Spamerom z góry dziękuję za utrzymywanie tematu na czele listy
X-Press do kawy, czyli nie mam co zrobić z pieniędzmi ;-)
X-Press do kawy, czyli nie mam co zrobić z pieniędzmi ;-)
Drodzy kawosze. Noszę się z zamierem kupna expresu ciśnieniowego do kawy. Chciałbym żeby mielił ziarna i podawał napój w różnych pysznych formach. Jednakże nie chciałbym (wbrew temu co w tytule) wydać worka złota na to urządzenie. Ktoś z Was może mi doradzić jakieś salomonowe rozwiązanie ?
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 83 razy
Re: X-Press do kawy, czyli nie mam co zrobić z pieniędzmi ;-)
Była już taka dyskusja w wątku o porannej kawie, zaglądałeś tam?LouCyphre pisze: Spamerom z góry dziękuję za utrzymywanie tematu na czele listy
Nie wiem jaki masz budżet, ale taki z młynkiem, och, ach i w ogóle to raczej tanio nie będzie...
lubie kawe, pije i potrafie robic.
super kawa tylko w kawiarni, na sprzecie za kilkadziesiat k PLN lub do domu to:
http://www.nokaut.pl/szukaj/ekspres-aeg ... crema.html
taka moja rada
aha: to nie jest automat ktory pieni za Ciebie mleko, na kawe mielona, dla swiadomych raczej chili np wiesz, ze kawa smakuje inaczej z rozgrzanych flizanek itp. raczej bezobslugowy (nie zostawiac nigdy resztek kawy w sitku!) i robi doskonala creme jak na taki diwajs lowbadzetowy.
super kawa tylko w kawiarni, na sprzecie za kilkadziesiat k PLN lub do domu to:
http://www.nokaut.pl/szukaj/ekspres-aeg ... crema.html
taka moja rada
aha: to nie jest automat ktory pieni za Ciebie mleko, na kawe mielona, dla swiadomych raczej chili np wiesz, ze kawa smakuje inaczej z rozgrzanych flizanek itp. raczej bezobslugowy (nie zostawiac nigdy resztek kawy w sitku!) i robi doskonala creme jak na taki diwajs lowbadzetowy.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubione posty: 83 razy
Ja ostatnio zastanawiałem się nad Nescafe Dolce Gusto (czy jakoś tak). Cena pasztet, na pastylki i jeszcze ładnie wygląda. Próbowałem kawy w sklepie przy okazji jakiejś prezentacji i nawet niezła.
https://www.dolce-gusto.pl/PL/Pages/default.aspx
https://www.dolce-gusto.pl/PL/Pages/default.aspx
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Godlik pisze: ale taki z młynkiem, och, ach i w ogóle to raczej tanio nie będzie...
To już teraz wiemy, czemu Silver został sprzedany....
Lucek, no nie mów, że przepijesz Silvera.jarmaj pisze:To już teraz wiemy, czemu Silver został sprzedany....![]()
czarne jest piękne...
Budżet mam tak do około 2000 PLNów. I a bank nie chcę tych co z takich dziwnych pojemniczków robią kawę (vide nescafe) 
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
LouCyphre, to nie lepiej kupić ten pasztet AEG i 1700 przeznaczyć na przyjemności 
Konto usunięte, nie chce sie juz odzywac, ale zgodnie z opinia ludkow ode mnie z firmy(dzial badawczy boscha robiacy ekspresy do kawy) to ekspresy do kawy na poziomie zaczynaja sie od 12 k pln...
reszta to ponoc szmelc wiec po co przeplacac? chyba, ze sie ma cisnienie na wydanie kasiory ;)
to jest wtedy tyle fajniejszych zabawek.. eh.. :)
reszta to ponoc szmelc wiec po co przeplacac? chyba, ze sie ma cisnienie na wydanie kasiory ;)
to jest wtedy tyle fajniejszych zabawek.. eh.. :)
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubione posty: 35 razy
Miałem kiedyś podobny pomysł ale budżet bardziej pasztetowy. Mogłem kupić nowy automacik na 2 kawki srawki albo używany na aledrogo ale właśnie z młynkiem i większą wygodą w czyszczeniu i obsłudze. Wybrałem to drugie, za ok.700pln kupiłem używany stary Saeco i jestem b. zadowolony. Kawa jest lepsza niż u znajomych (oni wybrali to pierwsze).
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
gregski, ja to wiem, Ty to wiesz. Dokładnie takie same opinie słyszałem. Z tych domowych, to całkiem dobre są właśnie te "kapsułkowe".
aaa toście doradzili...a myślałem, że będzie tak pięknie. No nic to se inny prezent zrobię 
LouCyphre, mam DELONGHI EC750 i nic specjalnego co powoduje ,że coraz rzadziej się używa....więc po jakimiś czasie masz nowy mebel w kuchni.
