Wyleje z siebie kilka zalow, ktore sie zdarzyly uzbierac w ciagu ostatnich paru dni... Glownie maja zwiazek z systemami on-line, ktorych uzywaja roznorakie firmy i urzedy... W wielu przypadkach wszystko dziala pieknie i naprawde ulatwia zycie, jednak innym razem....
Play... Ogolnie ich lubie. Musze sie jednak wyzalic bo ich system zarzadzania fakturami ssie. Nie dosc, ze wystawiaja je az 3 dni po koncu okresu rozliczeniowego, to na dodatek pojawia sie on w systemie grubo ponad tydzien po tym. Na maila faktura albo przychodzi jeszcze pozniej albo w ogole. Grr... Czlowiek chce sobie ulatwic zycie korzystajac z nowych systemow a tu sie nie da... Do tego zeby wejsc w zakladke faktur trzeba wpisac jednorazowe haslo otrzymywane sms'em. Nie da sie tego wylaczyc, a ja musze przekladac za kazdym razem karte w telefonie, bo sms'ow nie da sie przekazywac na inny numer, w przeciwienstwie do rozmow.
Scottish Power (dostawca gazu i elektryki w moim domu) - chwala sie, ze maja najlepszy system on-line i w ogole dostali za to watpliwe nagrody. Super. Zeby moc sie zarejestrowac musialem wymienic z 10 maili z BOK'iem. Zajelo to 1,5 miecha. Pozniej jak juz mi zalozyli konto i ustalili haslo nie moglem sie zalogowac. Ponownie miesiac walki i na koniec info, ze mam 2 liczniki (dzien/noc) i ich system tego nie obsluguje... P K P... :) Grr...
GT-ka kupowalem. Poprzedni wlasciciel nabyl go w Irlandii, gdzie tez byl ostatni przeglad robiony. Przez to 2 miechy czekalem az mi przysla nowy dowod rejestracyjny, ktory byl mi potrzebny zeby nabyc tutejsza plakietke z podatkiem drogowym. Jak juz, ku uciesze, dokument otrzymalem, i probowalem zaplacic danine on-line, dostalem info, ze nie ma mojego przegladu w bazie wiec nie moge oplacic podatku... Grr...
Na koniec cos poza proza IT.
Podwozka na lotnisko, darmowe miejsca do podwozenia ludzi. Wysiadlem aby pomoc niesc bagaz i odprowadzic rodzine do bramki, ale mnie pecherz przycisnal wiec zajelo mi to z 10 min i .... mandat oczywiscie. Parkingowa wytlumaczyla mi, ze przeciez moglem zostawic bombe w samochodzie. Pytanie tylko - w jaki sposob mandat mialby zapobiec detonacji? Grr...