Jak sprawic, by nie bylo tu nudno

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Re: Jak sprawic, by nie bylo tu nudno

Post 6 mar 2009, o 21:15

Bilex pisze: Kudły to się nadają, bo nie wiem? :evilgrin:
planujecie ostrzyc Kudlatego?

na kresce wyjdzie na ludzi :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 6 mar 2009, o 21:20

remek pisze: na kresce wyjdzie na ludzi :mrgreen:

No przecież już napisałem, że do teatru chodzi :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 6 mar 2009, o 21:23

Eeee, żeby nie było nudno zapytam: dlaczego przedstawiciel hanlowy ujar - raju ma w awatarze grafikę naszego mistrza... tfu... moda Remisławija Pierwszego ? Przez chwilę sobie pomyślałem, że Remisławijowi coś odbiło :o :-( ;-)
Obrazek

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 6 mar 2009, o 22:17

Co sie stało z linkami i wypowiedziami w "coś śmiesznego" ? Cenzura znowu jakaś. :evil:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 6 mar 2009, o 22:20

LouCyphre, nic takiego, uspkój się ;-) przeniesiono je do tematu superprodukcje. swoją drogą to chyba też sobię teraz odpalę upadek na poprawienie nastroju :mrgreen:
Obrazek

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 6 mar 2009, o 22:26

LouCyphre pisze: Cenzura znowu jakaś
Przemeq zamknął dzial... :giggle:
Dolce far niente ;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 7 mar 2009, o 00:58

Konto usunięte pisze:Słyszałem, że Przemeq nie jest już modem i może wchodzić na dowolne fora na które ma ochotę :mrgreen: Prawda to? ;-)
To tylko spekulacje :-)

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 7 mar 2009, o 01:35

FUX, On to se tutaj może....ew. pooftopować, bo tam był pod presją ... 8-)

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 7 mar 2009, o 02:13

Arti pisze: Eeee
Nie obrażaj nas, dobra? :roll:

:mrgreen:
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

maruda
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 7 mar 2009, o 04:43

citan pisze:
Konto usunięte pisze: Oprócz Bannnnnera, czy też Baneeeeerta trzeba codziennie przekazywać funkcję tymczasowego siepacza.
Na tydzień i zawsze największego marudę z jakiegoś innego forum. A w piątek niechcący dostanie 2 paski, coby zakończyć całą farsę.
Hmm...

W ten co właśnie był, czy w następny?

pzdr,
M.
I'm always running late - but at least, I'm always running...

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 7 mar 2009, o 05:57

O maruda jeden porzadny chlop na forum siedzi po nocy. Reszta pidzamki, szlamyce i kolderka. No nudziarze :mrgreen:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 09:04

Chloru pisze:
remek pisze: na kresce wyjdzie na ludzi :mrgreen:

No przecież już napisałem, że do teatru chodzi :mrgreen:
Jak do teatru chodzi to nie wyjdzie na ludzie, nie ma szans.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 7 mar 2009, o 10:31

maruda pisze: W ten co właśnie był, czy w następny?
W każden jeden :!:

maruda
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 7 mar 2009, o 15:19

citan pisze:
maruda pisze: W ten co właśnie był, czy w następny?
W każden jeden :!:
W takim razie zgłaszam reklamację - w miniony nic nie dostałem.
Znaczy, w następny żądam podwójnie (plus odsetki za zwłokę).
O.

Zaś co do wątku zasadniczego wątku: otóż, przypomniała mi się właśnie pewna historia.
Historyjka właściwie; epizod.

Rzecz miała miejsce w zamierzchłej epoce, w świecie, którego już (tam, przynajmniej) nie ma - przełom lat 60tych i 70tych, "stara" Łódź; czynszowe kamiennice, takie z bramą od ulicy na noc zamykaną, oficynami i podwórkiem. Wspólne ubikacje na półpiętrze (w "lepszej" oficynie) oraz na podwórku (dla "biedy" - znaczy, taka "klasa biznes" i "ekonomiczna" ;-) ).
Na tyłach podwórka - przejście na podwórko "tylne", gdzie jabłonki dwie rachityczne wapnem bielone, a także rzędem komórki na węgiel i króliki stały. W komórkach tych drewnianych, papą krytych, oprócz wspomnianych królików i węgla, sprzętów rozmaitych było co niemiara - a i warsztacik jaki się trafił, gdzie a to beczułkę dębową który zrobił a drugi ławę sośniną wystrugał - a trzeci (burżuj jeden...) swoją "Osę" czy inną wuefemkę reperował i pieścił.

