Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Re: Coś niedobrego

Post 9 sie 2011, o 21:51

@lbert pisze:Na szczescie udalo mi sie wszystko wyjasnic...
Kosz na śmieci zaopiekował się kwitkiem? ;-)

mizoo
Awatar użytkownika
Administrator
Auto: U r a bus (GT)
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 10 sie 2011, o 16:25

Wyleje z siebie kilka zalow, ktore sie zdarzyly uzbierac w ciagu ostatnich paru dni... Glownie maja zwiazek z systemami on-line, ktorych uzywaja roznorakie firmy i urzedy... W wielu przypadkach wszystko dziala pieknie i naprawde ulatwia zycie, jednak innym razem....

Play... Ogolnie ich lubie. Musze sie jednak wyzalic bo ich system zarzadzania fakturami ssie. Nie dosc, ze wystawiaja je az 3 dni po koncu okresu rozliczeniowego, to na dodatek pojawia sie on w systemie grubo ponad tydzien po tym. Na maila faktura albo przychodzi jeszcze pozniej albo w ogole. Grr... Czlowiek chce sobie ulatwic zycie korzystajac z nowych systemow a tu sie nie da... Do tego zeby wejsc w zakladke faktur trzeba wpisac jednorazowe haslo otrzymywane sms'em. Nie da sie tego wylaczyc, a ja musze przekladac za kazdym razem karte w telefonie, bo sms'ow nie da sie przekazywac na inny numer, w przeciwienstwie do rozmow.

Scottish Power (dostawca gazu i elektryki w moim domu) - chwala sie, ze maja najlepszy system on-line i w ogole dostali za to watpliwe nagrody. Super. Zeby moc sie zarejestrowac musialem wymienic z 10 maili z BOK'iem. Zajelo to 1,5 miecha. Pozniej jak juz mi zalozyli konto i ustalili haslo nie moglem sie zalogowac. Ponownie miesiac walki i na koniec info, ze mam 2 liczniki (dzien/noc) i ich system tego nie obsluguje... P K P... :) Grr...

GT-ka kupowalem. Poprzedni wlasciciel nabyl go w Irlandii, gdzie tez byl ostatni przeglad robiony. Przez to 2 miechy czekalem az mi przysla nowy dowod rejestracyjny, ktory byl mi potrzebny zeby nabyc tutejsza plakietke z podatkiem drogowym. Jak juz, ku uciesze, dokument otrzymalem, i probowalem zaplacic danine on-line, dostalem info, ze nie ma mojego przegladu w bazie wiec nie moge oplacic podatku... Grr...

Na koniec cos poza proza IT.
Podwozka na lotnisko, darmowe miejsca do podwozenia ludzi. Wysiadlem aby pomoc niesc bagaz i odprowadzic rodzine do bramki, ale mnie pecherz przycisnal wiec zajelo mi to z 10 min i .... mandat oczywiscie. Parkingowa wytlumaczyla mi, ze przeciez moglem zostawic bombe w samochodzie. Pytanie tylko - w jaki sposob mandat mialby zapobiec detonacji? Grr...
Obrazek
Subaru - the source of wanderlust. || http://mizoo.pl - foto galeria

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 11 sie 2011, o 09:45

mizoo pisze: GT-ka kupowalem. Poprzedni wlasciciel nabyl go w Irlandii, gdzie tez byl ostatni przeglad robiony. Przez to 2 miechy czekalem az mi przysla nowy dowod rejestracyjny, ktory byl mi potrzebny zeby nabyc tutejsza plakietke z podatkiem drogowym. Jak juz, ku uciesze, dokument otrzymalem, i probowalem zaplacic danine on-line, dostalem info, ze nie ma mojego przegladu w bazie wiec nie moge oplacic podatku... Grr...

No daj im szansę. Przy pierwszym przeglądzie w kraju wprowadzenie danych do systemu zajmuje im nieco więcej czasu i trzeba się śmignąć na pocztę po podatek. Pociesz się tym, że już teraz będzie z górki i wszystko będziesz mógł załatwić z domu ;-)
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

mizoo
Awatar użytkownika
Administrator
Auto: U r a bus (GT)

Post 11 sie 2011, o 11:53

vicu, spoko ;) az tak sie nie stresuje. Podjade dzisiaj na stacje MOT pokazac im kwitek z NI zeby mi wpisali w system, ze mam przeglad. ;-) Kwestie pozytywne, przy zalatwianiu czegokolwiek, i tak mocno przechylaja szale powodujac, ze szybko o tych wyjatkach sie zapomina. :D
Obrazek
Subaru - the source of wanderlust. || http://mizoo.pl - foto galeria

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 13 sie 2011, o 17:32

Tak ładnie walczyły w drugim secie... szkoda mi ich. Nie powinny przegrać do zera. :-(

