Tak też sądzę. Opis do prędkości nie sprawdził się. Nie wykluczam też że nawierzchnia (z plamą czy bez) przyczyniła się do zdarzenia.FUX pisze:Tak se ten filmik obejrzałem i z duuuużą dozą pewności siebie mogę napisać, że chłopaki z opisem tego winkla przegięli...
W żadnym razie nie próbuję nawet choć trochę porównywać się do Leszka, ale miałem bardzo podobny wypadek na rajdzie. Dokładnie w ten sam sposób opuściłem drogę, tyle że przy trochę mniejszej prędkości. Przed wypadnięciem był bieg wyżej i hamowanie już na poboczu. W tym przypadku był błąd w opisie. Zapisany był zakręt lewy dwa długi z uwagą na wyjściu, a na ostro wyszło że to był zacisk jak cholera.
Wiem że Leszek takich błędów nie popełnia, ale nie jeździ też na co dzień WRC, więc uważam że mógł się pomylić. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, otóż wypadnięcie nastąpiło zaraz po zmianie biegu ( u mnie też) W trakcie agresywnej zmiany biegu może wystąpić szarpnięcie na napędzie i jeśli się jedzie na styku przyczepności może wyrzucić niestety.
Przepraszam że nie napiszę iż nie znam sie na tym, jak wielu wcześniej.