Co można robić stojąc w korku

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
osa551
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Scooby Doo 2
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Co można robić stojąc w korku

Post 30 sty 2008, o 10:50

Nie wiem, czy się przyjmie, ale ludzie naprawdę mają różne sposoby na pożyteczne :mrgreen: spędzanie czasu w korku.

Dzisiaj rano widziałam pana w RAV4, który podczas jazdy w korku grał na flecie prostym :shock:

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 sty 2008, o 10:53

Sprawdziłaś może, czy nie miał kobry na kolanach? :mrgreen:
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

misioo
2 gwiazdki
Auto: SuBEARu

Post 30 sty 2008, o 10:56

Widziane w Hamburgu w korku - kobieta malująca sobie paznokcie u stóp :lol:

mizoo
Awatar użytkownika
Administrator
Auto: U r a bus (GT)

Post 30 sty 2008, o 12:38

Z moich obserwacji wynika, ze wiekszosc plci meskiej ogryza paznokcie i dlubie w nosie. :lol:

Piskoor
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Forester S-Turbo 2002 / Outback 2.5 2008 Viessmann Edition By Jako

Post 30 sty 2008, o 12:59

tudzież wyrwywa tzw mamuty czyli włosy wystające z nosa.... po każdorazowym usunieciu takowego pojawia się charakterystyczny objaw czyli łza

ps. ja teraz czasmi gram sobie w Worms na komórce
One cappucino per favore - Danke

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 30 sty 2008, o 15:19

Ja stojąc w korku zaczynam zauważać jaki mam bajzel i syf w aucie...ale korek kiedyś się kończy i o tym zapominam...do następnego korka :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 30 sty 2008, o 17:07

Korek jest świetny do wykonania zaległych telefonów. Poza tym czytam prasę albo śpiewam.

Z ciekawych widoków to widziałem pana, który pęsetą wyrywał sobie brwi. Jedna pani czyściła też sobie zęby nitką dentystyczną.

Numer z fletem robi wrażenie :-D No i pytanie jakiego węża chciał ów pan uspokoić ;-)

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 30 sty 2008, o 17:13

w korku to co najwyżej mogę sie przekonać, że nerwus ze mnie, wszyscy mnie wpieniaja a szczególnie ci pospieszalscy którzy co chwila z pasa na pas niewiadomo po co śmigaja, na szczęście w Kielcach koreczki sa a nie korki :-P

Paweł_BB
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Evo VIII GT340

Post 30 sty 2008, o 17:26

u mnie w mieście jest luzik, praktycznie nie zdarza mi się stać w korku no bo max 2 zmiany świateł na 1-2 skrzyżowaniach w drodze do domu to pikuś ;-) do domu mam jakieś 7-8 km i robię je przez same centrum w godzinach szczytu w jakieś 20 minut, wcześnie rano lub wieczorem w 10-15 minut :-D

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 30 sty 2008, o 17:29

ja codziennie jeżdżę przez takie skrzyzowanie gdzie skręt w lewo poprzedzony jest dwoma sygnalizatorami a jest to ulubiona trasa L -ek, 1 elka 2 zmiany czekam, 2 elki, cztery zmiany itd.... :evil:

ale przeca każden sie kiedys uczył nieee?

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 sty 2008, o 17:35

Jezusie nazarejski, pracuję na Bemowie. Jak ulice tutaj sąÂ zanieczyszczone elkami, to jest nie do opisania. A ile agresji wzbudzają, ile niebezpiecznych sytuacji powodują... Nie znoszę elek.

– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 30 sty 2008, o 17:39

Zapomniał wół, jak cielęciem był ^^^ ;-)

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 sty 2008, o 17:46

Jak ja robiłem prawo jazdy, to w Krakowie było dwadzieścia samochodów, prawo jazdy zdawałem na Fiacie 125p i o placu manewrowym jeszcze nikt nie słyszał.

Paweł_BB
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 30 sty 2008, o 17:49

Ja niby nie mam nic do L-ek, ale wkurza mnie że akurat muszą jeździć w godzinach szczytu po ruchliwych skrzyżowaniach kiedy kursant ledwo co umie ruszyć z miejsca i jeździ max na 2. biegu :-? Coś mi się wydaje, że instruktorom szkoda jest czasu na uczenie ruszania i zmian biegów na parkingach tylko od razu ruszają w miasto, zeby kursant zapamiętał jak najwięcej skrzyżowań.

