[ES] Czarne Zło - Impreza WRX MY07

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: [ES] Czarne Zło - Impreza WRX MY07

Post 9 lis 2011, o 19:57

esi, niezmienna :mrgreen: Wiesz przecież, że nie oddam go za mniej. Ja nie negocjuję - jak rosyjski Specnaz :evilgrin:. Specjalnie wszystko wypisałem jeżeli chodzi o cenę samochodu i dodatków. Oczywiście dla kogoś nie będzie się liczyła wartość pracy jaką w niego włożyłem i nawet tego nie wymagam. Całe szczęście nie mam kompletnie żadnego przymusu aby go sprzedawać ;-)
A po wielu wpisach w ogóle zastanawiam się czy to dobry pomysł :?: Ale ponieważ nie urodziłem się omnibusem jak co poniektórzy :razz: to czekam. Może mi się w głowie poukłada, może rzeczywiście rację mają Ci, którzy piszą abym nie robił głupot, KonSti też mówi, że będę żałował :evilgrin: A może ja mam rację, dzisiaj nie wiem a to dlatego, że zbyt dużo emocji łączy mnie z tym samochodem :roll:

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 9 lis 2011, o 20:02

mały 5150 pisze: Wiesz przecież, że nie oddam go za mniej

na ale nawet EUROTAX powidział że to za dużo :-) , a że dodatki to nie inwestycja która się zwraca to każde dziecko wie, nawet........yyy, no każdy wie :giggle:

mnie się podoba pomysł na ten łańcuszek barbie, niech WiS kupi Legaca to ja kupie Zło :-)

serio mówię 8-)

czyli jak chcesz szybko Bilexowóz to namów WiSa :giggle:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 9 lis 2011, o 20:08

no dobra mały, żeby nie było, że gdzieś to umknęło w gąszczu słownych przepychanek, to wrócę również do meritum sprawy i sobie przekleję swojego posta, a co :-p

No więc jak to szło? A...: Chyba czas rozprawić się z tym debilnym pomysłem waląc prosto z mostu, bo wszyscy chyba za bardzo się cackają... barbie, wybacz te słowa, ale muszę... mały, z całym szacunkiem i miłością do Ciebie, za przeproszeniem weź Ty idź do garażu, znajdź największy klucz i pierd..nij się nim w łeb najmocniej jak umiesz :x No.. ulżyło mi.. :-) Bardziej debilnego pomysłu nie widziałem, żeby WRXa na WRXa zmieniać dla przebiegu.... Co ja gadam... zmieniać Zła na stockowego WRXa dla przebiegu... Chłopie, to jest wbrew Twojej naturze i Twoim potrzebom użytkowania fury!! KAMAN! Niedawno żałowałeś, że nie kupiłeś STi.. A teraz chcesz mieć znowu stockowego WRXa, prawie w tej samej cenie... i wszystkie ulepszenia Zła, przybliżające go do STi szlag trafi, kolor niebojowy, a duży przegląd znowu będziesz musiał zrobić za jakiś czas :-p No chyba, że wcześniej znowu będziesz szukał młodszej "wiekiem" i tak non stop.. No jaaa... Wg mnie the only way to zmiana na STi, jeśli w ogóle taka zmiana miałaby wchodzić w grę.. Ale to już na bank wszyscy Ci mówili, więc chłopie nie idź pod prąd, bo potem nie starczy Ci na takie ilości łyskacza, które wystarczą Ci na utopienie smutku oraz żalu decyzji :wall: No chyba, że totalnie już Ci wiek uderzył do głowy, myślisz o emeryturze, konSTi jest w ciąży z czworaczkami, nabawiłeś się choroby lokomocyjnej, od dźwieku wydechu boli Cię głowa, smród spalin i benzyny jest nie do zniesienia, a od wybojów wypadają Ci plomby i pękają nerki... Jeśli na choćby jedno z powyższych brzmi NIE, to wybij sobie pomysł kupowania stockowego WRXa z głowy! :-)

Co do ostatniego zdania możesz się ustosunkować, to może część z nas zrozumie przyczyny tej decyzji :lol:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: komis
Polubione posty: 0

