Subaru Diesle

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubił: 0
Polubione posty: 5 razy

Re: Subaru Diesle

Post 8 mar 2009, o 21:08

esilon, 100% racji... poza tym mysle, ze przy takich kwotach to juz warto taki temat prowadzic z prawnikiem ... choc dobrze, ze Ossa pisze i ostrzega co sie dzieje od razu, a nie po latach spraw w sadzie..

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 8 mar 2009, o 21:08

Wyszło Radio Erewań:
- Czy to prawda, że w Moskwie na Placu Czerwonym rozdają samochody?
- Prawda. Ale nie w Moskwie tylko w Petersburgu, nie na placu Czerwonym tylko na Newskim Prospektje, nie samochody tylko rowery i nie rozdają tylko kradną...

:lol:
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 8 mar 2009, o 21:09

Jaki ładny avarar ma Pan Gregski :mrgreen: :thumb:

gregski
6 gwiazdek

Post 8 mar 2009, o 21:18

Piter 35 pisze:Jaki ładny avarar ma Pan Gregski :mrgreen: :thumb:
ze zacytuje klasykow:

"Jak się nie uspokoją, to zlikwiduje wątek i wszystkie inne, nie bedzie mi trytytkowy kurde element właził z buciorami w sztukę!"

:-p :mrgreen:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 8 mar 2009, o 21:25

No cóż, Dostał OSSA list i co, na mój gust nic. Uprzejmy list. Zbadają półośkę, bo nie sprzęgło, tak? I powiedzą, Panie kochany, weż pan nie jeździj po takich dziurach takim gazem, Panie kochany. To nie wyścigi błotne są.
A co ze sprzęgłem?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 8 mar 2009, o 21:29

gregski pisze: z tym korkiem FUX sie podkladasz.. jak beda pretensje do SIP, ze sie nie wywiazuje z umowy gwarancyjnej, zawsze bada mogli podac Twoj przyklad, jacy to klienci upierdliwi byc potrafia...
A dlaczego mam z korkiem w kieszeni łazić, skoro ma/powinien mieć kondon, ktory nie powinien się urwać... :razz:
Mi zwisają przykłady. Niech oni najpierw zrobia szkolenie swoim dealerom z obslugi Klienta...
Zresztą ten serwis ma praktykę; Renault, BMW mu zabrali, import z tanich krajów rożnych marek, etc...
Dolce far niente ;-)

Piter 35
6 gwiazdek

Post 8 mar 2009, o 21:29

Arno pisze: A co ze sprzęgłem?
Ano nic :!: , trzeba parę pln-ów wywalić by je mieć :x

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubione posty: 1 raz

Post 8 mar 2009, o 21:34

No, przecież wyraźnie jest napisane, że to chodzi o korek FUX'a a nie sprzęgło Oss'y :cofee:
Fida__ poniosło a Arno nie czyta innych postów chyba, że jeden powyżej :-) a To był właśnie post Konto usunięte, którego poniosło jak już pisałem :-p
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 8 mar 2009, o 21:39

czyli gieneralnie to śmierdzący ten wontek

jak wszystkie diesle zresztą :mrgreen:

gregski
6 gwiazdek

Post 8 mar 2009, o 21:43

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 mar 2009, o 21:54

A ja to dieslom życzę takiego wyniku:

http://coloradobirder.ning.com/photo/th ... ng-machine?
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

esilon
6 gwiazdek

Post 8 mar 2009, o 22:02

devlin pisze:A ja to dieslom życzę takiego wyniku:

http://coloradobirder.ning.com/photo/th ... ng-machine?
a podobno Polacy są na drugim miejscu w rankingu na najdłuższy okres czasu posiadania tego samego auta (zaraz za Kubańczykami :-> )

w Polsce nie ma i nie będzie aut z takim przebiegiem chyba ze jakis carfax czy cos wprowadza

Piter 35
6 gwiazdek

Post 8 mar 2009, o 22:04

Devlin nowe diesle to raczej szans na takie cuś nie mają :idea:

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 9 mar 2009, o 10:06

esilon, to ja chyba jakiś Kubana jestem bo mam zamiar pobić ten wynik Vectra już w niedługim czasie 300000 tyś km osiągnie i nie ma zamiaru na tym zakończyć i silnik daje radę nie chce cholera się zepsuć .Legasiem mam zamiar wykręcić jeszcze więcej Subaru nie pokona Opla no niech mnie kule biją jeśli tego nie dokonam :mrgreen:
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 mar 2009, o 10:07

Gump, ale zwróć uwagę, że tamten wynik jest w milach :-)
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 9 mar 2009, o 10:09

devlin , to troszkę komplikuje sprawę ale nie poddaję się mimo wszystko spróbuję :giggle:
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 9 mar 2009, o 15:14

michal pisze: Panowie z Robotniczej: "widzę, że ładnie się pan przedstawił przed milionami słuchaczy" :mrgreen:

Zero konkretów i pełna szydera - pełnia pro. Z takim podejściem nie dziwie coraz większej ilości klientów w Otwocku, Mysiadle, na Jutrzenki i Bajecznej oraz tym którzy jeżdżą z Warszawy serwisować auto na gwarancji do Białegostoku, Poznania czy innego Krakowa.

michal, liczenie na to że ktokolwiek z ASO zaprzeczy oficjalnej linii SIP jest lekko mówiąc naiwne.