Myślę, że Marko Rally może się wypowiedzieć na te tematy jako instruktor.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 sty 2008, o 17:53

devlin pisze:Jak ja robiłem prawo jazdy, to w Krakowie było dwadzieścia samochodów, prawo jazdy zdawałem na Fiacie 125p i o placu manewrowym jeszcze nikt nie słyszał.
Starość - nie radość :roll: Rozważ Waść kupno Buerlecytyny. Dobra jest na luki w pamięci :mrgreen:
Zdawałem na prawko w Krakowie, z wiadomych przyczyn, przed Tobą i plac manewrowy był ;-)

gimof
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Nienajgorsza asterka

Post 30 sty 2008, o 21:49

A ja w korku obgryzam paznokcie i literuje sobie rejestrację przedemną, lub zależnie od kierowcy wymyślam różne historie ;)

co do elek, nie dziwcie się... jak klient trzesię się za kierownicą :roll: w moim przypadku nie cierpiałem, gdy instruktor narzucał mi co mam robić :evil:
"...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL- Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."-Krzysztof Hołowczyc

Dłubię to, dłubię tam to. :)

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 sty 2008, o 22:41

So What! pisze:Starość - nie radość :roll: Rozważ Waść kupno Buerlecytyny. Dobra jest na luki w pamięci :mrgreen:
Zdawałem na prawko w Krakowie, z wiadomych przyczyn, przed Tobą i plac manewrowy był ;-)
No pacz pan - od kiedy ma się prawo jazdy? I czy aby na pewno nie mylisz parkowania w garażu (co było) z placem manewrowym, czyli cofania po łuku i innych atrakcji?

viking
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 30 sty 2008, o 23:52

miałem szczęście ,robiłem prawo jazdy jak benzyna była na kartki
egzamin (tzw. państwowy) trwał 5 minut i polegał na objechaniu ośrodka dookoła + jedno cofanie
wtedy mało kto nie zdawał , ale też mało kto umiał po kursie jakoś jeździć przyzwoicie
cóż , takie czasy

a w temacie korków, to często gadam przez radyjko i słucham tekstów innych "zadowolonych"
pozdrawiam, darol vel viking ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 31 sty 2008, o 00:11

mizoo pisze:Z moich obserwacji wynika, ze wiekszosc plci meskiej ogryza paznokcie
A co się dziwisz, nauczyłem się jak mi szóste nożyczki fetyszyści na lotnisku zabrali. :evil:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 31 sty 2008, o 00:15

Ja w korku zazwyczaj pracuję. Znaczy obmyślam jakiś chytroplan. Jeśli go akurat nie obmyślam, to pewnie gadam przez telefon. Jeśli akurat nie obmyślam i nie gadam przez telefon, to oglądam co robią inni. Jeśli nie obmyślam, nie gadam i nie oglądam, to znaczy że nie stoję w korku, tylko na światłach. A jak stoję na światłach, to zaklinam światła żeby już wreszcie jechać. A jak już jadę to się zachwycam swoim Subarbie :mrgreen:
Jeśli natomiast wybieramy opcję "oglądam co robią inni" to robią tak: dłubanie w nosie, makijaż, śpiewanie, gadanie przez telefon, zdjęcia telefonem, awantury rodzinne, gazety, przyglądanie się Subarbie ;-)

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky
Polubione posty: 1 raz

Post 31 sty 2008, o 01:01

Ja się rozglądam kto gada na głos sam w samochodzie i się śmieję.
(jak ktoś ma zestaw głośnomówiący to czasami komicznie wygląda) :mrgreen:
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

Lechu
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 31 sty 2008, o 01:25

hogi pisze:Ja się rozglądam kto gada na głos sam w samochodzie i się śmieję.
(jak ktoś ma zestaw głośnomówiący to czasami komicznie wygląda) :mrgreen:
Owszem, czasami jeszcze sam się na tym łapie że widząc kogoś gadającego samego do siebie, przez moment nie wiem o co mu biega :-D
A co do stania w korku to będe oryginalny, przynajmniej chwilowo, bo... trzymam nogę na gazie żeby mi nie zgasło :mrgreen: (serwo do wymiany)
Obrazek

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 sty 2008, o 10:39

devlin pisze:I czy aby na pewno nie mylisz parkowania w garażu (co było) z placem manewrowym, czyli cofania po łuku i innych atrakcji?
Były różne manewry na placu (nie tylko parkowanie). Plac, na którym wykonywane były te manewry, to plac manewrowy :mrgreen:
Zakres manewrów na placu ewoluował z czasem. Ale plac, jako taki, był od dawna ;-)
devlin pisze:No pacz pan - od kiedy ma się prawo jazdy?
1990

MaciekSubru
0 gwiazdek

Post 31 sty 2008, o 15:55

Stojąc w korku czytam/oglądam reklamy na billbordach, inne samochody/panie za kierownicą,(podobają mi się kobiety prowadzące duże SUV-y typu Land Cruiser czy Range Rover).
Jak jest duży korek wyciągam gazetę i czytam, żeby zabić czas i sie nie denerwować utratą czasu.

Paweł_BB
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 31 sty 2008, o 18:33

MaciekSubru pisze:podobają mi się kobiety prowadzące duże SUV-y typu Land Cruiser czy Range Rover
Nie gadaj tylko rób foty i wklejaj na forum :-D :-D :-D

ODPOWIEDZ