Był też między nimi pewien emeritus, starszy poczciwina na jedną nogę chromy - pan Franek czy Józek, złota rączka, co to i żelazko naprawić umiał, i dętkę załatać.
Razu jednego -a dzień był późnowiosenny i słoneczny- przeszedł doń sąsiad z dętką do załatania właśnie. Radość zagościła na obliczu pana Frania, bo nudziło mu się strasznie - i wziął się z zapałem do łatania dętki. Poszła w ruch pompka i wanienka z wodą, co by dziurę znaleźć. Zaszeleścił glaspapier, któren pięknie miejsce wokół dziury oczyścił i pod kleju położenie przygotował. Zadzwoniły nożyce i już z jakiejś starej dętki z kąta wyciągniętej śliczna okrąglutka łatka się ukazała. Jeszcze tubka z klejem marki "Butapren", klapcążkami wyduszonym (resztka kleju była i mocno już zgęstniałego) a palcem roztarym - pochuchać, podmuchać, zdrowaśkę krótką poczekać, łatkę do rany przyłożyć a młoteczkiem przyklepać - i gotowe!

Sąsiad wdzięczny i wylewnie dziękujący, pan Franek zadowolony.
Ale, niedosyt.

Mało.

Południa jeszcze nie ma, a tu nic... Dnia jeszcze kawał, a tu nie ma co robić, nie ma czym godzin wypełnić... Żadnej drugiej dętki... Zaraz.
Przecież.... o! jest - nowiutka dętka, gdzieś od znajomego śwagra brata sąsiada okazyjnie za stare torpedo załatwiona... Tylko, że...

No właśnie. NOWIUŚKA. Cała, znaczy.
Lecz już się prężą mózgów szeregi i wzrok się pali - i już widzimy, żeśmy kolegów niedoceniali...

Njapierw powoli, nieśmiało - jakby zawstydzony pewną niedorzecznością sytuacji - lecz z każdym ruchem coraz śmielej - bo wszak nie ma złego sposobu na nudę - pan Franio uchwycił szydło i...

Dziurkę, maleńką taką, w nowiuśkiej dętce... Potem drugą, trzecią... A, co tam! - i jeszcze czwartą, a co!
Raźno ruszyły znów nożyce i glaspapier (obyło się bez wanienki z wodą i pompki, bo wszak szukać niczego nie było trzeba), z półki nowiuśka tubka z Butaprenem (Zakłady Chemiczne im. 22. Lipca w Piotrkowie Trybunalskim)... Chuch, dmuch, krótka zdrowaśka, stuk puk młoteczkiem - i nowiuśka, świeżo połatana dętka w całej okazałości!

Dziwowali się nieco zgromadzeni sąsiedzi-rówieśnicy (niedziela czy inny pierwszymaj to był), ale wiadomo - pan Franek, jaki jest, każdy wie. Nudził się chłop, to sobie zajęcie znalazł - a że takie trochę... inne? No trudno, skoro nikt akurat żelazka do naostrzenia czy nożyczek do naprawy nie przyniósł...

Ale i panu Frankowi nieobce były uśmieszki sąsiadów - lata swoje ma, wiele już widział (i usłyszał) i do niejednego już przywykł. Niech se gadają, grunt, że pożytecznie czas spędził i dętkę naprawił. Jeszcze tylko pompka, żeby niedowiarkom usta zamknąć... znaczy, dętkę, dla pokazania jakości naprawy, napompować - i...

Pssss.... psssss.... pssssss...
O w mor...

Znaczy, nowiutka tubka kleju (marki Butapren, Zakłady Chemiczne im 22. Lipca w Piotrkowie Trybunalskim) okazała się być jakaś ...poniedziałkowa. Albo wsadu dewizowego zabrakło?
Czort jeden wie, natomiast pan Franek siedział ze sflaczałą dętką w dłoniach i cokolwiek nieokreślonym wyrazem twarzy.

Sąsiedzi też jakoś nie bardzo wiedzieli co powiedzieć... Uśmieszki jakby się zawstydziły i poznikały, a nogi jakoś same tak... no bo już obiad za chwilę, kobita znowu będzie marudzić, że rosół stygnie...

...i siedział tak stary człowiek, samotny na swej łodzi wśród bezkresu morza, i patrzał na swoje spracowane ręce i na resztki wielkiej ryby przy burcie - a słońce nad nim stało jak milczący śwadek jego triumfu i porażki...