Post 9 lis 2011, o 20:12

A moze sobie utworzycie taki lancuszek na wspoluzywanie aut o podobnej wartosci. Tak kazdy kto bedzie uczestniczyl w takim lancuszku bedzie mogl sobie troche pojezdzic jakims klasycznym STIajem, nowszym WRX-em i limuzynowatym Legasiem. Jak sie cos w jakims zepsuje, albo przyjdzie czas na jakis przeglad, to kasa do spolki wykladana, proporcjonalnie do robionych przebiegow. Z tego co sie zdarzylem tutaj zorientowac to jest tutaj grupka przyjaciol, ktora nawet samochody moglaby sobie w ten sposob popozyczac. A ile frajdy by z tego bylo. :thumb:

esilon
6 gwiazdek

Post 9 lis 2011, o 20:16

WitAce, pomysł fajny ale Legac jeszcze rok na gwarancji :giggle:

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 9 lis 2011, o 20:19

esilon, Tym lepiej, ze na gwarancji. Mniejszy wklad wlasny z Twojej strony w przypadku napraw gwarancyjnych. Wszystko idzie policzyc i ustalic ;-)

P.S. Zaloze sie, ze jakby Maly pojezdzil miesiac takim Legasiem, a potem znowu dorwal w swoje raczki ZLO, to by mu banan z tydzien z geby nie zchodzil :giggle:

esilon
6 gwiazdek

Post 9 lis 2011, o 20:23

mały 5150, wchodzisz w temat ? :mrgreen:

taka terapia lecznicza na wybicie głupot z głowy :giggle:

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 9 lis 2011, o 20:27

esilon, Niech zglosi sie jeszcze do lancuszka ktos z mocno zgrzebanym Estiajem i macie komplet :giggle:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 lis 2011, o 20:35

eMTi, nigdy nie miałeś w życiu wątpliwości co zrobić ;-) Twoje pytanie jak najbardziej słuszne 8-) Odpowiedź też niby bardzo prosta gdyby nie jedno ale. Nie znasz (bo niby skąd) kompletnie warunków ewentualnej zamiany ;-) To nie jest tajemnica, że Bilex to mój przyjaciel od lat tylu, że nawet nie pamiętam i nikogo nie zdziwi fakt, że akurat dla mnie cena za ten samochód jest zgoła inna. Tak jak pisałem ma mniej przejechane - dla mnie różnica 30 kkm to 2-3 lata jeżdżenia przy moim użytkowaniu. Nie mów, że to nie jest dużo. Z drugiej strony pewnie chore jest moje podejście do przebiegu czego też się nie wypieram. Niejedna osoba na tym forum chciała by mieć brykę z przebiegiem 60 parę kkm i zapewne patrzy na mnie jak na frika. Jeszcze z innej strony - pewnie, że jak zamieniać to na STi 8-) Ale gdzie ja znajdę STi ze znaną, niepodważalną historią :roll: Trudna sprawa sam wiesz.
A może tak jak już chyba pisałem poczekam na jakiegoś używanego sedana z 2010-2011, który za dwa lata będzie w zasięgu cenowym, na który będę chciał przeznaczyć kasę do zabawy. Bo niestety nie jest to inwestycja w przyszłość :mrgreen:
To tylko ogłoszenie - czyli wyrażenie woli, że chcę sprzedać, zobaczymy.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 9 lis 2011, o 20:41

mały 5150 pisze: Także jeszcze raz - chcę abyście nie odpowiadali na jego wpisy. Dziękuję 8-)

A gdyby to tak jeszcze rozwinąć na inne tematy? Przynajmniej na kilka dni? :whistle:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 lis 2011, o 20:46

Witek pisze: A gdyby to tak jeszcze rozwinąć na inne tematy? Przynajmniej na kilka dni? :whistle:
Witek, to już jest każdego indywidualna sprawa. I tyle o tym.

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 lis 2011, o 20:53

A tak z innej mańki to ciekaw jestem z jaką ceną musiałbym się liczyć żeby włożyć do Zła napędy z STi :?: Silnik później :razz:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 9 lis 2011, o 21:00

mały 5150 pisze:A tak z innej mańki to ciekaw jestem z jaką ceną musiałbym się liczyć żeby włożyć do Zła napędy z STi :?:
10-15 tyś

Tylko masz świadomość, że przebudowa WRX na STi to najbardziej nieracjonalna, wręcz absurdalna finansowo rzecz, jaką można zrobić?

Ja w to poszedłem tylko dlatego, że nie byłem w stanie auta sprzedać, więc wybór był albo jeździć dalej WRX, na co nie miałem kompletnie ochoty, oddać auto na złom (tzn sprzedać w cenie niemal złomu), albo przebudować je na STi.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 9 lis 2011, o 21:07

mały 5150, mam dla ciebie propozycje życia :mrgreen:
ja z Warszawy ty też
transport nam odpada
ty biezesz mojego tępawego forka ja biorę twoje zło
ty masz co robić (osiągi itp) a ja jak się lenie, tak się lenie dalej ino szybciej mogę do pracy dojechać :thumb:
i co ty chłopie na to ? :cofee:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 9 lis 2011, o 21:16

Mały no załamujesz mnie :idea: , takie dopieszczone autko przez Ciebie a ty chcesz je sprzedać :o No wariat , jeśli zmieniać to na Sti .

