Forumowicze na Facebook-u

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
KonSTi
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Rarrrr!
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Forumowicze na Facebook-u

Post 21 lip 2010, o 22:52

Ja jak przystało na przedstawicielkę młodego pokolenia, lansuje sie na fb, zostawiłam sobie tylko jego bo nk mnie zniechęcała od poczatku, a grono to już jakas kompletna porazka.

W sumie można się chyba przyznać, z niejakim wstydem że jestem uzależniona. :wall:

In the end,it's not the years in your life that count.It's the life in your years.
Obrazek Obrazek

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 22 lip 2010, o 21:00

Bo to wynalazek szatana jest ten Facebook...
Prawda?
Mały, prawda? :evilgrin:
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 22 lip 2010, o 21:29

KonSTi pisze: W sumie można się chyba przyznać, z niejakim wstydem że jestem uzależniona. :wall:

No widać na każdym kroku :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 22 lip 2010, o 21:47

A ja jak ta naiwna jeszcze z GPSa wysyłam na niego swoje położenie. Obujborze i teraz mnie zinwigilą i co ja wtedy biedny miś?
Pytanie brzmi w czym to komu przeszkadza. Bo mi nie przeszkadza, że dzięki takim serwisom jak FB mogę utrzymać kontakt z mnóstwem ludzi, których już dawno bym nie widywała bez niego. I jako narzędzie do utrzymania kontakti go głównie traktuję. A że ktoś przy okazji się dowie, że jestem uzależniona od sadzenia marchewek, oraz że bywam w Galerii Mokotów? No dramat ;-)

KonSTi
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Rarrrr!

Post 22 lip 2010, o 21:54

Ha ha ha śmieszna jest ta aplikacja, gdzie jestes. :-)

Kruuuszyn nie śmiej się ze mnie :->
In the end,it's not the years in your life that count.It's the life in your years.
Obrazek Obrazek

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 22 lip 2010, o 22:22

barbie pisze:A ja jak ta naiwna jeszcze z GPSa wysyłam na niego swoje położenie.
Kurczę, a ja myślałem, że coś Ci się w telefonie zacięło. :mrgreen:
czarne jest piękne...

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lip 2010, o 22:38

Konto usunięte pisze:Np. ostatnio jeden kolega umieścił tam na fejsbuku zdjęcie swojego psa
To prawda. Dziwni Ci ludzie.

Cóż. "Prawda czasu. Prawda ekranu".
Jedni wrzucają zdjęcia psów, inni wstawiają swojesuperwyluzowanefotki do profili, a jeszcze inni komunikują się ze światem za pomocą statusów na GG.
:mrgreen: :giggle:
czarne jest piękne...

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 22 lip 2010, o 22:39

vibowit pisze:
barbie pisze:A ja jak ta naiwna jeszcze z GPSa wysyłam na niego swoje położenie.

To na pewno taki trik. Wsadza telefon do autobusu i już remek myśli, że go nie zdradza, bo przecież cały czas jeździ po tej warsiawie. :mrgreen:

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 22 lip 2010, o 22:52

vibowit pisze:
Konto usunięte pisze:Np. ostatnio jeden kolega umieścił tam na fejsbuku zdjęcie swojego psa
To prawda. Dziwni Ci ludzie.

Cóż. "Prawda czasu. Prawda ekranu".
Jedni wrzucają zdjęcia psów, inni wstawiają swojesuperwyluzowanefotki do profili, a jeszcze inni komunikują się ze światem za pomocą statusów na GG.
:mrgreen: :giggle:
chyba będę musiał napisać na fejsiku, że byłem pobiegać i prawie komary mnie zjadły (naliczyłem jakieś 20 wkłuć :giggle: w ciało, sądząc po ilości bąbli)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lip 2010, o 23:38

vibowit pisze:
A ja nie mam pojęcia dlaczego, ale strasznie mnie ta aplikacja bawi. No i dopóki bawi to się GPS rejestruje. Sie znudzi, to przestanie ;-) Swojego domu nie dodałam do tego wynalazku (w odróżnieniu od wielu znajomych), bo uważam że meldowanie światu na FB skąd dokładnie mieszkam jest lekkomyślne. Ale to że jestem w GalMoku albo gdzieśtam, jakoś nie narusza mojej prywatności w moim odczuciu ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 22 lip 2010, o 23:41

barbie, gdzieś słyszałem ,ze panowie od czyszczenia domów mogą taką informację wykorzystać ,że akurat niema nikogo w chacie i przez ten czas wynieść z niej co trzeba ,ale ja się nie znam nie używam ustrojstwa 8-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

tzd
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Lokalizacja: Gdańsk Sopot Gdynia, tu wszystko się kończy i zaczyna
Auto: SF5 2.0T + GC8 STi

Post 22 lip 2010, o 23:43

też jestem na FB, ale do dziś nie ogarniam gier / aplikacji typu "mafia wars" czy "farm".

