Mocny jest ten koleś. Prawie jak ten murek :lol:
W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 15 gru 2008, o 13:20

ja, to podziwiam profesjonalizm.
- gościu schował się za róg ZANIM auto zmieniło tor
- najpierw foty, na spokojnie, pewna ręka i nie zylion, tylko 1-2, bo potem ratujemy co jest do uratowania...

:o

Marko Rally
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza WRC (w planach)

Post 16 gru 2008, o 13:15

Nie jestem przekonany o tym że ten fociciel wiedział co się stało. Dopiero jak gdzieś dalej auto wydzwoniło to zajarzył. Albo jest taki opanowany, a wtedy można podejrzewać że to robot jest :mrgreen:

ODPOWIEDZ