SEXY GREEN CARS

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subaru
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: SEXY GREEN CARS

Post 14 cze 2008, o 10:47

FUX pisze:
huzar105 pisze: w ciągu następnych kilku lat w wyniku globalnego ocieplenia roztapia się wszystkie lody na dole jak i na górze ziemi
Amfibia; jedyne, co mi na myśl przychodzi.... :oops: :mrgreen:
Według statystyk do Poznania nie dojdzie :-p Tak prawdę mówiąc to coś w tym prawdy musi być bo po co by wprowadzali tak ostre normy ekologiczne przez ostatnie lat :?:

Akuro Kazuyoshi
Obrazek

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 14 cze 2008, o 11:14

huzar105 pisze: Według niedoszłego hamerykańśkiego prezydenta w ciągu następnych kilku lat w wyniku globalnego ocieplenia roztapia się wszystkie lody na dole jak i na górze ziemi. Prawdę mówiąc nie wiem co tym myśleć, ile jest z tego prawdy...
To obejrzyj jeszcze to:
http://revver.com/video/398166/the-grea ... g-swindle/
(gdzieś po video.google.com pląta się wersja z PL napisami)

Ogólnie polecam bardzo ładny wykład.
A ja nie ;-)

No i mamy już podobny wątek o ekofaszyźmie na forum:
http://theforum.pl/bb3/viewtopic.php?f= ... &sk=t&sd=a

huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 14 cze 2008, o 11:31

WRC fan pisze: A ja nie
Nie zgodzę się z Tobą warto znać różne poglądy ludzi, nawet gdy się z nimi nie zgadzasz.
Akuro Kazuyoshi
Obrazek

osa551
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Scooby Doo 2

Post 14 cze 2008, o 11:37

Konto usunięte pisze: Cool. Ja się nie znam, ale jak się robi elektrycznego boxera?

Nie mam pojęcia, bo ja tez się nie znam, weszłam na stronę relacji inwestorskich w celu przeczytania skonsolidowanego sprawozdania finansowego i raportu rocznego. Chciałam wywnioskować jaką mamy szanse na poprawę sytuacji z obsługą klienta, bo rozumiem, że SIP już nawet pytania o przegląd nie można zadać. :whistle:

Zanim zacznie być "sexy green" dobrze by było, żeby było "sexy customer service" a nie "spadaj dziadu".

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 14 cze 2008, o 13:34

osa551 pisze:
Konto usunięte pisze: Cool. Ja się nie znam, ale jak się robi elektrycznego boxera?

Nie mam pojęcia, bo ja tez się nie znam, weszłam na stronę relacji inwestorskich w celu przeczytania skonsolidowanego sprawozdania finansowego i raportu rocznego. Chciałam wywnioskować jaką mamy szanse na poprawę sytuacji z obsługą klienta, bo rozumiem, że SIP już nawet pytania o przegląd nie można zadać. :whistle:

Zanim zacznie być "sexy green" dobrze by było, żeby było "sexy customer service" a nie "spadaj dziadu".
Patrząc po ostatnich wypowiedziach Kopra na "." to właśnie skończył wdrażać nowe ISO-"spadaj dziadu" :lol:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 14 cze 2008, o 14:45

huzar105 pisze:
Nie zgodzę się z Tobą warto znać różne poglądy ludzi, nawet gdy się z nimi nie zgadzasz.
Jest różnica między "można obejrzeć", a "polecam - bardzo ładny wykład" ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 14 cze 2008, o 15:02

huzar105 pisze: do Poznania nie dojdzie
Tylko Warta wyleje.... :cofee: :razz:
Dolce far niente ;-)

huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 14 cze 2008, o 15:47

WRC fan pisze:
huzar105 pisze:
Jest różnica między "można obejrzeć", a "polecam - bardzo ładny wykład" ;-)
Rozumiem, ale mi chodziło o przygotowanie, wizualizacje nie raz na pewno byłeś na wykładzie co koleś z kartki czyta bitą godzinę.
Akuro Kazuyoshi
Obrazek

huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 14 cze 2008, o 15:48

FUX pisze:
huzar105 pisze: do Poznania nie dojdzie
Tylko Warta wyleje.... :cofee: :razz:
Raczej ni warta płynie nowym korytem jeśli to wyleje to 3/4 Polski będzie pod wodą.
Akuro Kazuyoshi
Obrazek

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 14 cze 2008, o 15:52

huzar105 pisze: Rozumiem, ale mi chodziło o przygotowanie, wizualizacje nie raz na pewno byłeś na wykładzie co koleś z kartki czyta bitą godzinę.

