AL-e jazda (17/18.01. - szkoleniowe fiki-miki damsko-męskie)

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: A6 vel Odi
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 0

Re: AL-e jazda (17/18.01. - szkoleniowe fiki-miki damsko-męskie)

Post 14 sty 2009, o 17:16

Konto usunięte, to dopiero byłaby dla niego katastrofa :mrgreen:

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 14 sty 2009, o 17:16

vibowit pisze: Konto usunięte, ja to chyba Ciebie już nie lubię. :mrgreen:
A mogłeś zapunktować i napisać, że chętnie z dzieciakami zostaniesz :giggle:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda
Polubił: 0

Post 14 sty 2009, o 17:30

So What!, a po co mam punktować u Konto usunięte? I tak go nie lubię. :mrgreen:

A, że z dziećmi zawsze chętnie zostaję, to wiadomo. 8-)
czarne jest piękne...

zagatka
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 14 sty 2009, o 17:33

WiS pisze: PS> Że poza forum, to się nie dziwię - ale że na forum, jakby nie było motoryzacyjnym, tak mało chętnych do jeżdżenia po białym, dużym placu...? A także gotowych zainwestować parę stówek w szkolenie żon/kochanek/sióstr/dzieci...? To się, szczerze mówiąc, nieco dziwię.
Obiecuję, że jak tylko się dorobię samochodu, to się zjawie na takim szkoleniu :giggle:
if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 14 sty 2009, o 17:34

Oj vibowit, nic nie czaisz :-) Żonie byś zaimponował a nie mnie :giggle:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 14 sty 2009, o 17:40

OK. Zgodnie z rozmową:

Ja i Piotr przyjeżdzamy w piątek, Marcin w sobotę. Piotr po opisaniu mu poziomu szkoleń wyraził wolę przepisania z niedzieli na sobotę. Ja może wezmę sobotę i niedzielę. Zastanowię się jeszcze po przyjeździe. Marcin z konieczności weźmie niedzielę. Z czwartym się nie mogę skontaktować. :roll: Jak się dodzwonię dam znać. Sorry za telegraficzną forme, ale robota mnie zabija. :wall:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 14 sty 2009, o 18:09

Konto usunięte pisze: Ja może wezmę sobotę i niedzielę

A wiesz, że to może i dobry pomysł :idea:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubione posty: 2 razy

Post 14 sty 2009, o 18:11

Konto usunięte pisze: Nie napinajmy się z tego powodu, że się niektórzy wykruszają.
A czy ja się napinam? :roll:
No napinam się, fakt :evilgrin: - bo chciałbym, żeby się impreza odbyła - i w dodatku w miarę możliwości tak, jak to było od miesiąca zaplanowane :wall:
liwit pisze: Ja cwaniakuję, ale mam coraz więcej szans na przyjazd.
Akurat w Twoją determinację nie wątpię :mrgreen: Acz nie ukrywam, spałbym spokojniej wiedząc, że znak zapytania zniknął :cofee:
zagatka pisze: jak tylko się dorobię samochodu, to się zjawie na takim szkoleniu
A, w to też nie wątpię. Szkoda, że nie dasz rady (chyba?) do soboty... ;-)
Konto usunięte pisze: Ja może wezmę sobotę i niedzielę.
rrosiak pisze: wiesz, że to może i dobry pomysł
Nie, żebym Was jakoś szczególnie namawiał - acz nie ukrywam, znakomicie wypełniałoby to luki na liście 8-) - ale z czysto "dydaktycznego" punktu widzenia, to jest IMHO bardzo dobry pomysł.
Dwa dni z rzędu, jazda na różnym stopniu trudności, gdy człowiek jest rozgrzany i "w cugu"... Fajna rzecz. O ile tylko finansowo przełykacie... to proszę uprzejmie.
Ostatnio zmieniony 14 sty 2009, o 18:18 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 14 sty 2009, o 18:18

w ramach uławienia planu gry możemy zrezygnować z piaskownicy i innych darmowych zabaw ?

