Alek, może Lato mówi w suahili? Przekazuje swoją myśl i o to chodzi. Wolisz się brandzlować akcentem i wymową niż treścią?

Mąsieur - purysta to uon zawsze językowy jestmichal pisze:...puryści językowi...
Masz rację, poczucie humoru jest kwestią indywidualną. Stąd też nie, że jest to śmieszne. Napisałem jedynie, że mnie to rozbawiło. A prymitywizm. No cóż. Nieładnie jest śmiać się z cudzego nieszczęściamichal pisze: Szymek, może to i śmieszne - śmieszność jest mocno indywidualna. Skąd Szanowy wziął domniemany prymitywizm?![]()
michal pisze: Alek, poważka? Dzięki żeś mnie oświecił, bez Twego nakierowania tkwiłbym w mroku średniowiecza niczym pieczarka na nawozie Idąc śladami Twego rozjaśnienia mej ciemnej i nieoświeconej łepetyny - koleś się zdecydowanie łapie wyżej.
No niekoniecznie, wg SJP ,,puryzm'' ma cztery znaczenia :)Fala pisze:Mąsieur - purysta to uon zawsze językowy jestmichal pisze:...puryści językowi...
FUX pisze: Było?
To mi na Captivę wygląda, więc haldex. Gdyby był stały to najpierw szarpnąłby tyłem.eMTi pisze: no to jak laska ma stały napęd na 4 koła, to zmieli sobie centralny dyfer.....
Ale my tu o puryście a nie o puryzmie.ky pisze:No niekoniecznie, wg SJP ,,puryzm'' ma cztery znaczenia :)Fala pisze:Mąsieur - purysta to uon zawsze językowy jestmichal pisze:...puryści językowi...
r.