Ale to tylko tak na marginesie i bez związku.
8-)
pzdr,
M.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 7 mar 2009, o 15:56

maruda, to chyba Twój pierwszy (dłuższy) post, który przeczytałem do końca nie czując znużenia :mrgreen: Nuda pokonana ;-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 16:02

Bo Maruda świetnie pisze - pod warunkiem, że nie wdaje się w kopanie w wieloma końmi jednocześnie oraz nie pisze o polityce i temu podobnych. Marudo, pisz nam pisz!
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

maruda
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 7 mar 2009, o 16:57

Gracias, muchos gracias... - ale to tylko chwilowe przedawkowanie kofeiny było (znaczy, wiaderko porannej kawy na czczo...).

Ale już jest dobrze, już wszystko wróciło do normy.

8-)

M.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 16:59

Ale nie takie paszteciarskie opowiesci. Cos ze swiata sfer raczej.

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 17:10

Tak! świat kawioru niech nam niczym gwiazda północna świeci na nieboskłonie!
A wydawać by się mogło, że sfery pasztetowe, to też sfery. Czy nie są na ogół ciekawsze, od tych z pudelka?

– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 7 mar 2009, o 17:19

Proszę devlin jeden dzień popracował i już się zrobił kawiorowy :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 17:25

A na jakiej podstawie wysnułeś ten brawurowy wniosek?

Bo właśnie zastanawiam się nad wyprawą do "Prasowego", ale wyjazd tam jest drukrotnie droższy od dania, więc raczej nie ogarnę. Wiem! Pojadę się poruszać - to mi zabije uczucie głodu, a miejsce jest wyjątkowo pasztetowe, więc - jak znalazł! :-)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 7 mar 2009, o 17:40

devlin chciałem Ci podnieść leciutko ciśnienie ,żeby nie było nudno :mrgreen:
Jeszcze na głód pomaga woda tak z 2 litry
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 17:45

Eeee, to zupełnie nie tędy droga.

Żeby mi podnieść ciśnienie, to trzeba mnie obudzić o 5:30am z tekstem, że już nie będziesz więcej spał, potem spędzić ze mną cały dzień w stylu zmuszającym mnie do powtarzania każdej rzeczy po trzydzieści razy, typu "ubierz kapcie" "nie dotykaj tego komputera" etc etc.

Pozatem, to jak owieczka jestem. No wzór spokoju i łagodności. Naprawdę.

maruda
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 7 mar 2009, o 18:30

devlin pisze:Pozatem, to jak owieczka jestem. No wzór spokoju i łagodności. Naprawdę.
...no chyba, że się akurat zdenerwuję... :giggle:

Blessed are meek and merit, for they'll be slaughtered, jak to ujął pewien most vicious priest... :-d

Na głód dwa litry wody nie zawsze pomogą - ale jak wiaderko wypijesz, to już wtedy będziesz wiedział na pewno, że tylko pić ci się chciało...
Arno pisze:Ale nie takie paszteciarskie opowiesci. Cos ze swiata sfer raczej.
No nie da się. Ja pasztet. Ty kawior. Góra z górą się nie zejdzie. Człek człekowi nie dorówna, nie polezie kawior... no, mniejsza z tym w co.
8-)
devlin pisze:Bo Maruda świetnie pisze - pod warunkiem, że nie wdaje się w kopanie w wieloma końmi jednocześnie
...a patrząc - widzą wszystko oddzielnie - że dom... że Stasiek... że koń... że drzewo...
(to tak á propos konia... ;-) )
oraz nie pisze o polityce i temu podobnych.
W sęsie styl, czy w sęsie przekonania niesłuszne? 8-) Jak to WPK(b) uczyła: WSZYSTKO jest polityką... :razz:
Marudo, pisz nam pisz!
Sprzyjemnościom. Jak tylko mię Wenera... znaczy, WENA najdzie.
rrosiak pisze:maruda, to chyba Twój pierwszy (dłuższy) post, który przeczytałem do końca nie czując znużenia :mrgreen: Nuda pokonana ;-)
Vivat rrrrrrrosiak! Vivat Academia! Vivat wszystkie stany! (umysłowe...?)

A widzisz - mówiłem: ADHD daje się opanować - ino trza ćwiczyć... :giggle:

pzdr,
M.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 mar 2009, o 19:07

Powrót walki klas na szeroką skalę.
Niech żyje.

ODPOWIEDZ