ja z przyjemnościa moge sie gapic na slalom na rołwerze :whistle:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2009, o 18:30

esilon pisze: moge sie gapic na slalom na rołwerze
Wiem, że Cię nosi... AleżTy siętroszczysz o tego rołwera... Wurc może być z Ciebie dumny :whistle:
esilon pisze: możemy zrezygnować z piaskownicy i innych darmowych zabaw ?
Mnie osobiście wszystko jedno, bo ja w sobotę i tak mogę być z Wami tylko na początku - potem oddalę się do zadań służbowych - i wrócę na kolację.
Kierownikiem soboty pozatorowej - na ochotnika - jest wobec tego kolega Esi ;-)
Możecie się gapić na samochody jadące po raz n-ty slalom albo próbę hamowania, ale to przez tyle godzin jest nudne, więc ja bym jednak sugerował (jesli z jakichś względów nie piaskownica):
- narty,
- sanki :mrgreen: ,
- galerię Echo i kino :cofee: ,
- tour de Kielecczyzna (mogę podrzucić jakieś pomysły krajoznawcze, zależnie od zadanych upodobań i czasu dojazdu),
- bilard w bazie, dla sportsmenów,
- jazdę konno lub kulig, j.w. (można się umówić z Leszkiem T.).
Czyli - co tylko wycieczka uważa... :cofee:

PS. Funky, Rrosiak - gdybyście się zdecydowali wtę albo wewtę teraz (no, niekoniecznie natychmiast, ale jednak przed piątkowym wieczorem), to bym wiedział, czy jeszcze szukać klientów na dopełnienie grup, czy nie... :cofee:
Bo póki co, szukam wciąż; a jak znajdę - to los zdecyduje za Was.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 14 sty 2009, o 18:38

WiS pisze: Kierownikiem soboty pozatorowej - na ochotnika - jest wobec tego kolega Esi

nie znam :whistle:

a dla spragnionych przygód takie małe info, że baza leży na trasie nr3 rajdu i byc może teraz jak zmarznięta ziemia to damy radę zawalczyc, górka z fotek na początku wątku ofrołdowego :-d jest tuz tuz, a ciut dalej wyciąg narciarski , czyli niekoniecznie w miasto musimy uderzać, no chyba, że koniecznie porządny i słynny dworzec każdy chce zobaczyc :giggle:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2009, o 18:40

WiS pisze: O ile tylko finansowo przełykacie... to proszę uprzejmie.

No cóż, najwyżej miesiąc o chlebie i wodzie, co akurat w moim przypadku nie byłoby chyba takie złe :-d :whistle:

Poza tym przypomniałem sobie o fakturze, nie wiem co tam AL wypisuje, ale może jakoś da się to upchnąć w koszty, a wtedy tylko pół miesiąca głodówki :mrgreen:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2009, o 18:57

rrosiak pisze: No cóż, najwyżej miesiąc o chlebie i wodzie,
:mrgreen:
To co, wpisywać Cię podwójnie...?
rrosiak pisze: akurat w moim przypadku nie byłoby chyab takie złe
Ja sobie tak samo tłumaczę różne przyjemności - typu właśnie wypady do ALa albo na strzelnicę - że nie przejem tych pieniędzy ani nie przepiję (też puste kalorie!) ...a w dodatku za fajerą się spala :idea: . Serio, po ostatniej Wieliczce (fakt, że tam jest intensywniej) byłem minus dwa! :thumb:
rrosiak pisze: przypomniałem sobie o fakturze, nie wiem co tam AL wypisuje, ale może jakoś da się to upchnąć w koszty,
Jak najbadziej. "Usługi szkoleniowe", o ile się nie mylę... w razie wątpliwości, służę telefonem do ALa i dokładnymi wyjaśnieniami.
esilon pisze: nie znam
Przedstawię Was sobie w sobotę wieczorem. :evilgrin:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2009, o 19:08

WiS pisze: To co, wpisywać Cię podwójnie...?

Poczekam jeszcze na decyzję Marcina, a do ALa poproszę jakiś kontakt to wypytam o szczegóły.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 14 sty 2009, o 19:18

rrosiak, ja jednak podwójnie. A co. :evilgrin:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2009, o 19:22

Konto usunięte pisze:rrosiak, ja jednak podwójnie. A co. :evilgrin:

OK, jak szaleć to szaleć, małe piwo w dużym kuflu proszę :evilgrin:

Znaczy się sobota również...

