[S] Forester 2,5 1998 AT - SPRZEDANE

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
zamieszanie
1 gwiazdka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[S] Forester 2,5 1998 AT - SPRZEDANE

Post 29 sty 2009, o 11:23

W związku z planowaną przesiadką na WRXa sprzedaje mojego Forestera. Historia pojazdu jest nastepujaca -> kupiony i zarejestrowany w 1998 w Texasie, w 2003 trafił do Polski wraz z dyplomatą ambasady USA. Wg carfaxu samochód nie miał żadnych przygód (dla zainteresowanych VIN na priv). Na przełomie 2006 i 2007 samochód przeistoczył się z US SPeca na częściowego EU Speca jednocześnie pozbywając się poduszek :roll: . Zdarzenie miało miejsce przy niewielkiej prędkości na kuligu. Wymienione zostały błotniki przód, maska oraz chłodnica klimatyzacji. Podłużnice nieruszone! Geometria perfect.

Samochód został zrobiony w ASO Koper, skąd też go zanabyłem w maju 2007. Oto link do ogłoszenia.

Przebieg na chwile obecną to 180kkm. Samochód regularnie serwisowany - co 10kkm - wASKO i u p. Adamskiego. Poprzedni właściciel serwisował w ASO Koper.

Wyposażenie:
- ABS
- klimatyzacja
- radio z CD oraz wejściem na mp3 (Sony)
- 6 głośników
- elektryczne wszystkie szyby (no może oprócz przedniej i tylnej :mrgreen: )
- odlotowy oldschoolowy wyświetlacz z kompasem i pomiarem wysokości oraz ciśnienia

W ciągu "mojej kadencji" wymieniłem:
- amortyzatory tył (maj 2008)
- zintegrowałem światło przeciwmgielne ze zderzakiem - wygląda z tyłu jak EU Spec.
- obie sondy lambda (styczeń 2009)
- no i uszczelkę pod głowicą (maj/czerwiec 2008)
- tarcze i klocki przód (listopad/grudzień 2008)
- szczęki tył (grudzień 2008)

Silnik 2,5 (156 KM) w połączeniu z automatem nie radzi sobie źle. Porównywałem z 2,0 MT i wskazanie jest na 2,5 AT. Samochód stoi obecnie na stalówkach 15' z jednorocznymi zimowymi oponami BF Goodrich. Za dopłatą 1kPLN sprzedaję widniejące na zdjęciach poniżej alusy.
Foryś jest doinwestowany i zadbany pod kątem mechanicznym -> zawsze było dla mnie ważne, aby mieć pewność co do tego, że nic nie wyskoczy. Stan mechaniczny samochodu jest absolutnie bez zastrzeżeń. Zgadzam się oczywiście na to, aby samochód został prześwietlony przez dowolne ASO czy inny zaufany warsztat.

Jeśli zaś chodzi o blacharkę, nie obyło się bez ryski tu i ówdzie. Ostatnio na parkingu zastałem samochód z lekko wgniecionymi prawymi tylnymi drzwiami (koszt naprawy w ASO 700 zł). Oprócz tego jest zarysowany prawy przedni błotnik (na krawędzi nadkola). Warto dodać, ze na samochodzie nie ma grama rdzy, na jego korzyść wiadczy fakt, że dopiero od 2003 roku kontaktuje się z solą i śniegiem. Wszystkie poprawki blacharskie niezbędne do doprowadzenia samochodu do blasku i chwały to koszt około 1000 zł.

Oto kilka zdjęć samochodu w stanie z momencie zakupu przeze mnie. Zdjęcia stanu obecnego będą po weekendzie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co tu ukrywać - mam do niego sentyment i chciałbym, żeby poszedł w dobre ręce. Biorąc pod uwagę, kilka niedociągnięć blacharskich, wystawiam go za 17kPLN.

Zainteresowanych zapraszam do kontaktu via mail ([email protected]) gadugadu (599665) lub telefon (605651621). Samochód do obejrzenia po uprzednim kontakcie telefonicznym w Warszawie.
Ostatnio zmieniony 4 lut 2009, o 12:36 przez zamieszanie, łącznie zmieniany 1 raz.

