-8 i porywisty wiatr

Jak ja bym chciał żeby mi się spełniło...zagatka pisze:2009...i znowu rok do przodu, nowa zmarszczka, nowy trzask w kościach...eh![]()
![]()
Życze Wam wszystkiego dobrego na ten Nowy Rok.
Niech będzie lepszy od poprzedniego :]
Zdrowia, zdrowia i zdrowia, bo to najważniejsze - jak jest to, to można wszystko, a na pewno bardzo wiele.
Radości, uśmiechu, bo wtedy wszystko wydaje się lepsze - drzewa zieleńsze, niebo bardziej błękitne, morze cieplejsze, a góry wyższe.
Aby Wam dzieci zdrowo rosły - te co są i te co dopiero będą się pchały na ten świat ;-)marzenia się spełniały - i te małe i te duże, bo każde spełnione marzenie cieszy tak samo.
Aby zły los Was omijał, głupie pomysły nigdy nie opuszczały, dobry humor dopisywał, łzy i smutki nie dopadały, a plany zrealizowały się przynajmiej w 90% :]
Gwiazdki z nieba, złotej rybki i całej doniczki czterolistnych koniczynek
Samych ochów, achów i najów :)
I co, nie przyszedł?vibowit pisze: Z małym 5150 do 6 rano czekaliśmy na Bilexa
No nie. Pies nie chciał zasnąć, czy coś.Gal pisze:I co, nie przyszedł?
Oczywiście, to była kwestia honoru.Gal pisze:Ale poradziliście sobie jakoś sami, we dwójkę...?
To żle wróży, jeżeli Ty nie zlapałeś tego, co Pan Młody rzucił...WRC fan pisze:A ja byłem na weselu w Sylwestra...i Magda złapała podwiązkę na otrzepinach![]()
FUX pisze: To żle wróży, jeżeli Ty nie zlapałeś tego, co Pan Młody rzucił...![]()
Ja bym poszukal tego, co złapal...WRC fan pisze:FUX pisze: To żle wróży, jeżeli Ty nie zlapałeś tego, co Pan Młody rzucił...![]()
Ano nie złapałem
Pierwszy raz się spotykam, żeby panna młoda rzucała podwiązką. Jesteś pewien, że to nie był welon/wianek?WRC fan pisze: złapała podwiązkę na otrzepinach
A może to były rozbierane oczepiny...Doxa pisze:Pierwszy raz się spotykam, żeby panna młoda rzucała podwiązką. Jesteś pewien, że to nie był welon/wianek?WRC fan pisze: złapała podwiązkę na otrzepinach
A może to nie było weseleFUX pisze:A może to były rozbierane oczepiny...Doxa pisze:Pierwszy raz się spotykam, żeby panna młoda rzucała podwiązką. Jesteś pewien, że to nie był welon/wianek?WRC fan pisze: złapała podwiązkę na otrzepinach
Doxa pisze: Pierwszy raz się spotykam, żeby panna młoda rzucała podwiązką. Jesteś pewien, że to nie był welon/wianek?![]()
Zapewne masz rację, w dzisiejszych czasach takie egzemplarze to są jak YetiWRC fan pisze: Jestem pewien. Panna młoda nie miała welonu ani wianka.
W takich sytuacjach rzuca się chyba bukietem :) .inquiz pisze:Zapewne masz rację, w dzisiejszych czasach takie egzemplarze to są jak YetiWRC fan pisze: Jestem pewien. Panna młoda nie miała welonu ani wianka.
Doxa pisze: W takich sytuacjach rzuca się chyba bukietem :) .
A to dziękuję za wyjaśnienie, nie wiedziałamLouCyphre pisze: Doxa, Bo bukietem rzuca się w niektórych regionach Polszy po ślubie pod kościołem. A na oczepinach wśród całej masy żenujących zabaw jest rzucanie podwiązką. Miałem raz czy dwa okazję dostrzec taki obrządek![]()
W zasadzie to żadne, pytałam z ciekawości :)WRC fan pisze: Z resztą jakie to ma znaczenie
A do rzeczy chociaż ten "pan młody" ?WRC fan pisze: ja tu w tarapatach jestem![]()
Doxa pisze: A do rzeczy chociaż ten "pan młody" ?![]()