Arno pisze:A nawet gdyby, to pisanie takiego zdania i tak nie jest usprawiedliwione, a jedynie jest oznaką złego wychowania.
Wyrocznią w sprawach dobrego wychowania nie jestem. Więc mogę się nawet z Tobą zgodzić, że to co napisałem jest oznaką złego wychowania. Niech Ci będzie.
Nawet Cię przeproszę:
przepraszam.
Arno pisze:Natomiast co do samego wypadku - jest dla mnie jasnym, że on kierował. I że on jest winien. Ale nie piszę, że jakiś spisek stoi za tym, że nie ma śledztwa. Bo jak napisałem, może jest. Tego nie wiadomo. A facet nie może się bronić. Piszesz tak jakbyś pracował w tabloidzie
Nie rozumiesz, że to właśnie dlatego, że system jest skorumpowany, często nie dowiadujemy się jak było naprawdę? Bo biegły skorumpowany, bo prokurator skorumpowany, bo sędzia skorumpowany...
Czyli co? Powinniśmy łykać to co nam podtykają?
Mówią, że pomroczność jasna? OK!
Mówią, że zanik pamięci? OK!
Mówisz – "w tabloidzie"...
Tabloidów z zasady nie czytam.
Ale jak na ironię, właśnie fakt, że śmiertelna ofiara wypadku pracowała w tabloidzie i jego koledzy zdają się mieć ambicję coś wyjaśnić, to jednak jest szansa, że sprawa zostanie mniej lub bardziej wyjaśniona w zgodzie z prawdą. W przeciwnym razie rodzina zabitego, chłopaka z jakiejś prowincji, miałaby małe szanse zobaczyć uczciwe osądzenie sprawcy wypadku...
w starciu w układami jakie mają "na mieście" tacy Zientarscy.
Arno pisze:Płacę podatki. A patologie nas otaczają. Jedynie ktoś młody i naiwny może sądzić, że ma jakikolwiek wpływ na kastę rządzącą i na system. A system jest bardzo rozwinięty - dowodem na to Kamery z innego wątku - to nie nasi a Europa nadają ton. To samo z ekonomią, Co2. Myślisz, że masz wpływ na cokolwiek? No nie masz. Na to jak twój dom wygląda, masz wpływ. Na niewiele więcej.
Mieszasz co najmniej kilka różnych spraw w tej wypowiedzi.
Ale jedno jest dla mnie pewne.
To właśnie taka postawa jak Twoja jest najgorsza.
Postawa człowieka wykształconego i doświadczonego na tyle, że doskonale zna kulisy patologii systemu.
I jednocześnie deklaruje pełną swoją zgodę na te patologie.
Arno pisze:Co do twojego systemu wyborczego - a co jeśli najwięcej podatków płaci jakaś szuja, albo grupa szujowatcyh kolesiów.
Teoretycznie wszystko jest możliwe. Jednak w praktyce szujowaci kolesie najczęściej unikają płacenia dużych podatków.
Arno pisze:jak Z ozdrowieje, i będzie mógł sam odpowiadać na twoje zarzuty, to wtedy wal ile sił w palcach, ale teraz to kopanie leżącego.
i oto mi jedynie chodzi. O przyzwoitośćź, o ktróą ci zdaje się chodzi.
A co jeśli Z. do końca życia będzie twierdził, że nic nie pamięta, a "biegły" lekarz, będzie mu zawsze wystawiał zaświadczenia, że zanik pamięci pana Z. w tej sprawie nadal trwa?