jakiw wężyki podcisnienia 3mm/4mm gt 97
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
namiot
- 2 gwiazdki
- Auto: było sti 2002 teraz 2.0R 2008
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
jakiw wężyki podcisnienia 3mm/4mm gt 97
witam tak jak w temacie chce wymienić wężyki podciśnienia,od sterowania doładowania,oczywiście na silikonowe i nie wiem jakiej średnicy założyć oryginalnie są 3,5mm a dostępne są 3mm lub 4mm moje pytanie jakie założyć oczywiście nie zapominając o restryktorze pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 gru 2009, o 18:37 przez namiot, łącznie zmieniany 1 raz.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 199 razy
Re: jakiw wenzyki podcisnienia 3mm/4mm gt 97
Wenzyki to nie wiem, ale jakby chodziło Ci o wężyki... to też nie wiem
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Re: jakiw wężyki podcisnienia 3mm/4mm gt 97
radzę suwmiarką zmierzyć króciec na którym ma siedzieć wężyk w miejscu nieposzerzonym i dobrać wężyk tak, żeby wewn. średnica była mniejsza niż ta zmierzona (zewnętrzna króćca)
niepowiedziane, że silikonowy będzie najlepszym wyborem - za ułamek ceny kupisz różne średnice nowych gumowych
niepowiedziane, że silikonowy będzie najlepszym wyborem - za ułamek ceny kupisz różne średnice nowych gumowych
-
namiot
- 2 gwiazdki
oryginalnie średnica tych wężyków jest 3,5mm chodzi mi o to czy po zastosowaniu wężyków 3mmlub 4mm nie besdzie zakucen w doładowaniu,czy map sensor nie będzie odbierał dziwnych danych
map sensor nie będzie afektowany średnicą wężyków w sterowania wastegate
co do sterowania doładowaniem jestem zdania, że średnica wężyków jest na tyle duża w porównaniu ze średnicą restryktora, że nie zmieni w znaczący sposób dynamiki układu. chodziło mi raczej u uzyskanie szczelności i niezawodności połączeń przy wężyku 4mm
co do sterowania doładowaniem jestem zdania, że średnica wężyków jest na tyle duża w porównaniu ze średnicą restryktora, że nie zmieni w znaczący sposób dynamiki układu. chodziło mi raczej u uzyskanie szczelności i niezawodności połączeń przy wężyku 4mm

-
carfit
- 3 gwiazdki
- Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne
zamiana seryjnych weżyków na silikonowe jest średnim pomysłem, on pod wpływem temp. puchną , zamontuj takie jak miałeś , oryginalne są bardzo dobre. Zauważ że jak kupujesz nowe turbo to masz normalne wężyki ( czarne ) a nie silikonowe, jak by były lepsze pewnie by takie montowali 

-
namiot
- 2 gwiazdki
witam tylko ze ciężko dostać jakieś zamienniki oprócz oryginalnych czy mogą być wężyk przelewowe
Nie wiem jakie puchną, ale są specjalne wężyki do tego zastosowania i przez ostatnie lata nie sprawiły żadnego problemu nigdzie wedle mojej wiedzy.
Są nawet specjalne węże silikonowe do 300 stopni jakby się ktoś uparł.
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
takie "ładne" niebieskie "prawie-blue-mica" samco ?Azrael pisze: Nie wiem jakie puchną, ale są specjalne wężyki do tego zastosowania i przez ostatnie lata nie sprawiły żadnego problemu nigdzie wedle mojej wiedzy.
-
namiot
- 2 gwiazdki
witam to co wkoncu można te silikonowe zakładać czy nie i czy 3mm/czy 4mm
gumowe weżyki mozna znależć na allegro http://www.allegro.pl/item929207922_wez ... y_tdi.html
ja mam tam miałem Samco w poprzednim samochodzie pod maską GT35R gorąco pod maska było ze nie da się opisać i nic nie puchło.
Racing Parts Distributing
Rally Armor,Hawk Performance,Exedy,ACT,ARP,Cometic,Kelford,Mahle,Borla,Invidia..
http://www.topendpower.pl/
Rally Armor,Hawk Performance,Exedy,ACT,ARP,Cometic,Kelford,Mahle,Borla,Invidia..
http://www.topendpower.pl/