Długi weekend

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Olleo
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Forester 2.5XT
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Długi weekend

Post 2 maja 2008, o 12:12

FUX, dzis jeszcze nie wychodzilem z domu - na razie przegladalem te 1.5GB zdjec, ktore wczoraj zrobilem. Po przejrzeniu zostalo niecale 700MB, a i tak nie jestem specjalnie zadowolony - kolor, ostrosc, kadrowanie - kicha.

Mam jeszcze dzis w planach umycie auta, wyczyszczenie srodka (mniej wiecej :mrgreen: ), znalezienie dzieciola, ktory zagniezdzil sie w desce rozdzielczej, zawiezienie roweru na przeglad - czyli to, na co nie mam czasu w normalne dni. Dopiero na wieczor mam zamiar odwiedzic jakies kino, zjesc cos dobrego i obalic troche Kozlakow =)

Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 2 maja 2008, o 19:41

Olleo pisze:FUX, dzis jeszcze nie wychodzilem z domu - na razie przegladalem te 1.5GB zdjec, ktore wczoraj zrobilem. Po przejrzeniu zostalo niecale 700MB, a i tak nie jestem specjalnie zadowolony - kolor, ostrosc, kadrowanie - kicha.

Mam jeszcze dzis w planach umycie auta, wyczyszczenie srodka (mniej wiecej :mrgreen: ), znalezienie dzieciola, ktory zagniezdzil sie w desce rozdzielczej, zawiezienie roweru na przeglad - czyli to, na co nie mam czasu w normalne dni. Dopiero na wieczor mam zamiar odwiedzic jakies kino, zjesc cos dobrego i obalic troche Kozlakow =)
Byłem, wróciłem, ruch maly.
Dolce far niente ;-)

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 2 maja 2008, o 22:11

Pół dnia nie padało :-d

Kupiłem dziś "na spróbowanie" podkład epoksydowy inny niż Novol i to był błąąąąąąąąąd
Maluje się tym, jak emulsją :evil:

gimof
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Nienajgorsza asterka

Post 2 maja 2008, o 22:14

Bergen pisze: Pół dnia nie padało :-d
Hę? Od 3 dni susza :-)
Tylko nie raz pochmurnie.
"...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL- Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."-Krzysztof Hołowczyc

Dłubię to, dłubię tam to. :)

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 2 maja 2008, o 22:15

Cicho.

gimof
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 2 maja 2008, o 22:24

I na rybkach się nawet opaliłem :mrgreen:
"...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL- Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."-Krzysztof Hołowczyc

Olleo
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 2 maja 2008, o 23:09

Bergen pisze:Pół dnia nie padało :-d:
Gdzie? We Wroclawiu nie dosc, ze co rusz po pare minut padalo, a pozniej byla krotka, acz dosc obfita ulewa, to gdzies kolo 17tej zaczelo padac z czystego, bezchmurnego nieba :o

Po czym umylem samochod, a na noc sie rozpadalo na dobre :x

p.s. dzieciola zlokalizowalem i ztrytytkowalem... ale chyba widac do rownie ruchomej czesci, bo niewielka tylko poprawa nastapila. Chyba trzeba zastosowac drugie uniwersalne narzedzie, czyli piankowa tasme dwustronna :mrgreen:
Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.

zagatka
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 2 maja 2008, o 23:19

devlin pisze:czy taki długi weekend jest naprawdę potrzebny?
Tak!
Dlaczego?
Aby móc odkryć swoje prawdziwe "JA"! :mrgreen:

Po wypiciu tajemniczego napoju w kolorze płynu do naczyń i smaku zakręconych żelków...
Możesz zostać SUPER BOHATEREM! :mrgreen:
Załączniki
super.jpg
a takie cuda to tylko w długi łikent ;)
if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.

radekk
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Forester, MX5

Post 3 maja 2008, o 00:14

A ja dziś zawitałem do Biskupina popatrzeć jak to moi pradziadkowie żyli i do muzeum Dinozaurów, czyli do tych co byli jeszcze przed moimi pradziadkami :mrgreen:

Olleo
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 3 maja 2008, o 07:18

radekk pisze:A ja dziś zawitałem do Biskupina popatrzeć jak to moi pradziadkowie żyli i do muzeum Dinozaurów, czyli do tych co byli jeszcze przed moimi pradziadkami :mrgreen:
Tez sie nad tym zastanawialismy, ale 8h jazdy w dwie manki na jeden dzien zwiedzania, to troche bylaby przesada =)

gimof
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 3 maja 2008, o 07:59

radekk co jest ciekawego w Biskupinie w ciągu roku (nie licząc bodajże jednego tygodniu występu gdy są festyny) :?:

radekk
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 3 maja 2008, o 13:20