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 16 sie 2011, o 13:56

Najpierw rozwoziciel pizzy tak skutecznie się przepychał w korku, że delikatnie przyrysował mi przedni zderzak i w sąsiednim aucie złamał lusterko (oczywiście zwiał), a 5 minut później Seicento zaparkowało mi w tyle auta.
Olać szkody, ale jak ja nie cierpię tych pieprzonych procerdur przy odszkodowaniach :wall:
Ciekawe na ile mi wycenią połamany zderzak (na szczęście nic więcej się nie stało).
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 16 sie 2011, o 14:06

rrosiak, to rzeczywiście pasmo nieszczęść :-/ Przyjmij wyrazy!
Ostatnio likwidowałem szkodę parkingową w Colcie małżonki (OC sprawcy). Poszło jak z płatka. Więc może i w Twoim przypadku nie będzie tak źle.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 16 sie 2011, o 14:09

rrosiak, ja też ostatnio miałem podobną sytuację z tyłem i też poszło gładko, wszystko telefonicznie (prócz oględzin) i kasa była szybko, więc może będzie dobrze!
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 16 sie 2011, o 14:45

Już widzę, jak później sprzedajecie fury, jako bezszkodowe, bezwypadkowe... :mrgreen:

Wyrazy przyjmijcie!
Ludzie są bezmyślni... :x
Dolce far niente ;-)

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 16 sie 2011, o 14:53

FUX pisze: bezwypadkowe... :mrgreen:

Jeżeli pizza-man przeżył to czemu nie. :mrgreen:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 16 sie 2011, o 14:56

rrosiak, uuuu to pechowo , wyrazy :idea: . Duży jesteś, przebrniesz jakoś przez papierologię :thumb:

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 16 sie 2011, o 16:15

rrosiak pisze: Ciekawe na ile mi wycenią połamany zderzak (na szczęście nic więcej się nie stało).
Mi 2 tygodnie temu też przywalil w tylny zderzak.Wyliczyli 1860 zł brutto (tylko u mnie była jeszcze rysa na klapie i za to dorzucili mi 250 zł)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 sie 2011, o 19:00

rrosiak,

Rosiu kochany a bywaj no k mnie, niechaj Cię przytulę :loving:

No współczucia szczere... ;-(

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Coby CIę pocieszyć to się przyznam, że w trakcie ostatniej Jachranki sam se zdemolowałem zderzak. Się spotkałem z latarnią. A na pokładzie było aż dwóch pilotów - Pan Ernest i Pan Artek. Tak to brawko, brawko...ale żaden nie powiedział....

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Brak podpisu.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 16 sie 2011, o 19:09

Grzesiek_67 pisze: Się spotkałem z latarnią. A na pokładzie było aż dwóch pilotów

no prosze juz nalazłes winnych :-d :mrgreen:
była z tyłu, cała zielona pośród drzew i na dodatek nie świeciła ;-)

rrosiak, wyrazy przyjmij

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 16 sie 2011, o 21:07

rrosiak, wyrazy. :-/
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 16 sie 2011, o 22:05

Dziękuję wszystkim za wyrazy :mrgreen: A szkodą jako taką się nie przejmuję :-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 16 sie 2011, o 22:10

rrosiak pisze: A szkodą jako taką się nie przejmuję

my tez nie, trochę martwimy się o ubezpieczyciela :-)

ps. bo oczywiście sej miał OC ?

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 16 sie 2011, o 22:26

rrosiak pisze: A szkodą jako taką się nie przejmuję :-)

Juz kasę liczy ile przytnie na biednym ubezpieczycielu....widziałem jak wprowadzał do exela :giggle: :giggle: :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: MySza

Post 18 sie 2011, o 12:23

nie wiem czy powinnam pisać tu czy w tegesach ale...Hans ma od wczoraj nowy dom :-| Jakoś nie umiem przywyknąć do tej myśli ;-(
Plus jest taki że nowy właściciel wie o co chodzi z takimi Hansami, będzie o niego dbał i ma więcej czasu niż ja...no i będzie mieszkał blisko..na sąsiedniej ulicy...
ale jakoś tak mi smutno :-(

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 18 sie 2011, o 12:38

spoko, będziesz go doglądać.. Jak trafił w dobre ręce i tuż obok, to tylko się cieszyć, bo to najlepsze, co Cię mogło spotkać przy sprzedaży... Zostaje tylko Mysza, czy w planach coś jeszcze?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 18 sie 2011, o 13:08

Grzesiek_67 pisze: PS. Coby CIę pocieszyć to się przyznam, że w trakcie ostatniej Jachranki sam se zdemolowałem zderzak. Się spotkałem z latarnią. A na pokładzie było aż dwóch pilotów - Pan Ernest i Pan Artek. Tak to brawko, brawko...ale żaden nie powiedział....
Gregory, ja umywam ręce, ja byłem odpowiedzialny za nawigowanie w przód. To ernesto obstawiał tyły. :mrgreen:
Obrazek

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 18 sie 2011, o 13:14

Moniqa, no szkoda klasyka. Ale masz jeszcze fajną myszkie na pokładzie (chodzi mi o MINIaka :mrgreen: ). Pomyśl sobie co czuł koleś od którego kupiłem GTka, który miał w perspektywie poruszanie się Peugeotem 107. ;-)
Obrazek

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: MySza

Post 18 sie 2011, o 14:50

eMTi na chwilę obecną tylko MySza..ale jak znam siebie to nie będzie to zbyt długa chwila :mrgreen:
Arti no na szczęście nie muszę przesiadać do czegoś czym jazda będzie dla mnie karą..ale to nie to samo, każde z moich aut dawało mi inne, super odczucia i frajde.

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło

Post 18 sie 2011, o 15:09

Arti pisze: chodzi mi o MINIaka :mrgreen:
Stary a guuuuuuuupiii :mrgreen:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

Arti