WRC Rajd Polski

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: WRC Rajd Polski

Post 7 maja 2009, o 22:31

jarmaj pisze:Vibowit, citan, Kruszyn - jedziecie?

Ale pewnie gdzieś tam tak czy siak upchnęlibyśmy szwajcarskiego tuningowca ;-)
No to teraz bardziej wstępnie deklaruję swój przyjazd. :-)

czarne jest piękne...

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 7 maja 2009, o 22:41

Ja dopiero po Chlejadach w środę -czwartek będe mógł sie na 100% określić :oops:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe

Post 8 maja 2009, o 08:54

Ja tez bede tylko jak mowiełem w Giżycku ale co tam podjedziemy do was do LEŚNICZÓWKI !! :o
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

seiken
2 gwiazdki
Auto: impreza sti

Post 8 maja 2009, o 14:29

Koledzy mam pytanie: subaru club z Łotwy chca przyjechac: okolo 10 aut z namiotami. Pytaja czy moze doradzimy gdzie by te namioty mozna rozstawic i czy warto wczesniej bilety zakupic, czy tez mozna bezposrednio przed wrc kupic.
Jak ktos posiada jakas wiedze na ten temat to bede wdzieczny za info.
p.s. swietna okazja na spot skali miedzynarodowej:P

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 8 maja 2009, o 19:29

Stefan w przyczepie mieści 3, góra 4 osoby. Ale przyczepa ma przedsionek, a w przedsionku są rozkładane 2 sypialnie (takie jak w namiotach) każda na 2-3 osoby, czyli razem upchnę do 10 osób.
Tylko Stefan się musi jeszcze porozumieć z chłopakiem czy na pewno jedziemy, bo strasznie dużo strasznie drogich wycieczek nam się na ten sezon wymalowało :?

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 442 razy

Post 8 maja 2009, o 19:36

seiken, co do pól namiotowych to nie wiem, Mazury zawsze dotąd tylko od strony wody oglądałem.

Karnety na wszystkich wcześniejszych WRC na których byłem kupowało się bez problemu w biurze rajdu nawet w piątek rano tuż przed oesami. Najlepiej Niemiaszki to rozwiązały w zeszłym roku, bo już przy prowadzących do Trewiru autostradach (na parkingach, albo zjazdach), na kilkadziesiąt km wcześniej, były stragany karnetami. Generalnie karnety nie są limitowane, więc bez problemu.

Natomiast u nas wejście na SuperOes jest osobno do kupienia i tu na pewno jest limit miejsc jest ograniczona, więc jak chcą tam iść, to lepiej zamówić bilet przez Internet.

jarmaj
6 gwiazdek

Post 8 maja 2009, o 19:37

barbie, niech no Stefan scen tu nie robi :x

Jedziecie i koniec kropka!

tfu
znaczy kreska

:mrgreen:

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 13 maja 2009, o 09:01

NEWS!!

Rozmawiałem z wykonwcą Toru w Mikołajkach praca wre i to juz ładnie po całości ..

W chwili obecnej budowany jest tunel razem z rampą do mijanki na torze( był to warunek FIA do dopuszczenia całej imrezy do eleminacji WRC) jak sie uda zrobie zdjecia i przy okazji dam na forum...

Niestety przypominam bo juz sporo osob o tym mowi - Mikołajki na tydzień i w trakcie rajdu przechodzą na EURO!! Ceny w sklepach sa jeszcze normalne ale coraz bardziej widac kombinacje cenowe co by juz zarobić...

Koniec informacji... :thumb:
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

jarmaj
6 gwiazdek

Post 13 maja 2009, o 17:01

Nie wiem jak inni, ale ja się na Super OS nie wybieram. Raz że nie lubię takiego tłoku, a dwa rajdy to dla mnie jazda po drogach, po zadupiach i innych pipidówach. Nie przepadam za takimi spektaklami (jeszcze nigdy na WRC nie byłem na Super OS).

jarmaj
6 gwiazdek

Post 13 maja 2009, o 17:08

Kolejne wieści z Leśniczówki, chodzi o wieczorną imprezkę:

Musimy tylko powiedzieć, co chcemy, on zasugerował dziczyznę a konkretnie mówił o dziku lub ciekawie przyrządzonych wyrobach z dzika. Jeżeli chodzi o cenę na osobę za takie "regionalne menu" to nie był w stanie mi odpowiedzieć, bo to wszystko zależy od tego, co sobie wymyślimy. Gostek twierdzi, że się dogadamy i nie będą to żadne wielkie pieniądze. Dodał przy tym, że za nocleg trzy posiłki trzeba u niego zapłacić 110 PLN, a przygotowanie takiej kolacji wraz z noclegiem na pewno nie przekroczy tej kwoty. Jeżeli ktoś zamówiłby u niego nocleg z obiado-kolacją (normalną, ciepłą bez żadnych ceregieli) to będzie go to kosztowało 70 PLN (50 nocleg 20 kolacja).