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2009, o 19:28

Dzielne chłopaki. :evilgrin: :thumb: Partia Wam to zapamięta 8-)

A namiary na ALa i tak poszły na PW, sprawdź dokładnie, co i jak - w razie czego, gdyby były problemy, wołaj.

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: A6 vel Odi

Post 14 sty 2009, o 19:38

Panowie, dzięki Wam, może jakoś przeżyję do końca miesiąca. :-d Bo ja nijak nie mogę tego wrzucić sobie w koszty :?
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2009, o 20:04

I w tej sytuacji - mamy niespodziewaną zmianę, tzn. ładnie wypełnioną sobotę i luzy w niedzieli (gregski wciąż mocno niepewny, ja mogę, ale nie muszę, esilon i gootek także bez napięcia, więc - jesli któraś z Pań po sobotnim gimnazjum zechce przerobić od razu także program licealny... droga wolna 8-) ).

Ewentualnie, jesli ktoś jeszcze spoza dotychczasowego grona zainteresowany upalaniem - przyjmiemy.

Nie ukrywam, trochę kamień z serca... bo było już kiepsko z perspektywami.

* * * * *
Wracając do ustaleń logistycznych.

Moja propozycja:
- piątkowa kolacja w takiej postaci, żeby można było nakarmić oddzielnie kolejnych dojeżdżających, bez podgrzewania, wydawana stopniowo powiedzmy w przedziale 17.-23.
- w sobotę coś ciepłego na rozgrzewkę zaraz po powrocie z toru, a więc około 16. - potem przerwa na ogarnięcie się/drzemkę/prysznic/seks/spacer - i główna biba gdzieś tak dopiero od 19 lub 20 wzwyż, lub alternatywnie...
- ...od razu po zakończeniu jazd siadamy do stołu i jemy/pijemy, bez przerwy rekreacyjnej - na zasadzie, że trzeba się przed niedzielą wyspać, więc im wcześniej zaczniemy, tym się szybciej nawalimy, eeee... pardon, nagadamy do woli ;-) Jak Państwo wolą...?
- i w sobotę i w niedzielę śniadania na 7.45, tak, żeby o 9. być na torze i kończyć możliwie przed zmrokiem.

Jutro w południe podam gospodarzom przewidywaną liczbę porcji na poszczególne posiłki oraz liczbę łóżek, więc ostatni gwizdek na decyzje w tym zakresie.

Aktualizowane listy - w pierwszym poście wątku, proszę o sprawdzenie, czy wszystko OK zapisałem!

PS. Andrzej rozmawiał dziś z panem oberlotniskowym, ponieważ jest śnieg i zapewne będzie go więcej - czyli z lotów nici - główny pas dla nas! :evilgrin:
Odpukać... ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 14 sty 2009, o 20:20

Czwarty rozmawia, najprawdopodobniej sobota, ale przyjedzie, przeszkoli się i pojedzie. 8-) Obowiązki domowe.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 14 sty 2009, o 20:37

WiS pisze: ...od razu po zakończeniu jazd siadamy do stołu i jemy/pijemy, bez przerwy rekreacyjnej - na zasadzie, że trzeba się przed niedzielą wyspać, więc im wcześniej zaczniemy, tym się szybciej nawalimy, eeee... pardon, nagadamy do woli ;-)

Od razu bo jak w niedzielę wstaniemy ..... :giggle: o jeżdzeniu nie wspomnę hehehehe.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2009, o 20:46

Uwaga, uwaga!

Komunikatów organizacyjnych c.d.

Alkohole we własnym zakresie! Co kto lubi, byle dobre i dużo ;-) Bo zimno jest, nie?

Cateringu na lotnisku nie ma, więc można rozważyć jakieś ciepłe picie w termosy i ew. pizzę z miasta. Gdyby ktoś bardzo chciał kanapki na tor, można pewnie zawczasu zamówić u naszych gospodarzy, ale muszą wiedzieć chwilę wczesniej.

