Nienienie. Mocnego silnika nie trzeba cisnąć do dechy. Może być nawet 1.4. Ale jak jest słabizna, to trzeba deptać i często takie deptanie wychodzi poza zakresem optymalnej pracy.Arno pisze: Duży silnik nie musi się żyłować, żeby box uciągnąć, aż tak bardzo jak 1.4 wysilony jak cholera.
Korby same z siebie bokiem nie wychodzą. Albo wada, albo był przekręcony (mógł być kiedyś), albo już miał luzy.burat pisze: mojemu znajomskiemu taka kombinacja skończyła się wystawieniem korby z boku silnika![]()
burat pisze: tzn. na autostradzie w Niemczech leciał sobie z rodzinką taką Renią tylko ,ze silnik 1.5 dci czy jak tam no i autko wyzionęło ducha. Nie miał jakiegoś szczególnie dużego przebiegu ,a i kolegę nie podejrzewam o upalanie (wcześniej Astra 1.4) ale po całej akcji zdecydowałem się trochę poczytać opinij o tym silniku i najlepsze nie są
więc moim zdaniem myślenie ,że im mniejszy silnik tym mniej pali jest z gruntu błędne i prowadzi do rozczarowań ,pal sześć jak tylko na stacji benzynowej
![]()
A Forek spalał ok. 10-11 l/100 kmvibowit pisze: Mój słaby klekot przy pełnym obciążeniu (4 os. + pełny bagażnik) ale bez boxa, przejechał po autostradach 960 km na 62 litrach ropy. Jazda taka jak Konto usunięte.![]()
No to jest normalne zużycie.So What! pisze:A Forek spalał ok. 10-11 l/100 kmvibowit pisze: Mój słaby klekot przy pełnym obciążeniu (4 os. + pełny bagażnik) ale bez boxa, przejechał po autostradach 960 km na 62 litrach ropy. Jazda taka jak Konto usunięte.![]()
Golf TDI ?vibowit pisze: Mój słaby klekot przy pełnym obciążeniu (4 os. + pełny bagażnik) ale bez boxa, przejechał po autostradach 960 km na 62 litrach ropy. Jazda taka jak Konto usunięte.
Moim zdaniem jest to auto zdecydowanie bardziej na autostrady niż polskie drogi.
takim czołgiem: http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=aArno pisze:FUX a ty popylasz jakim badziewiem teraz?
Omójboże, a to przyspiesza w ogóle?liwit pisze: Grzegorz, nie, teraz jest Audi A6 1,9 TDI
jak tylko odpalisz, to znacznie przyspiesza zużycie, tfu, ropyowoc666 pisze:
Omójboże, a to przyspiesza w ogóle?![]()
Stereotypy, arno, stereotypy...Arno pisze: a podobno mają tendencję...
Bo Kraj z kryzysu trzeba, Towarzyszu dźwigać...Arno pisze:Czdemu wy FUX nie śpicie?
Bo ja na dorobku jeszcze jestem...Arno pisze:Ale wiesz Fux, taki Land dla biedaków a nie Range SUpercharged? No naprawdę.
On nie jest od przyśpieszania. On jest od małopalenia i wygodnegotyłkawożenia.owoc666 pisze:Omójboże, a to przyspiesza w ogóle?liwit pisze: Grzegorz, nie, teraz jest Audi A6 1,9 TDI