Wiesz, ja z pokolenia kiedy nie układano jeszcze rebusów na GG z liter przypominających kształty, czy coś w tym rodzaju....
auto na autostrade...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: auto na autostrade...
Przykro mi, dalej brak pomysłu.
Wiesz, ja z pokolenia kiedy nie układano jeszcze rebusów na GG z liter przypominających kształty, czy coś w tym rodzaju....
Soł du aj :)jarmaj pisze: Wiesz, ja z pokolenia kiedy nie układano jeszcze rebusów na GG z liter przypominających kształty, czy coś w tym rodzaju....![]()
Masz dwa gesty:

Musisz teraz wybrać, który ;)
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Qrcze to ja zkapciałem jak wpadam na autostradę to 120-140 max , zakładam kapelusz i nuda koszmarna nuda
. Doszedłem do wniosku,że i tak ich wyprzedzę jak zjadę z autostrady i tak się dziej . Ja jadę dalej 120-140 a Oni już nie

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
jarmaj pisze: Gdybym miał dużo się przemieszczać, kupiłbym oprócz estijaja jakieś autostradowe toczydło. Tylko do pokonywania km bez przyjemności.
o to cho.. tu wlasnie mamy won_tek o tych drugich...
od RA to na pewnogregski pisze: eMTi, no nie gadaj, vmax ma toto chyba wyzsza?
Arno pisze: A5 jest teraz COUPE. 5 drzwi.
co prawda pytanie było co do WRXa, ale powiem Ci, że w stiju jest fatalnie... Ale tylko pod kątem spalaniagregski pisze: jak sie sprawuje impreza na autobahnie? jaka jest tzw przelotowa tego auta?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi - Wlasnie napisalem ze weszla 5 drzwi. kropki sie czepiasz czy jak?
mam za soba porownanie dlugich dystansow w mercedesie i sti - w zmieczeniu, wygodzie - wielka roznica : bierze sie z ciszy, wygdoniejszego zawieszenia i wygodniejszych foteli oraz mniejszych szumow z zewnatrz. Halas i trzesienie meczy.
Chociarz daje sie wytrzymac. Ale w maluchu tez wytrzymywalim i co?
mam za soba porownanie dlugich dystansow w mercedesie i sti - w zmieczeniu, wygodzie - wielka roznica : bierze sie z ciszy, wygdoniejszego zawieszenia i wygodniejszych foteli oraz mniejszych szumow z zewnatrz. Halas i trzesienie meczy.
Chociarz daje sie wytrzymac. Ale w maluchu tez wytrzymywalim i co?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno, ja się z Tobą w 100% zgadzam odnośnie podejścia do wygody podróżowania w samochodach, które opisujesz.. I co do prędkości przelotowej i jej konsekwencji również 
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
gdybyś teraz miał do przejechania 200km w typowej polskiej trasie zmienił byś zdanieArno pisze: w maluchu tez wytrzymywalim
A dlaczemu?
Srednie porędkości na naszych drogach mniej więcej podobne.
Stresu mniej, bo wyprzedzać nie trzeba.
Dolce far niente 
Kuba, diś maluch miałby wzmocniony slink, zawiesznie, kubły, klatkę, i kosztowałby pewnie ze 77tysięcytrzysta.No i jeździłby lepiej niż większość aut, tak?
1. jazda z prędkością powyżej 90km/h przez kilka godzin jest męczącaFUX pisze:A dlaczemu?
2. w koleinach trochę bardziej rzuca niż w nowszych samochodach
3. niektóre tiry są szybsze, a wyprzedzanie przez nie, nie jest przyjemne
4. nie chcę być zawalidrogą i powodować kilku kilometrowych korków, wiec zjeżdżam na pobocze (asfaltowe, ale nierówne) jest niebezpiecznie, bo nieobciążona fura skacze
kilka razy jechałem maluchem Radom-Wrocław, Wrocław-Radom i ciężko jest zejść poniżej 5,5h, dla porównania innymi samochodami pokonuję ta trasę w 4h +/- 15min
maluchem muszę robić przerwy w trakcie jazdy, bo jestem zmęczony
Nadinterpretacja. Ciężarowki mają kaganiec na 95km/hKUBA pisze: 3. niektóre tiry są szybsze, a wyprzedzanie przez nie, nie jest przyjemne
PF 126p robil tyle z palcem w uchu...
Dolce far niente 
tutaj macie zewnętrze auta. Też ważne. Może często ważniejsze jest?
http://framework.latimes.com/2011/01/11 ... ews-97/#/0
http://framework.latimes.com/2011/01/11 ... ews-97/#/0
tjia... dostalem jakiegos seata zamiast w212, ktorego to modelu nie umiem nawet okreslic
Mademoiselle w NIcei powiedziala, zebym sie cieszyl, ze zabookowany wczesniej, bo banda z branzy Arno
wypozyczyla wszystko z racji MIDEM w Cannes.. w monaco jak zawsze ilosc ferrar na metr kwadratowy powalajaca..