Tasior_Miedziak
4 gwiazdki
Auto: Czarny karawan na gnojówkę

Re: [S] Forester 2,5 1998 AT

Post 31 sty 2009, o 18:10

Tak z ciekawosci. Czy taki Forek MY98 ma pod kierownica zlacze do komputera w standardzie OBDII ?

zamieszanie
1 gwiazdka

Post 1 lut 2009, o 10:22

Tasior_Miedziak pisze:Tak z ciekawosci. Czy taki Forek MY98 ma pod kierownica zlacze do komputera w standardzie OBDII ?
Wpinali mi sie tam komputerem w serwisie, wnioskuje więc, że posiada :whistle:

zamieszanie
1 gwiazdka

Post 4 lut 2009, o 00:36

a oto jak wygląda teraz (na zimowych kołach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rysy i wgniecenie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zamieszanie
1 gwiazdka

Post 4 lut 2009, o 12:36

można zamknąć - samochód właśnie zmienił właściciela

Konto usunięte
6 gwiazdek

Re: [S] Forester 2,5 1998 AT - SPRZEDANE

Post 4 lut 2009, o 12:39

zamieszanie, gratulacje! Ale u nas się nie zamyka - teraz dopiero będzie dyskusja :-p

Jakie masz doświadczenia z serwisem u Adamskiego? Jestem na stałym etapie poszukiwania serwisu w Warszawie, gdzie mógłbym spokojnie pojechać...

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 4 lut 2009, o 12:43

To teraz się zaczną poszukiwania nowej furki :mrgreen:

A propo Funky , może byś tak odpowiadał na PW :idea:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 4 lut 2009, o 12:50

Konto usunięte pisze: Jakie masz doświadczenia z serwisem u Adamskiego?

Wymieniałem u niego szybę ostatnio. To on robi coś ponad blacharkę?

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 4 lut 2009, o 12:51

A odpowiadałem i rzeczywiście nie ma :?

To już odpowiadam :-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 4 lut 2009, o 13:08

Konto usunięte pisze:
Konto usunięte pisze: Jakie masz doświadczenia z serwisem u Adamskiego?

Wymieniałem u niego szybę ostatnio. To on robi coś ponad blacharkę?
Robi wszystko, ale to, co ponad blacharkę to już bez autoryzacji.
czarne jest piękne...

zamieszanie
1 gwiazdka

Post 4 lut 2009, o 14:18

Konto usunięte pisze:Jakie masz doświadczenia z serwisem u Adamskiego? Jestem na stałym etapie poszukiwania serwisu w Warszawie, gdzie mógłbym spokojnie pojechać...
powiem tak - jesli chodzi o sprawy mechaniczne i Adamskiego - jestem bardzo zadowolony. Serio - fajne podejście do Klienta, szybko działają itp. Jako przykład - próbowałem zamówic lambdę tył do siebie w ASO Koper (dwa razy zamawiałem i dwa razu nie została ściągnięta), u Dukiewicza (pan zapłaci 50% ceny i poczeka do 3 miesięcy). U Adamskiego była w 3 dni robocze.
Jeśli zaś chodzi o blacharke - miałem kilka "pierdół" do zrobienia. Zostały tanio wycenione, ale do kitu zrobione.

Co do spraw mechanicznych poza Adamskim polecam ASKO (na Ostroroga). Pan Artur dobrze ogarnia temat Subaru, sam jeździ WRXem :-) no i kurcze super obsługa klienta, szybko pracują i tanio robią. W trudniejszych sytuacjach (potrzeba zczytania kompa) współpracują z Adamskim. A Adamski u nich z kolei robi np. geometrie.

zamieszanie
1 gwiazdka

Post 4 lut 2009, o 14:19

Piter 35 pisze:To teraz się zaczną poszukiwania nowej furki :mrgreen:
Na razie udało mi się zarezerwować forka xt MY04 w sensownej cenie. W sobote jade kupować, no chyba, że coś ciekawszego się pojawi po drodze ;-)

Piter 35
6 gwiazdek

Post 5 lut 2009, o 14:49

Pokaż ogłoszenie , pokrytykujemy , może coś doradzimy :mrgreen:

zamieszanie
1 gwiazdka

Post 5 lut 2009, o 17:53

Piter 35 pisze:Pokaż ogłoszenie , pokrytykujemy , może coś doradzimy :mrgreen:
A prosze :-) http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6686346

