przepraszam, jest 23:40, a warsztat chyba zamknęli o 17:00galtom pisze: To nie mogles wszystkim ulatwic zycia, wrzucic 1 i zrobic fotki? A ja durny slipie... i slipie w to zdjecie... i szukam... A tu nie ma....

przepraszam, jest 23:40, a warsztat chyba zamknęli o 17:00galtom pisze: To nie mogles wszystkim ulatwic zycia, wrzucic 1 i zrobic fotki? A ja durny slipie... i slipie w to zdjecie... i szukam... A tu nie ma....
galtom pisze: dziwne rozwiazanie![]()
nie, to jest włącznik świateł pozycyjnych, które możesz włączyć bez kluczyka i sobie gdzieś pójść, np po łopatę jak auto się zakopiegaltom pisze: Że jak prosze?
To przy kierownicy (jak u prawdziwych Japonczykow) co sie wlacza...
Inaczej...
Wsiadam do auta, odpalam, i co swiatala przelaczam na kolumnie kierownicy??? Postojowe -> mijania???
Czy to jest cos osobnego - jak stoje zeby tylko wlaczyc postojowe....
To gdzie sie wlacza mijania - i jak to jedno z drugim dziala - dziwne rozwiazanie
Alan, Alan, Alan! pisze: Misiek, przejechałem trochę tym autem i wiem co robiłem skrzynią. Tryb manualny przełącza tak jak Ty chcesz, inna sprawa, że robi to równie mułowato przez co kiedyś miałem nieciekawą sytuację.
Ale jest ale, zdaje się przy czerwonym polu po chwili wrzuca wyżej, podobnie nie pozwala jechać ze zbyt małymi obrotami i tutaj kompletnie nie mam pewności czy zrzuca. Natomiast przy normalnym operowaniu mieszasz sobie biegami jak w manualu.
Nie pamiętam już dokładnie, auto nie jeździ jednak i czeka na skrzynię.
No chyba, że Ty mówisz o trybie automatycznym a ja manualnymBo tak pomyśl, jakby manualny działał jak mówisz, to po co by był, skoro można to i zwykłą wajchą robić
A żeby Ci jeszcze ułatwić to oprócz przełącznika at hold jest jeszcze power
![]()
Aaaaaa, tam - jak zwykle tylko wymowki.Alan, Alan, Alan! pisze: przepraszam, jest 23:40, a warsztat chyba zamknęli o 17:00
To wszystko wyjasnia - faktycznie praktyczne. Choc zamiast wylacznika mogli gdzies zrobic schowek na lopatkeAlan, Alan, Alan! pisze: nie, to jest włącznik świateł pozycyjnych, które możesz włączyć bez kluczyka i sobie gdzieś pójść, np po łopatę jak auto się zakopie
a taki normalny zespolony włącznik świateł poz/mijania/drogowych masz ... tak jak normalnie w autach
chyba młotkiem czubie, jak to jeden guzik z trzema pozycjami (pstryk w przód, power, neutralnie nic, w tył hold)Grzesiek_67 pisze: Wciśnięty AT HOLD wyłącza POWER i ma priorytet.
galtom pisze: To wszystko wyjasnia - faktycznie praktyczne. Choc zamiast wylacznika mogli gdzies zrobic schowek na lopatke
nooo..... a nawet icegaltom pisze:Hold = Snow (w innych autach)
no to jednak Grzesiek miał rację: HOLD eliminuje POWER.Alan, Alan, Alan! pisze:chyba młotkiem czubie, jak to jeden guzik z trzema pozycjami (pstryk w przód, power, neutralnie nic, w tył hold)
Bez przesady....damaz pisze: po prostu ruszasz z II.
galtom, przyznaj się, ty chcesz sobie tym wątkiem instrukcję obsługi tego OBK załatwić?
ale to i tak bardzo on-topic jak na to forum. :)galtom pisze: A ze, takich OBK jak ma Alan u nas nie widuje to stad ostatnie strony dyskusji...
widocznie Grzesc zawsze holduje poweraAlan, Alan, Alan! pisze:damaz, to zależy w którą stronę. Czasami można spowerować holda.
osz. zagazował, sholdował, jeszcze niech tłoki ze dwa zaspawa.damaz pisze: widocznie Grzesc zawsze holduje powera
Alan, Alan, Alan! pisze: osz. zagazował, sholdował, jeszcze niech tłoki ze dwa zaspawa.![]()
no co poradzę, że Cię lubięGrzesiek_67 pisze: PS. Remas, nie karm trolla, no proszę
3A - skąd Ty te fotele wytrzasnąłeś? ja też chce ja też chceAlan, Alan, Alan! pisze: podłokietniki? to boczki fotela - kubełki, kierowcy elektrycznie sterowany.
przeszczepili je w fabryceOBK H6 pisze: Sam dziergałeś, czy przeszczep?
Ale pojęcie to Ty masz.... pozycyjne to pozycyjne, nie mijania czy drogowe! Znajdź może definicję.galtom pisze: Wsiadam do auta, odpalam, i co swiatala przelaczam na kolumnie kierownicy??? Postojowe -> mijania???
Czy to jest cos osobnego - jak stoje zeby tylko wlaczyc postojowe....
To gdzie sie wlacza mijania - i jak to jedno z drugim dziala - dziwne rozwiazanie