gimof pisze: radekk co jest ciekawego w Biskupinie w ciągu roku (nie licząc bodajże jednego tygodniu występu gdy są festyny) :?:
W sumie to nie wiem :razz: W porównaniu z wcześniejszym pobytem 2 lata temu we Wrześniu, to trochę bardziej pusto teraz było, aż tylu rzeczy nie pokazywali, chleba nie piekli. Więc generalnie obejście popatrzenie i można spadać. Jedyny plus i to duży że nie jest tak gorąco. Jak ktoś się wybiera z dziećmi, to 6 km w stronę Gniezna jest park Dinozaurów i warto odwiedzić, w sumie to nawet ja miałem radochę, ale w końcu ja dziecko jestem :razz:

gimof
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 3 maja 2008, o 17:47

radekk pisze: o 6 km w stronę Gniezna jest park Dinozaurów
Gdzie dokładnie? :mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 3 maja 2008, o 22:03

gimof, chcesz wpaść do Gal-a w odwiedziny? ;-)

BTW, koło mnie też jest fajny park dinozaurów. I żywe żubry. I teren nie jest taki smętnie płaski :roll:

radekk
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 3 maja 2008, o 23:41

gimof pisze: Gdzie dokładnie? :mrgreen:
A skąd ja mam wiedzieć, spytaj Gala, gdzie dokładnie urzęduje :razz: Jadąc z Gniezna w kierunku Biskupina są duże tablice informujące o owym parku, jadąc z powrotem zresztą też. Nie sposób ominąć, chyba że na codzień widujesz parometrowe gady i już nie zwracasz uwagi gdy obok takiego przejeżdżasz :razz:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 4 maja 2008, o 08:40

Mnie małżonka zapędziła na kurs salsy w ten weekend. Ale najlepsze w tym wszystkim było to jak się jeździło po Warszawie... Po prostu miodzio. Chwilami to czułem się normalnie jak po jakiejś wojnie nuklearnej. Tylko nieliczni przeżyli ;-) Złodzieje też chyba mieli rajski weekend ;-)

Dziś stolicy trzymam się z daleka. Będzie sajgon powrotów bez dwóch zdań.

Vert
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 4 maja 2008, o 09:21

Fido i jak ci poszlo krecenie pupką :thumb:
to ja. wasz Rysiek Ochucki

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 4 maja 2008, o 09:23

Vert pisze: Fido i jak ci poszlo krecenie pupką

:mrgreen:

a przeprosty i obciąganie stopy też było ?

:mrgreen:

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 maja 2008, o 10:27

Taaaaak, powroty po długich weekendach to jest to, co lubię najbardziej. Szczególnie uprzyjemniają stanie w korkach nudzące się dzieci w samochodzie.
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

gimof
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 4 maja 2008, o 20:15

Oj tak jeżdżenie po mieście było cudownie, ale dziś? Masakra...na trasie dawno tyle osobówek nie widziałem :o
Niestety długi weekend the end. Topic o 24 powinien zostać zamknięty i pochowany w czeluściach stron ostatnich.
Życzę wszystkim i sobie oczywiście miłego jutrzejszego pracującego poniedziałku ;-(

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło

Post 4 maja 2008, o 20:19

Konto usunięte pisze: Ale najlepsze w tym wszystkim było to jak się jeździło po Warszawie... Po prostu miodzio. Chwilami to czułem się normalnie jak po jakiejś wojnie nuklearnej. Tylko nieliczni przeżyli ;-) Złodzieje też chyba mieli rajski weekend ;-)

Rzeczywiście na ulicach pusto, bo cała chmara pojechała grillować a ci co zostali spędzili ten weekend w centrach handlowych.
W piątek wybrałem się do Castoramy popatrzeć na kosiarki i ni kuta nie mogłem zaparkować.

P.S. A tak przy okazji Subaru nie robi kosiarek? :giggle:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

radekk
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 maja 2008, o 20:23

mały 5150 pisze: P.S. A tak przy okazji Subaru nie robi kosiarek?
Chyba robi, gdzieś kiedyś widziałem jakiś wynalazek z silnikiem Subaru :mrgreen:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło

Post 4 maja 2008, o 20:35

radekk pisze:
mały 5150 pisze: P.S. A tak przy okazji Subaru nie robi kosiarek?
Chyba robi, gdzieś kiedyś widziałem jakiś wynalazek z silnikiem Subaru :mrgreen:
Ciekawe gdzie oferują w SIP'ie czy w Sklepiku :lol:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

radekk
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 maja 2008, o 20:38

mały 5150 pisze: Ciekawe gdzie oferują w SIP'ie czy w Sklepiku
Trzeba spytać. O ile dobrze pamiętam to chyba to nie jest produkcji Subaru, co nie zmiena faktu że silnik Subarowy ma :-)

gimof
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 4 maja 2008, o 20:40

Ciekawe czy z napędem 4x4 :evilgrin:

ODPOWIEDZ