Ci, którzy zamierzają się szkolić i/lub upalać - koniecznie wywalcie jeszcze w domu z samochodów wszystkie zbędne graty, żeby się Wam to potem nie tłukło luzem.
I żeby na wypadek rolki nie wstrzymywać potem ruchu, bo to jest pas startowy, wiec wszystkie śmieci trza po sobie starannie pozbierać!
Na Miedzianej to się to zostawiało w garażach, te szpeje - a na lotnisku nie za bardzo będzie gdzie...

Wszyscy zapewne będą jechać wedle nawigacji (cóż, takie czasy...), ale ilustrowaną instrukcję trafiania na miejsce - podam wkrótce, na wszelki wypadek.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 14 sty 2009, o 22:48

WiS pisze: - i w sobotę i w niedzielę śniadania na 7.45, tak, żeby o 9. być na torze i kończyć możliwie przed zmrokiem.
Śniadanie powinno być nie na 7.45, lecz od 7.45 do np. 10.00. Nie sądzę, żeby osobom niejeżdżącym danego dnia chciało się zwlec na 7.45 :mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 sty 2009, o 23:09

No to dobra, zgodnie z obietnicą - samouczek dla nawigatorów ;-)
barbie pisze: namierzyłam orientacyjnie współrzędne obiektów:
lotnisko: N 50°54'05.47'' E 20°43'27.66''
baza: N 50°54'26.49'' E 20°48'24.33''
A teraz łopatologia.

Najprościej mają jadący od Lublina (o ile wiem, jeden).

Kilka kilometrów przed Kielcami skręt w prawo na Leszczyny, Mąchocice - przed widocznym na poniższej mapce zalewem w Cedzynie (a vis a vis zalewu jest kilka hoteli, w tym dwa duże: Echo i Uroczysko, do których prowadzą liczne drogowskazy, więc łatwo ów zjazd dostrzec; a sto metrów za zjazdem jest charakterystyczny, łukowaty most - skręcamy przed mostem!).
Potem w Mąchocicach w lewo i wzdłuż płotu lotniska do jego bramy - wjazd główny jest od zachodu, nieco pod literką "s" w napisie "Masłów I" na mapce.

Z Warszawy - jeśli do bazy, to można zjechać z E7 albo tak, jak wiedzie najkrótsza droga na mapce do Ciekot, albo kawałek dalej - wsio rawno. Jesli przejedziemy pierwszy zjazd, będziemy mieli przed sobą "Y", którego prawe ramię stanowi obwodnica, my zaś jedziemy w lewo, na Kielce. Jeśli miniemy drugi, będzie kolejny "Y" - na wysokości salonu Toyoty, który zostawiamy po lewej ręce; w prawo - do centrum - idzie ul. Warszawska, w lewo zaś - na Tarnów - ul. Radomska; jedziemy w lewą odnogę. I wkrótce dojeżdamy do skrzyżowania z ul. Szybowcową, gdzie skręcamy w lewo. Skręcając, charakterystyczny kościół (patrz zdjęcie) zostawimy po prawej.
Jesli jedziemy nie do bazy, ale prosto na lotnisko - oczywiście od razu celujemy w ten ostatni zjazd, czyli w Szybowcową.
Droga dalej poprowadzi nas do skrzyżowania w kształcie litery T. Jedziemy na nim w lewo, za główną - i zaraz za skrętem mamy po prawej bramę lotniska.
Aby dalej jechać stąd do Bazy - patrz instrukcja poniżej, punkt 3.