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 5 lut 2009, o 18:46

ładny - choć kolor lekko alternatywny

Piter 35
6 gwiazdek

Post 5 lut 2009, o 20:04

Ładniutki, cena dość atrakcyjna jak na rocznik i przebieg .
Koniecznie pojedź do serwisu go sprawdzić :!: :idea:
Życzę udanych zakupów :thumb:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 lut 2009, o 20:27

Mi się ten kolor podoba.

zamieszanie
1 gwiazdka

Post 5 lut 2009, o 20:40

mi się też zaczął, jak cena zaczęła być atrakcyjna ;-)
pierwszy właściciel tego samochodu to prezes Bilexa - dawnego dealera Subaru w Łodzi. Drugi wlasciciel pojezdzil nim jakies 5kkm i dostal sluzbowke. Sprawdzony w stacjach serwisowych skad sa wpisy. Wyglada sensownie. W sobote jade oblukac i kupic, jesli wszystko bedzie gralo.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 lut 2009, o 21:10

A przebieg? Zwróć uwagę na stempelki w książce gwarancyjnej? Bo 64 tys km na 5 letnie auto... nawet niepracująca wdowa po listonoszu, która na codzień jeździ na rowerze robi większe przebiegi autem...

zamieszanie
1 gwiazdka

Post 5 lut 2009, o 21:22

Konto usunięte pisze:A przebieg? Zwróć uwagę na stempelki w książce gwarancyjnej? Bo 64 tys km na 5 letnie auto... nawet niepracująca wdowa po listonoszu, która na codzień jeździ na rowerze robi większe przebiegi autem...
Sprawdzone i się zgadzają. Zgadzają się też zeznania na ten temat pierwszego i drugiego właściciela. BTW samochód sprzedaje ASO Subarowskie. Myslicie że można im ufać? ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 5 lut 2009, o 21:29

zamieszanie, kup albo pożycz miernik grubości lakieru i sprawdź bezwypadkowość. W dzisiejszych czasach nikomu nie można ufać ;-)

zamieszanie
1 gwiazdka

Post 5 lut 2009, o 22:05

Konto usunięte pisze:zamieszanie, kup albo pożycz miernik grubości lakieru i sprawdź bezwypadkowość. W dzisiejszych czasach nikomu nie można ufać ;-)
jest miernik. mam go juz kilka ladnych lat. Miny handlarzy "niebitymi" samochodami na widok kupującego z miernikiem - bezcenne :giggle:

BTW - dzisiaj o 10:00 odjechał mój poczciwy staruszek US Spec... nie spodziewałem się, że przez te dwa lata tak się do niego przyzwyczaje. no kurcze aż mi się smutno zrobiło :->

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 5 lut 2009, o 22:46

zamieszanie pisze: Miny handlarzy "niebitymi" samochodami na widok kupującego z miernikiem - bezcenne

:mrgreen:

jak szukałem Forestera to był własnie w Mikołowie fajny czarny ale niestety AT :-> , facet przez telefon mówił, że auto superstan ale miało naprawiane i malowane po przygodzie drzwi przednie i tylne, także albo Ci z miernikami juz byli :mrgreen: albo informuja uczciwie co siedzi w worku ;-)

p.s. kolor tragiczny :whistle: ale jak wiadomo kolor nie jeździ :->

Piter 35
6 gwiazdek

Post 5 lut 2009, o 22:57

esilon pisze: p.s. kolor tragiczny ale jak wiadomo kolor nie jeździ

O odezwał się ten co ma jakiś oszałamiający kameleon na samochodzie :mrgreen:

Jedyny fajny kolor to masz na wydechu :arrow: czarny :giggle:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 5 lut 2009, o 23:01

Piter 35 pisze: O odezwał się ten co ma jakiś oszałamiający kameleon na samochodzie

z całym szacunkiem do małego przebiegu tego niebieściutkiego ale mój kolor wciąga ten niebieski(inne niebieskie też :) nosem :mrgreen:

a wydech jest faktycznie ładny ..... w środku :mrgreen:

ODPOWIEDZ