Podzielam zdanie gregskiego, ,że najlepsza kawa to w kawiarni. 
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
LouCyphre,
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?p=22861#p22861 tu było o ekspresach kiedyś.
A ja podtrzymuję zdanie, że mój Krupps jest bardzo dobry. Tylko młynka nie ma.
A ja podtrzymuję zdanie, że mój Krupps jest bardzo dobry. Tylko młynka nie ma.
Lucek ja polecam coś takiego , mam taki i jestem bardzo zadowolony
http://www.ceneo.pl/354756
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Reszta ekspresów robi niesmaczną kawę, czy też jest awaryjna?gregski pisze: zgodnie z opinia ludkow ode mnie z firmy(dzial badawczy boscha robiacy ekspresy do kawy) to ekspresy do kawy na poziomie zaczynaja sie od 12 k pln...
reszta to ponoc szmelc wiec po co przeplacac?
So What!, robi kiepska kawe. awaryjnosc to inna sprawa, bo nikt nie zaklada, ze dziennie bedziesz robil 40 kaw :) wiec plastikowe elementy nie bola..
So What!, robi kiepska kawe. glownie prze parametry parzenia, jakosc czyszczenia itp awaryjnosc to inna sprawa, bo nikt nie zaklada, ze dziennie bedziesz robil 40 kaw :) wiec plastikowe elementy nie bola..
Powiem tak , lubie kawę i pijam różne i na moje kubeczki smakowe jest bardzo ok , wiadowo ,że gastronomicznego ekspresu kawa jest bardzo dobra ale tak naprawde w tych zawodowych ekspresach chodzi o przerób i bezawaryjność .gregski pisze: robi kiepska kawe. glownie prze parametry parzenia, jakosc czyszczenia
Co do awaryjności takich ekspresików dla ludu ( mój ekspres ) to mam go od 1,5 roku i bez problemów, trzeba tylko czyścić raz na jakiś czas różnymi środkami ale maszyna sama prosi o wyczyszczenie , więc ja łaskawca to robię
Polecam taki wynalazek
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- So What!
- 6 gwiazdek
gregski, dzięki. Czy pisząc o jakości czyszczenia masz na myśli czyszczenie automatyczne po każdorazowym zaparzeniu kawy? Rzeczywiście ekspresy w knajpach nie są automatami - trzeba samodzielnie odmierzyć dawkę kawy, ubić ją itd.
Piter 35 odpowiedział mi zanim zadałem pytanie
Jak długo go masz? Nie zepsuł Ci się jeszcze? My w fabryce mamy kilka ekspresów Saeco i serwis dość często musi do nich przyjeżdżać.Piter 35 pisze: Lucek ja polecam coś takiego, mam taki i jestem bardzo zadowolony http://www.ceneo.pl/354756
Piter 35 odpowiedział mi zanim zadałem pytanie
A wiesz, czasami czytam w myślachSo What! pisze: Piter 35 odpowiedział mi zanim zadałem pytanie
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Moja TŻ kupiła DeLonghi EAM3200 na podstawie tych recenzji. I jak do tej pory wszystko się potwierdza, aczkolwiek sprzęt ma dopiero trochę ponad pół roku.
A jak nie przepłacić? Upolować jakąś przecenę (znaną obecje pod nazwą promocja) :P Akurat weszliśmy do ElectroWorlda, obejrzeliśmy, sprawdziliśmy cenę, podeszliśmy do tamtejszej kawiarenki, wklikaliśmy się w Ceneo i okazało się, że nikt nie jest w stanie przebić ceny promocyjnej (znanej dawniej...).
Pozdrawiam, r.
A jak nie przepłacić? Upolować jakąś przecenę (znaną obecje pod nazwą promocja) :P Akurat weszliśmy do ElectroWorlda, obejrzeliśmy, sprawdziliśmy cenę, podeszliśmy do tamtejszej kawiarenki, wklikaliśmy się w Ceneo i okazało się, że nikt nie jest w stanie przebić ceny promocyjnej (znanej dawniej...).
Pozdrawiam, r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- So What!
- 6 gwiazdek
Jaki model polecaszowoc666 pisze: Juka fajna jest![]()
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Za dwa tysiaki akurat możesz sobie kupić Colta Dragoona .44 - i przy odrobinie asertywności, dobrą kawę będziesz wtedy miał na mieście za darmoLouCyphre pisze: myślałem, że będzie tak pięknie. No nic to se inny prezent zrobię