Z Krakowa, a także z Dolnego Śląska i Łodzi - macie najtrudniej, bo wjeżdżacie do miasta różnymi możliwymi drogami od południowego zachodu lub zachodu - i macie w zw. z tym do wyboru:
1) ominąć miasto, wkomponować się zawczasu na obwodnicę w kierunku na Warszawę, dojechać nią prawie do końca, zawrócić w kierunku do Kielc w Wiśniówce - i dalej postępować wedle opisu dla Warszawiaków; albo
2) przebijać się przez miasto wedle drogowskazów, w kierunku na Lublin (i Opatów, Sandomierz) - wyjechać z Kielc w kierunku na wschód, widoczną na mapce ulicą Sandomierską do Cedzyny (suszą!), tam skręcić w lewo za charakterystycznym łukowatym mostem - drogowskaz będzie prosto (krajowa 74) na Opatów, a w lewo na Św. Katarzynę, będą też tablice do hoteli Echo i Uroczysko - i Wy tam w lewo, potem za drogą, jak strzelił, przez wsie Leszczyny i Mąchocice, do Ciekot; albo
3) przebijać się przez miasto wedle drogowskazów, w kierunku na Warszawę - wyprowadzi Was alternatywnie:
- 3a) na dwupasmową ulicę Warszawską, wtedy jedziecie nią spokojnie (uwaga, fotoradary) aż stanie się jednopasmowa, potem z lewej pod kątem prostym dojdzie widoczna na mapce Witosa, i tu już powoli, bo kilkadziesiąt metrów dalej trzeba się zmieścić w mało widoczny zjazd w małą uliczkę w prawo, przed jasnym, starym budynkiem SP nr 4. Tą uliczką, mijając kościół (patrz: foto) dojeżdżacie do skrzyżowania z Radomską i jedziecie dalej prosto, w ulicę Szybowcową. Potem przez wieś... na skrzyżowaniu w kształcie T za główną, w lewo - a po kilkudziesięciu metrach, po prawej jest brama lotniska; kierując się stąd do Bazy jedziecie dalej, jak droga główna prowadzi, przez Masłów I, Masłów II, Brzezinki, do Ciekot. Pod koniec tej drogi dojedziecie do litery T - tu skręt w lewo, chyba opisany na Św. Katarzynę. I zaraz potem jest pętla autobusowa.
- 3b) na również dwupasmową aleję Solidarności, która później zmieni nazwę na Radomską - jedziecie też antyradarowo, mijacie Galerię Echo, vis a vis tejże biurowiec Skanskiej (d. Exbud), a wreszcie - zostawiając go prawej ręce - Real i Castoramę. Ulica zrobi się teraz jednopasmowa, to znak, że niedługo będzie górka, potem zaraz charakterystyczny kościół z fotki (po lewej) i skręt w Szybowcową (w prawo). No i dalej, jak w p. 3a.

Teraz, skoro już wszyscy są w Ciekotach, mam nadzieję... - to uwaga. Wyjeżdżając w kierunku Św. Katarzyny, szukamy po prawej pętli autobusowej, z charakterystyczną wiatą i tablicą "Żeromszczyzna" (patrz foto pt. "pętla1"; bliżej jezdni, na oddzielnej tablicy, jest też reklama knajpy "Pstrąg"). Przed tą pętlą, od głównej drogi odchodzi mała uliczka w prawo - z niej robiłem tu zdjęcia - i w nią własnie skręcamy, zostawiamy pętlę po lewej burcie, i widzimy przed sobą to, co na zdjęciu pt. "pętla2". Budynek - to własnie ów "Pstrąg". A my pomału jadziem dróżką, będzie zjazd w dół (uwaga, wąsko - na jedno auto, a ruch możliwy tu w obie strony - i krzywo!), potem podjazd pod górkę, dróżka nas prowadzi ciasnym łukiem w prawo i kilkadziesiąt metrów dalej, po prawej (czyli jakby za plecami rzeczonego "Pstrąga") mamy już Bazę. Brama - na fotce.
Pewnie otwarta, wjeżdżamy i parkujemy.
Psy mogą latać, przyjazne, nie bać się.
Te złe są zamknięte. Chyba, że przegryzą siatkę...

A my z Ernestem będziemy w razie potrzeby w odwodzie, gdyby ktoś błądził. Kto nie ma do nas numeru telefonu, niech się zawczasu zgłasza na PW.
Załączniki
dojazd.JPG
kościół.JPG
pętla1.JPG
pętla2.JPG
brama.jpg
Ostatnio zmieniony 16 sty 2009, o 09:00 przez WiS, łącznie zmieniany 2 razy.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 14 sty 2009, o 23:24

Jakie propozycje napojów rozgrzewających ....... :drunk: ?
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

ODPOWIEDZ