Mademoiselle w NIcei powiedziala, zebym sie cieszyl, ze zabookowany wczesniej, bo banda z branzy Arno
wracajac do tematu...
klasa premium, 6 cylindrowe silniki diesla (mer i audi V6, bmw R6) - spalanie przy przelotowej 180-200kmh na poziomie 11-12 litrow, nie 20l/100km, zasieg ponad 500km
srednia:
merc ciasnawy z tylu, z wiekszymi silnikami fajnie jezdzi, kombi swietnie wyglada..
bmw3 - nie mieszcze sie :( dlatego nie smigalem...
audi a4 - swietne fotele premium, quattro, najbardziej zwarty i chyba moj faworyt.. (jesli nie przegoni go nowe bmw3)
wyzsza srednia:
merc E wielki, wersja kombi to prawdziwy ponton, bardziej komfort niz sport, chcoc bardziej sport niz poprzednie eklassy
bmw5 - playstation.. swietna skrzynia automatyczna, kolos. fun z jazdy chyba najwiekszy choc przeszkadza mocno kupa informacji z elektroniki
nowe a6 - swietne wlasciwosci jezdne jak na tak duze auto, quattro. wydaje sie byc najlzejszy z calej trojki..
najszybciej wygasna umowy leasingowe dla bmw3 - tych jest juz sporo na rynku bo najdluzej na rynku ten model, mercklasse, audi a4
wybor zwinnego autostradowca zawezil sie do m cklasse w204 i audi a4 b8
klasa premium, 6 cylindrowe silniki diesla (mer i audi V6, bmw R6) - spalanie przy przelotowej 180-200kmh na poziomie 11-12 litrow, nie 20l/100km, zasieg ponad 500km
srednia:
merc ciasnawy z tylu, z wiekszymi silnikami fajnie jezdzi, kombi swietnie wyglada..
bmw3 - nie mieszcze sie :( dlatego nie smigalem...
audi a4 - swietne fotele premium, quattro, najbardziej zwarty i chyba moj faworyt.. (jesli nie przegoni go nowe bmw3)
wyzsza srednia:
merc E wielki, wersja kombi to prawdziwy ponton, bardziej komfort niz sport, chcoc bardziej sport niz poprzednie eklassy
bmw5 - playstation.. swietna skrzynia automatyczna, kolos. fun z jazdy chyba najwiekszy choc przeszkadza mocno kupa informacji z elektroniki
nowe a6 - swietne wlasciwosci jezdne jak na tak duze auto, quattro. wydaje sie byc najlzejszy z calej trojki..
najszybciej wygasna umowy leasingowe dla bmw3 - tych jest juz sporo na rynku bo najdluzej na rynku ten model, mercklasse, audi a4
wybor zwinnego autostradowca zawezil sie do m cklasse w204 i audi a4 b8
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Gregu, a tak z głupia frant zapytam, bo już nie pamietam czy opcja była omawiana - a Volvo to Ty bierzesz pod uwagę? Jak pamietam, to od klasy sredniej wzwyż tam jest miejsca nawet na Ciebie w czapce, niezłe diesle i automaty obecne, ergonomia wzorcowa. Znajomy ma chyba trzecie i sobie nawet chwali, także jako dupowoza na długich trasach po Europie. A wersje quasi-ałtbekowe są tańsze niż u Niemca (wiem, wiem, haldex i te rzeczy, ale przecież tu nie o upalanie chodzi).
To może nie bądź aż taka golonka i poszukaj czegoś mniej niemieckiego...?
To może nie bądź aż taka golonka i poszukaj czegoś mniej niemieckiego...?
auto na autostrade...
Jako ex. Milosnik prawdziwych szwedzkich cegiel nie wsiade do tego nowomodnego badziewia any more.kropka. ;)))
aha, automat przestal byc must have, chce nadal smigac u ALa i do tej pory zaden za automatow lacznie z DSG nie przekonal mnie do tego, ze moge miec pelna kontrole nad zmiana biegu w sposob rownie precyzyjny co manual.
a poniewaz na trasie manual tak nie boli to nie mam cisnienia na automatyczna skrzynie..
aha, automat przestal byc must have, chce nadal smigac u ALa i do tej pory zaden za automatow lacznie z DSG nie przekonal mnie do tego, ze moge miec pelna kontrole nad zmiana biegu w sposob rownie precyzyjny co manual.
a poniewaz na trasie manual tak nie boli to nie mam cisnienia na automatyczna skrzynie..
Ostatnio zmieniony 11 lis 2011, o 13:31 przez gregski, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
automatyka w aucie powinna się kończyć na linii produkcyjnejgregski pisze: aha, automat przestal byc must have, chce nadal smigac u ALa i do tej pory zaden za automatow lacznie z DSG nie przekonal mnie do tego, ze moge miec pelna kontrole nad zmiana biegu w sposob rownie precyzyjny co manual.
WiS pisze: A wersje quasi-ałtbekowe są tańsze niż u Niemca
Znajomy takie coś ma, wcześniej miał S80. Twierdzi, że w porównaniu, nowe są robione z gównolitu.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Alan, Alan, Alan! pisze:
automatyka w aucie powinna się kończyć na linii produkcyjnej
do miasta w korek czy do busa gdzie i tak zero funu z jazdy automat rulez.
dla mnie s80 to byl syf, ale ja mialem V90 w full wypasie...leon pisze: Znajomy takie coś ma, wcześniej miał S80. Twierdzi, że w porównaniu, nowe są robione z gównolitu.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
jak to zero funu. Dopiero zabawa, tyle różnych przeszkód, ronda, wiadukty, krzyżówki. Tylko slajdami latać.gregski pisze: do miasta w korek czy do busa gdzie i tak zero funu z jazdy automat rulez.