Trzech posiłków nie ma co brać, bo na rajd będziemy pewnie wyjeżdżać wcześnie rano (b. wcześnie :razz: ) i wracać pod wieczór. Jak ktoś chce, to warto pomysleć o tej obiado-kolacji, na pewno się przyda.

Ale w piątek proponuję ognisko i tego dzika o którym gość mówi.
Proszę uczestników o opinię.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 13 maja 2009, o 17:20

jarmaj, rozumiem że przyczepowicze płacą tak samo 50zł?

jarmaj
6 gwiazdek

Post 13 maja 2009, o 17:23

Tak to też zrozumiałem, ale poproszę o jednoznaczne sprawdzenie.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 13 maja 2009, o 19:56

czyli nocka z kolacją 70 zł , a piątek 110zł z tym ogniskiem tak? o ile dobrze zrozumiałem
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

jarmaj
6 gwiazdek

Post 13 maja 2009, o 20:21

burat pisze:czyli nocka z kolacją 70 zł , a piątek 110zł z tym ogniskiem tak? o ile dobrze zrozumiałem

Tak jest.

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 13 maja 2009, o 21:48

Zobaczymy jak cos to piszemy sie tez jak cos.. :lol:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 18 maja 2009, o 16:48

Jarmaj, a mógłbyś się dowiedzieć, czy obok tej przyczepy namiot można by rozbić? Z drugiej strony pytanie, czy pod kątem "sanitariatów" nie będzie zbyt ciasnawo, bo sporo osób się robi :) BTW - ile wyniesie kimanie w namiocie? Bo żarcie wiadomo, że tyle samo....
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

jarmaj
6 gwiazdek

Post 18 maja 2009, o 17:04

Jeszcze chwilę cierpliwości proszę. W tym tygodniu przedstawię wszelkie szczegóły i plan wycieczki.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 maja 2009, o 17:25

Byłoby super, bo czas ucieka i miejsca noclegowe pewnie też.. :( Najlepiej by było, gdyby ten leśniczy znał kogoś z okolicznych z busami, tak jak to ma ustawione ekipa Sidora... Ew. myślę, że można by (jak już będzie ustalona liczba osób) zakupić kilka karnetów VIPowych tak, żeby się wszyscy w fury zapakowali i mieć dojazd na parkingi VIPowe pod samymi OeSami.... Ale co ja tu gadam, jak jeszcze nie wiadomo, czy będzie dla mnie miejsce...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 18 maja 2009, o 18:06

Nie no, przemyślałem sprawę i choć miałbym się zesrać (przepraszam za francuski) to na ten z WAMI rajd pojadę. I trudno, że przez następny miesiąc będę jadł dania z ziemniaka. Że znowu będę chodził do dziekana i grzecznie prosił o wpis warunkowy (rajd to środek zaliczeń u mnie - cudów nie ma). Że cały mój misterny plan z przebrnięciem przez semestr szlag trafi. Musze tam być.
Obrazek

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 235 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 18 maja 2009, o 18:33

Arti pisze: Musze tam być.
A Kuzaj będzie?

:giggle:
Dolce far niente ;-)

jarmaj
6 gwiazdek

Post 18 maja 2009, o 18:50

No więc plan przedstawia się następująco:

Karnety
Zamierzam kupić na miejscu, podjadę do Mikołajek do biura rajdu i wszystkim zakupię. Dlatego też będę prosił zainteresowanych o przelew na moje konto.
Kupować będę wersję podstawową za 149 zł. Parkingami VIP-owskimi (karnetami złotymi) za bardzo bym sobie głowy nie zaprzątał, bo nie samo dojście z parkingu na odcinek jest zawsze problemem, tylko w ogóle tam dojechanie (zawsze przy wjazdach na parkingi robią się ogromne korki).
Na Super Oes biletów też nie kupuję, ja na niego nie zamierzam iść. Jeżeli ktoś chce, to musiałby sobie zamówić bilet już teraz przez internet, bo ich ilość jest ograniczona i nie wiadomo czy na miejscu jeszcze będą.

