Poza tym u nas jest jeszcze gorzej, bo Unia do 2020 chce wprowadzić zasadę, że 10% energii w transporcie ma pochodzić ze źródeł odnawialnych, a skąd? Z biopaliw. Czyli znowu bezsensowne obsiewanie pól rzepakiem

No nie mów, że nie słyszaleś o tym, że Świat obraca się wokół dupy i pieniędzy/władzy...Konto usunięte pisze: wszyscy wiedzą że biopaliwa to bzdura ale widocznie ktoś ma w tym interesy
i to jest wg mnie ekologiaArno pisze: zdrowego rozsadku
Fakt!Gump pisze: bo mieszkasz w Polsce
Ale ja mam w d... mozliwość ubiegania sie u nich o kredyt na finansowanie takich dzialań...mbo pisze: info. bank ochrony środowiska
A to dla rządu to wszystko robiłeś?FUX pisze:Teraz sie pytam?
Czemu mi Rząd niż nie dołoży do tych wysilków?????
Gump pisze: to jest jedna wielka ściema
a co?vibowit pisze: A to dla rządu to wszystko robiłeś?
A nico.FUX pisze:a co?vibowit pisze: A to dla rządu to wszystko robiłeś?
Nie są to działania proekologiczne?![]()
Szczerze?vibowit pisze: Robiłeś to z przekonania, że musimy chronić naszą Matkę Ziemię (ekologia)
vibowit pisze: licząc na to że zaoszczędzisz na ogrzewaniu i prądzie (oszczędność)
W 1997 roku kupilem pierwszy piec na olej opałowy.vibowit pisze: licząc, że państwo zrefinansuje Ci Twoje inwestycje (wyrachowanie)?
tak, a potem opróżniają je do jednej śmieciarkicitan pisze:
Przynajmniej kosze do sortowania śmieci stawiają... dobrze, żeby tylko jeszcze o nich pamiętali.![]()
Pełna kontrola Państwa?FUX pisze:Benzynę musisz kupić, aby pojechać; olej, gaz, węgiel, prąd również.
To są jedne z niewielu produktów, na którego cenę i PEŁNĄ kontrolę odprowadzenia podatków od sprzedaży tychże, ma Państwo.
Reszta, to szara strefa.
To jest promil w obrotach... Sumarycznie, w skali Kraju, pracownicy stacji paliw "podzielili" się majatkiem ze swoimi pracodawcami.gootek pisze: To za duży biznes aby nasi przedsiębiorczy rodacy zorganizowani w nieformalne grupy zwane potocznie "mafiami" pozwolili Państwu czerpać pełne zyski z procederu handlu paliwami.