Więc może nie stresujmy chłopaków naciskami na jakieś coming out-y tylko niech sobie tu spokojnie z nami rozmawiają na luźne tematy. Myślę, że oni też mają świadomość głupiej sytuacji w jakiej się znajdują, ale co mogą powiedzieć?

Cen serwis nie ustala, polityki wymiany też. Oni są trochę jak pani w okienku bankowym - też niewiele może, a jest na pierwszej linii frontu.

Inna sprawa, że można podjeść do klienta inaczej - np. przywitać z uśmiechem, co mi się jeszcze w warsztacie przy motelu nie zdarzyło. Dlatego już tam nie jeżdżę. Za to miło wspominam wizytę w Białymstoku - naprawdę polecam. Jeśli ktoś ma czas ofkors.

A jeśli to sam szef AK pisuje pod pseudonimami, to też zapraszamy.

esilon
6 gwiazdek

Post 9 mar 2009, o 15:21

Konto usunięte, normalnie czytasz w moich myslach :o

Inna sprawa, że ja w ASO Koper to zawsze z usmiechem :->

a w Białymstoku tez byłem i podejście profeska , Subaryty osobiście nie poznałem ale zrobili mi tam błyskawicznie przegląd Forestera (którego niestety w końcu nie kupiłem ;-) ), nie mówiąc o tym, że o 21 w piątek salon otworzyli tylko dlatego, że jechałem do nich , takie lusterko ja do nich z usmiechem - oni też ;ja do nich specjalnie jechałem, oni specjalnie otworzyli; zasada lusterka jest bardzo fajna , zwana zasadą wzajemności czy tez innej energii

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 9 mar 2009, o 16:08

Konto usunięte, szydery i prześmiewania petentów na forach netowych chyba nikt im nie narzuca?

ujar
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza GT
Polubione posty: 2 razy

Post 9 mar 2009, o 17:13

gregski pisze:esilon, 100% racji... poza tym mysle, ze przy takich kwotach to juz warto taki temat prowadzic z prawnikiem ... choc dobrze, ze Ossa pisze i ostrzega co sie dzieje od razu, a nie po latach spraw w sadzie..
a może jednak SJS zamiast prawnika pomoże oszczędzić następne sprzęgło:

Re: OUTBACK
19 gru 2008, o 12:25

Co do braku reduktora w OBK MY09 Diesel to moim zadaniem błąd autko doskonale sobie radzi w błotku , ma wystarczający prześwit , natomiast bez reduktora męczy się przy podjazdach pod strome wzniesienia nim turbina ruszy po prostu się dławi i trzeba na bucie co często jest mało bezpieczne , przetestowane mam to na działce w górach i wpierw musiałem pieszo sprawdzić teren i dopiero potem jechać , gdzie przy reduktorze można by wolniutko się wspinać .
Ossa

Auto: OBK MY09 GT MY96

Re: OUTBACK
19 gru 2008, o 13:01
Ossa, powiem Ci, że podobnie jest w benzynowym Foresterze 2.0 turbo, bez reduktora, kórym jeździ obecnie moja żona.
Żeby ruszyć i jechac w trudniejszych warunkach trzeba mocniej wdepnąć gaz. A wtedy auto szybko przyspiesza i przydaje się bardzo dobry refleks, a czasem po prostu trzeba się wspomagać półsprzęgłem, co z kolei powoduje jego przypalania i nieprzyjemny zapach, który temu towarzyszy.

Tak więc - reduktor to dobra rzecz w autach, którymi zjeżdża się czasem z asfaltu, holuje przyczepę kampingową, itd...
I to jest moim zdaniem jeszcze jeden punkt dla Outbacka 2.5 benzynowego kontra 2.0 diesel.

Konto usunięte pisze: A jeśli to sam szef AK pisuje pod pseudonimami, to też zapraszamy.
Szef nigdy nie pisze pod pseudonimami, aż tak bardzo się nie angażuje ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 9 mar 2009, o 17:22

ujar pisze: Szef nigdy nie pisze pod pseudonimami, aż tak bardzo się nie angażuje ;-)

Pewnie więc nie zagląda do nas. Prosimy o przekazanie ukłonów od naszego nudnawego forum 8-)

ujar
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza GT
Polubione posty: 2 razy

Post 9 mar 2009, o 17:34

Konto usunięte pisze: Pewnie więc nie zagląda do nas.
A skąd by wiedział, że jest nudno :mrgreen: Pewnie, że zagląda 8-)

PS. Mam ogłosić termin CYNY VIII, na którą mam Was serdecznie zaprosić :-p

esilon
6 gwiazdek

Post 9 mar 2009, o 17:45

ujar pisze: Pewnie, że zagląda

wiemy wiemy :mrgreen:

ujar pisze: PS. Mam ogłosić termin CYNY VIII, na którą mam Was serdecznie zaprosić

no to kiedy ? kiedy ? :razz:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 9 mar 2009, o 17:52

ujar pisze:PS. Mam ogłosić termin CYNY VIII, na którą mam Was serdecznie zaprosić :-p
Jak mus to mus. :-)
czarne jest piękne...

gregski
6 gwiazdek

Post 9 mar 2009, o 17:56

ujar pisze: a może jednak SJS zamiast prawnika pomoże oszczędzić następne sprzęgło
chili gdzie sie ma ossa zgloscic po reduktor? :mrgreen:

ODPOWIEDZ