Zakwaterowanie
:arrow: 10 miejsc w pokojach

:arrow: Możliwość ustawienia niemal dowolnej ilości przyczep i namiotów.

:arrow: Będziemy mieć do dyspozycji dwie łazienki z ubikacjami.

Program wycieczki
:arrow: Przyjeżdżamy w czwartek, raczej po południu. Na czwartek zamówiona obiadokolacja

:arrow: W piątek z rana jedziemy na oesy (program oglądania się jeszcze ustali jak pojawią się opisy odcinków, miejscówek do oglądania).
Wieczorem ognisko i większa wyżerka - dania z dzika, 0,5 napoju na głowę, jakieś ciepłe napoje, ogórki, sałatki itp. Trunki procentowe we własnym zakresie, co kto lubi. Jest też tam jakaś wiata, na wypadek niepogody.

:arrow: W sobotę z rana jedziemy na oesy, potem wieczorem obiadokolacja.

:arrow: W niedziele rano na oesy i potem od razu do domu.

Ceny
nocleg w pokoju......50 zł
obiadokolacja.........20 zł
piątkowe ognisko.....40zł
śniadanie..............10zł
przyczepa/namiot - NIC (serio, gość powiedział, że ma 2000 m2 terenu i możemy tam stawiać co chcemy!)

Czyli sumując, mieszkańcy pokoi płacą w sumie 260 zł.
Mieszkańcy przyczep/namiotów 110 zł

Zainteresowanych poproszę o wpłaty 149 zł na moje konto (na karnety)
Numer konta podam, jak dostanę odpowiedź z biura rajdu na mojego maila, w którym prosiłem ich o potwierdzenie, że nie będzie problemu z zakupem karnetów

Uczestnicy
1. jarmaj
2. Lucek
3. Zubi
4-5. Chloru
6-7. Stefan z chłopakiem
8. Vibowit
9. Arti.
10. citan
11. burat
12. Kruszyn bardzo wstępnie (prośba o potwierdzenie)
13. Niuniek
14. Piter 35
15. eMTi (rozumiem, że mam Cię dopisać?)

Ostatecznym potwierdzeniem, będzie przelew za karnet.

Jak z powyższej listy widać, wypadł mój kolega który miał ze mną jechać, więc jakby co to dysponuję wolnym miejscem w samochodzie.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 maja 2009, o 19:16

jarmaj pisze: 15. eMTi (rozumiem, że mam Cię dopisać?)
Siur, dopisuj, choć i tak w moim przypadku nie blokuję nikomu kolejki, bo raczej będę w namiocie... Arti, jak byś był na 100% pewien, to można by pojechać razem moim, albo Twoim (taniej by było i niekoniecznie wolniej :evilgrin: ). A Twoja kobieta by jechała? Vibowit, Ty ze swą lubą byś jechał?? Bo moja się ciągle wacha, ale ten dzik, pieczenie i inne takie strasznie ją zainteresowały... :]

Jarmaj, co do parkingów, to trzeba by poczekać na mapki, na których byłyby zaznaczone.. Mógłbyś się od razu dowiedzieć, jak organizatorzy mają to rozwiązać ze strony strategicznej? Chodzi mi o ilość miejsc parkingowych na VIPowskich parkingach (żeby nie było tak, że na co poniektórych, bardziej popularnych OeSach może zabraknąć miejsca) oraz właśnie z jakimś pierwszeństwem dojazdu/wyjazdu? Bo może coś cwanego wymyślili..... :roll:

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 18 maja 2009, o 21:50

jarmaj, gdybyś jechał przez Bełchatów, to ja jak w ogień.
I poproszę o nr konta.

jarmaj
6 gwiazdek

Post 18 maja 2009, o 22:51

citan pisze:jarmaj, gdybyś jechał przez Bełchatów, to ja jak w ogień.
Świetnie, Bełchatów jest przecież prawie po drodze! To jesteśmy umówieni.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 18 maja 2009, o 23:20

eMTi pisze:A Twoja kobieta by jechała? Vibowit, Ty ze swą lubą byś jechał?? Bo moja się ciągle wacha, ale ten dzik, pieczenie i inne takie strasznie ją zainteresowały... :]
Tym razem raczej będę sam.
czarne jest piękne...

ODPOWIEDZ