Nic nie kumam :)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lip 2010, o 23:46

burat pisze:barbie, gdzieś słyszałem ,ze panowie od czyszczenia domów mogą taką informację wykorzystać ,że akurat niema nikogo w chacie i przez ten czas wynieść z niej co trzeba ,ale ja się nie znam nie używam ustrojstwa 8-)
burat, pewnie mogą. O ile Ci panowie są wśród twoich znajomich na FB i wiedzą, że inni domownicy też gdzieś się przemieszczają. :cofee:
czarne jest piękne...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 22 lip 2010, o 23:49

vibowit, jak mówię ja się na tym nie znam tak tylko słyszałem ,ale jak chłopcy chcą ci wynieść telewizor to chyba dadzą radę bez FB ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lip 2010, o 23:50

vibowit pisze:
burat pisze:barbie, gdzieś słyszałem ,ze panowie od czyszczenia domów mogą taką informację wykorzystać ,że akurat niema nikogo w chacie i przez ten czas wynieść z niej co trzeba ,ale ja się nie znam nie używam ustrojstwa 8-)
burat, pewnie mogą. O ile Ci panowie są wśród twoich znajomich na FB i wiedzą, że inni domownicy też gdzieś się przemieszczają. :cofee:
Oraz, że wiedzą gdzie jest mój dom. A jak napisałam wcześniej - nie podałam tej informacji żadnemu z tych serwisów. "Ustawienia prywatności" na FB mam takie, że nie publikuję tych treści wszem i wobec, a moja "ściana" jest widoczna tylko dla znajomych.
Zatem jeśli już ktoś zada sobie trud dowiedzieć się skąd mieszkam, to nie będzie miał problemu z ocenieniem czy jestem w domu... choćby za pomocą zaparkowania pod domem i popatrzenia ;-)

barton
6 gwiazdek

Post 22 lip 2010, o 23:57

tzd pisze:też jestem na FB, ale do dziś nie ogarniam gier / aplikacji typu "mafia wars" czy "farm".

Nic nie kumam :)
pamiętam jak wstawałem w nocy by sadzić marchewkę albo zbierać coś tam innego z wirtualnego pola... Po kilku cyklach mi się znudziło i olałem gieruchnę. I nie dałem się wciągnąć w następne tego rodzaju rozgryki

MIkad
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: '16 Ford Fiesta ST

Post 22 lip 2010, o 23:59

Ja jestem mlody, wiec na Facebooku prawie mieszkam. I bardzo mi sie to podoba. A że przy okazji KGB bedzie mialo moje dane (na pewno wykorzystaja to do zestrzelenia jakiegos prezydenckiego samolotu)..cóż, trudno :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 23 lip 2010, o 03:19

barbie pisze: Zatem jeśli już ktoś zada sobie trud dowiedzieć się skąd mieszkam,
to spotka admina, a on ich zbanuje. easy, pestka :mrgreen: ;-)

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 23 lip 2010, o 10:41

Arno pisze: Co wiecej, wlascicielem jest pewien estoniec, wiec wlasciwe powiazania sa na pewno aktywne. A to jest zrodlo informacji.

Prywatność elektryczna to temat rzeka. Kilka przykladow:

Bank: po wyciagu z Twojej karty platniczej w banku wiedza, co gdzie kiedy i za ile kupowales. Merchanci karciani maja przydzielane kody typu uslug :) Dosteep do takich informacji nie jest tak skomplikowany jak sie wydaje.

Nie rozstajemy sie z telefonem komorkowym albo nawet kilkoma ;) Telefon gsm nie jest telefonem tylko terminalem komputerowym. Operator ma info gdzie fizycznie jestesmy, do kogo dzwonimy, kto do nas dzwoni plus wglad we wszystkie smsy, mmsy itp. Tego typu info moze byc tez dostepne jako usluga dla wlasciciela telefonu(ow) firmiennych na przyklad.

Komputry: come on - wiekszosc tego co robimy w necie jest "zapisywana" i archwizowana. Wujek gugiel odpowiednio polechtany zwraca chetnie wyniki z rzeczami, ktore kiedys popelnilismy :) Mordoksiazka: nie dajesz dostepu do swojej skrzynki i jest ok.

1984 przyszlo juz dawno. Permanentna inwigilacja tez.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 24 paź 2010, o 11:45

Dolce far niente ;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 24 paź 2010, o 18:38

Wbrew pozorom to nie do końca jest śmieszne, bo pada tam pewne ważne zdanie:
Za wszystko zapłaciła kartą kredytową wydając około 100 euro
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 8 lis 2010, o 02:06

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

barton
6 gwiazdek

Post 8 lis 2010, o 13:20

tyko to trochę taki pusty gest z tym usunięciem przycisku do "lajkowania" na fejsie (równie dobrze można nie używać tego przycisku i nie ma problemu). Chyb, że chodzi o jakiś nowy trend w którym przejawem fajności będzie usunięcie "like'a" :roll: :whistle:

marcyś
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: czarna legaśka, kaszląca

Post 8 lis 2010, o 13:37

Barthol pisze: tyko to trochę taki pusty gest
to tak trochę racji masz, ale mnie wkurza jak przy jakimś wpisie sformatowanym w wąskie kolumny wszystko jest rozpiżdżone przez te lajki...
więc jeśli mogę wyłączyć coś, czego kompletnie nie używam, to dlaczego nie? Nie muszę się tym chwalić (ooops, chyba to zrobiłem :-) , no dobra to jestem ciut mniej niefajny)...

Jakby to była opcja w adblocku, to bym se tam ustawił (moje próby z AB tylko rysunek usuwały, ramka - czy jak to się zwie - dalej rozwala to co miała rozwalić). Więc i tak spróbuję tego cuś-a..

- dodatkowa złota myśl :)
Reklam tez można nie oglądać.. ale jak wku....ją!!

barton
6 gwiazdek

Post 8 lis 2010, o 13:55

marcyś, jeśli komuś to przeszkadza to okej.... Ja po prostu lajków nie widzę (chyba, że treść komunikatu mi się spodoba to wtedy szukam "guziczka" ;-) )

ODPOWIEDZ