Chloru, zawsze są jakieś przypadki, jednak wiesz dobrze, że w poważnych zastosowaniach, gdzie awaria kosztuje setki tysięcy złotych, nikt nie stawia gównianych linuxów

matzerath pisze: Ja nie dorabiam ideologii o czym także pisałem kilka stron temu. Chwała każdemu kto potrafi zarobić! Podkreślam, po raz który nie wiem, że nie mam tutaj pretensji do 4t a dziwie się jedynie podejściu niektórych pt. "płać 3600 albo wybuchnie ci silnik" albo "coś co nie kosztuje 3600 na pewno nie jest dobre"
Konto usunięte pisze: Chloru, zawsze są jakieś przypadki, jednak wiesz dobrze, że w poważnych zastosowaniach, gdzie awaria kosztuje setki tysięcy złotych, nikt nie stawia gównianych linuxów![]()
a gdzie tu widziałeś, że z uśmiechem na ustach płacimy 3 klocki? Uśmiech pojawia się przy pierwszej trasie.matzerath pisze: cena jest akceptowalna, co doskonale w dyskusji widać więc po co ją obniżać!
remek pisze: A jak taki John czy inny napisze: sorry mate, byłem bussy last dwa miesiące?
Nazywamy to 'luksusem'. Zostawiasz auto, mówisz co chcesz zrobić, siadasz na kawe, łazisz po necie, pooglądasz potworki w warsztacie i odbierasz swoje auto.
Pierwszy z brzegu - było więcejChloru pisze:matzerath, poczekaj aż pęknie Ci motor. Rzadkie wylać, gęste wyrzucić wyjdzie drożej niż 3 kPLN.
Oczywiście, nie życzymy.
Chloru pisze: AMI, inna sprawa, że mało kto porywa się na darmowe, niekomercyjne wydania. Potem np. przyjdzie Ci Pan EMC2 (luźny przykład) i powie, że jego superklastrong nie fungluje bo nie masz RHEL tylko Fedore albo innego Debiana ;)
matzerath pisze: przesadzacie z nabożnym podejściem do usług dobrych tunerów
Konto usunięte pisze: Chloru, RHEL to w pełni komercyjny, kapitalistyczny unix. Z płatnym wsparciem. Zero socjalizmu![]()
akceleratory cząstek są na linuksieKonto usunięte pisze:matzerath, mówisz, że nie masz pretensji, ale rozliczasz finansowo w tonie dość rzekłbym pretensjonalnym. Dla mnie EOT bo mam wrażenie, że lekko zaczynasz trollować.
Chloru, zawsze są jakieś przypadki, jednak wiesz dobrze, że w poważnych zastosowaniach, gdzie awaria kosztuje setki tysięcy złotych, nikt nie stawia gównianych linuxów
no. ja mam na moim laptoku i sobię chwalem. Tylko mikrofon mi nie działa na skajpie czasem.Konto usunięte pisze: w poważnych zastosowaniach, gdzie awaria kosztuje setki tysięcy złotych, nikt nie stawia gównianych linuxów![]()
Moja propozycja bierze się z twojego przekonania o twej zajebistości i nieomylności. Z łatwością przychodzi ci zaglądanie do cudzego portfela, z podobną łatwością przychodzi ci pozyskiwanie środków na takie drobiazgi jak hamownia silnikowa (w ogóle biznesplan masz w małym paluszku, tym od ssania). Jeśli dodać do tego szczyptę optymizmu (każdego bubka koszącego trawniki stać jest na Subaraka -- albo nie rozumiesz mechanizmu ichniego cudu gospodarczego, albo wręcz przeciwnie, rozumiesz aż za dobrze i wiesz, jak go wykorzystać), to myślę że dasz radę. I życzę Ci jak najwięcej szczęścia. Pieniądze ponoć leżą na ulicy, a ty chyba wiesz, jak się po nie schylać.matzerath pisze: Nie przeinaczaj tego co pisałem. Twoja propozycja jest głupia i złośliwa. Tak jak twoje podejście do tematu co udowadniam na swoim samochodzie. Może inne realia a może mniej takich ludzi jak Ty![]()
Konto usunięte pisze: Chloru, RHEL to w pełni komercyjny, kapitalistyczny unix. Z płatnym wsparciem. Zero socjalizmu![]()
Masz na myśli SLC z CERNU? Bazuje na komercyjnym RHEL. Może to właśnie dlatego ciągle mają tam kłopotymatzerath pisze:akceleratory cząstek są na linuksie
Chloru pisze: AMI już Ci napisał, że to popierdółka jakaś a nie unix ;)
Konto usunięte pisze: No bo taka prawdaWiem ile jest z tym kłopotu, żeby dopasować jakieś rozwiązania firm trzecich. Zwłaszcza sprzętowe.
kapitaliści cholerni. Za darmo powinni. Może wszyscy przejdźmy na open source. Piekarze też.Chloru pisze: Z drugiej strony niektóre firmy otwarcie piszą, że do ich sprzętu RHEL albo nici z supportu lub też cena x3.
Ty se Chlor wyobrażasz benzyne jakby na forum opracowywali składniki? Trzeba by było dziewczynom komputery pozabierać*, bo byś lał PB No5Chloru pisze: remek, do tego koncerny naftowe![]()
remek pisze:Ty se Chlor wyobrażasz benzyne jakby na forum opracowywali składniki? Trzeba by było dziewczynom komputery pozabierać*, bo byś lał PB No5Chloru pisze: remek, do tego koncerny naftowe![]()
*zabierać to też open source tylko w wersji klient
Chloru pisze:remek, no tak dziewczyny to serwery
W takim wypadku też bym olał, bo choćby biblioteki mogą się niekoniecznie zgadzać, a Linuks jest znany z tego, że stabilność API/ABI nie jest rzeczą świętą i chłopaki potrafią coś wywrócić w środku linii stabilnej. Gorzej, jakby chcieli RHEL 5 i wypięli się na Centosa 5, ale to też ich zbójeckie prawo.Chloru pisze: Potem np. przyjdzie Ci Pan EMC2 (luźny przykład) i powie, że jego superklastrong nie fungluje bo nie masz RHEL tylko Fedore albo innego Debiana ;)
Bo oni są frajerzy :P To taka typowa, rozpowszechniona w naszym kraju idea: jak coś masz, to masz sprzedać tanio, bo inaczej jesteś chujem. Natomiast kupujący ma prawo być cwaniakiem i wyrywać jak najlepsze okazje, bo tylko frajerzy płacą za coś właściwą cenę. Trochę się tego boję, bo w piwnicy mam komplet kółek z ładnymi felgami po dwóch sezonach i niemal nowymi oponami po jednym sezonie letnim. Nie będę zdziwiony, jak mi zaproponują za komplet całe pięcset jojcząc, że to straszna drożyzna...remek pisze: Ty znalazłeś, ale inni muszą kupić![]()
W takich zastosowaniach częstokroć w ogóle nie stawia się tych prymitywnych uniksów, tylko 40 letnią technikę za miliony dolarów per szafka. :)Konto usunięte pisze: Chloru, zawsze są jakieś przypadki, jednak wiesz dobrze, że w poważnych zastosowaniach, gdzie awaria kosztuje setki tysięcy złotych, nikt nie stawia gównianych linuxów![]()
Ja wiem czemu mają: bo właściwy soft piszą brodacze z .edu :) Jak widzę styl pracy takowych, to się dziwię, że cokolwiek im działa :PPPKonto usunięte pisze: Masz na myśli SLC z CERNU? Bazuje na komercyjnym RHEL. Może to właśnie dlatego ciągle mają tam kłopoty![]()