przekladka kierownicy
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
scooby-300
- 0 gwiazdek
- Auto: subaru
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
przekladka kierownicy
Witam wszystkich.
Bardzo potrzebuję zasięgnąc informacji na temat warsztatów bądz fachowców zajmujących się przekładką kier.w SUBARU a konkretnie impreza WRX uk-300 z 2001 najlepjej w Warszawie lub okolicach , moze ktos z was przerabiał i wie gdzie zapukać każdy namiar może byc przydatny : adresy nazwiska numery tel. może też orjętujecie sie ile może to kosztowac /- czy wystarczy 10tys. może też ktos wie o dawcy lub zestawie do przekładki ,kolega o nazwie SCOOBYWORLD cos wspominał ale nie wiem czy jeszcze coś ma,oczywiscie rozważalem ze nie będzie się opłacalo przerabiać wiec zaczołem sie rozgladac w europie za imprezą WRX ,LHD ale nie ma szału albo cenowo albo ogólnie technicznie a wiec znając niezawodne od 3-lat swoje limitowane subaru WRX uk-300,(scooby) 300-320KM.z mocniejszą i szybszą skrzynią sprowadzaną z japoni ,to stwierdzam z resztą jak mówią wiem co mam stad decyzja na przekladkę dzięki za wszystkie info. aha jeszcze pytanko czy przebieg 160tyś.km. przy dobrej exploatacji i serwisowaniu w subaru impreza wrx 2001r. to durzo czy jest OK. pozdrawiam 
Ostatnio zmieniony 30 paź 2010, o 09:14 przez scooby-300, łącznie zmieniany 5 razy.
Re: przekladka kierownicy
Od tyłu zaczynając... 160kkm a nawet i 250-300kkm przy dobrej eksploatacji i serwisowaniu to nie powinno być jeszcze zabójcze dla auta, biorąc pod uwagę, że nie jest regularnie upalane, tylko użytkowane normalnie. No bo przy upalaniu to i 50-70kkm czasem wystarczy, żeby auto dorżnąć.
Co do przekładki, to zadzwoń do 4 TURBO, do CARFIT'a, albo do któregoś z lepiej ogarniających serwisów sieci SIP i dopytaj dokładnie. 2 tysiące - jeżeli mówisz o PLN, to chyba nie jest to wykonalne
Chyba, że odnosisz się do GBP lub EUR, to ewentualnie. Zależy jeszcze od modelu, od tego jak chcesz zrobić przekładkę i do czego ma auto służyć później. Tak czy inaczej to nie jest tak proste, jak samo przełożenie kierownicy. Kolumna, przekładnia, deska, zdaje się serwa wspomagania i hamulcowe, czasami chyba też przerobienie (przedłużanie i modyfikowanie) wiązek elektrycznych, przeróbka świateł mijania itp. itd. Także sam widzisz...
Co do przekładki, to zadzwoń do 4 TURBO, do CARFIT'a, albo do któregoś z lepiej ogarniających serwisów sieci SIP i dopytaj dokładnie. 2 tysiące - jeżeli mówisz o PLN, to chyba nie jest to wykonalne
Liga rządzi, liga radzi, liga nigdy Cię nie zdradzi!!!
Poczytaj Kolego tutaj:
http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=3&t=1583
Przebieg 160.000 dla serwisowanego Subaru to młodzieńczy przebieg.
Żaba mając ponad dwa razy tyle przejechała Skandynawię we wszystkie strony.
http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=3&t=1583
Przebieg 160.000 dla serwisowanego Subaru to młodzieńczy przebieg.
Żaba mając ponad dwa razy tyle przejechała Skandynawię we wszystkie strony.
-
scooby-300
- 0 gwiazdek
- Auto: subaru
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
wygląda na to ze patrząc na przebieg to nie jest odpychajacy rozwarzając przekladke tylko ciekawe jak koszta.
napewno nie chcę lipy bo to auto ma byc dla mnie na ładne kolejnych pare lat
Azrael kilka razy wspominał że profesjonalna przekładka może kosztować nawet 20.000 zł.
Jakieś 4 razy...geebee pisze: No bo przy upalaniu to i 50-70kkm czasem wystarczy, żeby auto dorżnąć.
Bergen pisze: Azrael kilka razy wspominał że profesjonalna przekładka może kosztować nawet 20.000 zł.
Zależnie od zasobu części/dawcy to jest od stu do kilkuset roboczogodzin. W tym tygodniu poprawialiśmy potwornie spieprzoną przekłądkę i na same poprawki elektryki (poprawki bo żeby było dobrze to trzeba by wyrzucić tą instalację i zrobić/kupić inną) poszło z kilkanaście/dziesiąt godzin.