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 9 lis 2011, o 21:34

Piter 35, CHF drogi, EUR drogie ... weź Ty kup od niego tę furę i sprzedaj Niemcowi czy cos ;-) :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 9 lis 2011, o 22:56

esilon pisze: na ale nawet EUROTAX powidział że to za dużo

o Esi! potrzebuje sprawdzis wartos eurotaxowa, gdzie mozna?

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 9 lis 2011, o 23:10

gregski pisze:
esilon pisze: na ale nawet EUROTAX powidział że to za dużo

o Esi! potrzebuje sprawdzis wartos eurotaxowa, gdzie mozna?
dzwonisz do agenta pzu czy innego ubezpieczyciela i masz czarno na białym ile twoje cudo jest warte :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 10 lis 2011, o 00:23

gregski pisze: potrzebuje sprawdzis wartos eurotaxowa, gdzie mozna?
te systemy w ogóle mają jakieś dramatycznie niskie ceny.. Czy to infoekspert czy eurotax.. Wg niego moja fura jest warta 40 tysi z kawałkiem.. no chyba, że tyle jest :wall:
mały, to fakt, jeśli dla Ciebie ta cena będzie 20 tysi niższa, to ja bym się nie zastanawiał, tylko dobił targu i za te 20 tysi dozbroiłbym go tak, jak należy i byłby bardziej zły niż Zło, a finansowo wyszedłbyś na zero. I nawet może by starczyło na przemalowanie/oklejenie na czarnp :lol: Taką operację, to ja rozumiem 8-)
mały 5150 pisze: dla mnie różnica 30 kkm to 2-3 lata jeżdżenia przy moim użytkowaniu
chciałbym, żeby tak u mnie było ;-(
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 10 lis 2011, o 02:15

mały 5150, bez obrazy ale jak cię stary lubię to piszę jak chłop prosty ,Nie odpier..aj szop ;-)

tyle ze strony mej trzym się stary 8-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 11 lis 2011, o 13:07

a ja Małego rozumiem. Chce mieć auto z mniejszym przebiegiem i już. To jest taki sam argument za zmianą jak każdy inny. Ja chcę zmienić, bo mi się znudziło, i też nie wiem czy w np. nie poszedłbym w GTka.
jarmaj pisze: Tylko masz świadomość, że przebudowa WRX na STi to najbardziej nieracjonalna, wręcz absurdalna finansowo rzecz, jaką można zrobić?
Finansowo jest. Ale też nie zapominaj, że czy Mały, czy Ty znaliście swoje auta, wiedzieliście co przeszły i że nic im nie dolega, ani nie były dzwonione co nie jest bez znaczenia. A umówmy się, że Mały jakoś przełknie ;-) różnicę w cenie.
Jest jeszcze to, że takiego STI z WRXa można budować trochę na raty, trochę na swoją modłę.

Sam rozważam zrobienie Wiśni trochę na STI, bo nie jestem pewien czy chcę się szarpać z zakupem innego auta, szukaniem, podczas gdy może wystarczy jakaś zmiana, np. napędów i już będzie ok.

subydu
2 gwiazdki
Auto: subaru impreza 2002-2007 kilka

Post 13 lis 2011, o 13:17

Przepraszam koledzy ale to są wszystko chore pomysły! :wall: :-p

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 13 lis 2011, o 14:06

subydu pisze: Przepraszam koledzy ale to są wszystko chore pomysły!

W sensie, że tylko Twój jest zdrowy? ;-)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 13 lis 2011, o 21:43

Alan, Alan, Alan! pisze:Ale też nie zapominaj, że czy Mały, czy Ty znaliście swoje auta,
Pewnie, ale gdyby tylko udało mi się wtedy sprzedać WRX'a, ani przez sekundę nie rozważałbym jego przebudowy. W zasadzie trudno mi sobie wyobrazić inny powód na coś takiego.

Pod każdym względem tysiąc razy lepiej sprzedać i kupić STi.

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 sty 2012, o 20:52

No, dobra Zło nadal do sprzedania - up. Zostawiam ogłoszenie tutaj jeszcze 2 tygodnie później idzie na "kropkę" i na inne otomota.

ODPOWIEDZ