Wierzę na slowo...Arno pisze: Moniza Clavier to nie jest wiersz a opowiadanie, i jego krótka forma pozwoli nawet najbardziej zatwardziałym bojownikom z literaturą przebrnąć bez bólu oczu.
jutro kopnę się do Księgarni pobiegnę i Panią z

Wierzę na slowo...Arno pisze: Moniza Clavier to nie jest wiersz a opowiadanie, i jego krótka forma pozwoli nawet najbardziej zatwardziałym bojownikom z literaturą przebrnąć bez bólu oczu.
Tłumaczeniami Manna się nie przejmuj. Ja ich np nie lubię często są dośc wprost tłumaczone, brak w nich poezji, nie zawsze.mały 5150 pisze:Arno, ja nie powiedziałem, że nie umiem, bo to kwestia względna jest. Jest mi raczej nie po drodze. Na ten przykład ostatnio moja pani od angielskiego w ramach rozrywki (raczej dla niej) podsuwa mi różne teksty piosenek do tłumaczenia. No, to tłumaczę. Później patrzę na ten sam tekst przetłumaczony przez Wojciecha Mann'a i... on czuje chyba trochę inaczej
Już w szkole bliżej mi było do Nad Niemnem i Chłopów niż do Dziadów, Wesela czy Giaur'aAaa, Dzieci z Bullerbyn też mi się podobały
Daj spokój!vibowit pisze: Jest jednak kolejny powód by dokopać Kaczyńskiemu, a pochwalić Tuska za gest dobrej woli.![]()
Gal pisze: Daj spokój!
Ty sobie lepiej wyobraź co biedny Arnold by zrobił, gdyby nie było Kaczora?
No właśnie - Konto usunięte też!Konto usunięte pisze:
Nie tylko Arnold
Arno pisze: a niektorzy nie podziwiaja, to jest dopiero sytuacja koszmarna, Kaczora brak, kwiatki nie interesuja....
Chwalmy więc Pana, że go mamy. I na dodatek z kopią bezpieczeństwa.Arno pisze:a niektorzy nie podziwiaja, to jest dopiero sytuacja koszmarna, Kaczora brak, kwiatki nie interesuja....
vibowit pisze:
Chwalmy więc Pana, że go mamy. I na dodatek z kopią bezpieczeństwa.![]()
Zdecydowanie przesadzasz z wpływem TVN24 na społeczeństwo.Chloru pisze: W kraju, którego spora część jest zdalnie sterowana radiem![]()
Gal pisze: To, że powtarza przez trzy godziny to samo, to standard dla stacji news'owych.
Gorzej z doborem informacji i komentarzem.
Leciało kiedyś w nocy na TVP info. Miazga.Arno pisze:
Czyta transkrypcjeKonto usunięte pisze:Gal pisze: To, że powtarza przez trzy godziny to samo, to standard dla stacji news'owych.
Gorzej z doborem informacji i komentarzem.
Zaraz, kto to mówił, że nie oglądasz TV? Skąd więc wnioski?
Nie oglądam w ogóle od +/- dwóch lat.Konto usunięte pisze: Zaraz, kto to mówił, że nie oglądasz TV? Skąd więc wnioski?![]()
To jak oglądasz F1 i piłkę kopaną?Gal pisze:Nie oglądam w ogóle od +/- dwóch lat.
Wchodzą Ci na głowę.Gal pisze:Odkąd dzieci zdecydowały, że TV to wioska i won z chałupy.
Gal pisze: Zdecydowanie przesadzasz z wpływem TVN24 na społeczeństwo.
Odmóżdża, to prawda, ale żeby "sporą część"..?