Jasne :) Z drugiej strony trudno się dziwić, że forma jest atrakcyjna - w końcu to propagandowa reklamówka za grube $$$.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 cze 2008, o 16:05

Huzar,
a kiedy widziales ostatnio jakies wielkie deszcze w Polsce? Dlaczegoz mialaby warta wylac, grzecznie pytam?
Sucho tu jest jak pieprz, zaraz zamienimy sie w stepowy krajobraz Ukrainy.
Od szescdziesiatcyh lat nastepuje powolne stepowienie Polski, ktorego nie widac ze wzgledu na uprawy rolnicze, ale zastanowcie sie jak oapad poziom wod gruntowych, ilez to deszczu na nas spada.
Okolice Ciechanowa, Plonska Wyszogrodu - jeden z najbardziej suchych regionow w Europie.
I to od lat.
A lodowcow tu nie mamy w Polsce wiec nie ma co topniec, zeby nas NIBY zaznaczam zalac.
Huzar, nie musi byc prawdy w obostrzeniach, bo jest to wszystko histeria i dzialania spiskowo zamordystyczno medialne.
Nie wierz w ani jedno slowo o ciepleniu spowodowanym przez czlowieka.
Wszystko zli ludzie kombinuja.
Ci sami zli ktorzy zatruli zycie mieszkancom Augustowa na kolejne lata.
maja te sama mentalnosc co goscie z pro-life, ktorzy mordowali w stanach lekarzy dokonujacych aborcji.
Przykre to, bo dobrze pojeta ekologia ma same dobre strony. Ale podobnie jak dawniej energie jadrowa, tak teraz ekologie wykorzystuje sie do walki politycznej. A tu nie ma zmiluj.
Zauwazyliscie jak przez ostatnie kilka tygodni narasta histeria ociepleniowa? " A co ty zrobiles dla zmienjszenia..." , " mam ekoligiczna torbe"... wszedzie, z kazdej strony pranie mozgu. A ze panstwo dyktujacy swiatu co jest dobre a co zle, czyli ludzie pokorju Tomasza Kamela na przyklad, prowadzacy programy w TV, musza byc trendy, a dizs trendy jest ekologiczna torba.... to chyba dalej nie musze tlumaczyc. Torba dla niezorientowanych jst jedynie symbolem.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 14 cze 2008, o 16:44

WRC fan, Ja jego wyklad miałem normalnie na zajęciach, wyszedłem w połowie ponieważ właśnie forma mnie wkurzyła(nie lubię jak ktoś próbuje coś mi wmówić), aczkolwiek jeśli ktoś nie ma o tym pojęcia to zawsze polecam bo czasem może dać do myślenia.
Arno pisze: Huzar, nie musi byc prawdy w obostrzeniach, bo jest to wszystko histeria i dzialania spiskowo zamordystyczno medialne.
Czy ja powiedziałem, że w to wierze? Napisałem, że ktoś coś takiego mówił.
Arno pisze: mam ekoligiczna torbe"
Akurat według mnie to jest bardzo fajne, zdarza się mi od czasu do czasu pobiegać trochę po lesie i to co można ujrzeć przechodzi wszystko. Sterty śmieci na pięknych polanach, chemikalia wylewane dla mnie to jest dramat i nie potrafię zrozumieć dla czego ktoś coś takiego robi. Budzi się we mnie gniew na samą myśl o tym i bardzo liczę, że takie akcje jak w/w może chociaż jedną osobę nakłoni do myślenia.
Akuro Kazuyoshi
Obrazek

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 14 cze 2008, o 18:04

huzar105 pisze: Akurat według mnie to jest bardzo fajne, zdarza się mi od czasu do czasu pobiegać trochę po lesie i to co można ujrzeć przechodzi wszystko. Sterty śmieci na pięknych polanach, chemikalia wylewane dla mnie to jest dramat i nie potrafię zrozumieć dla czego ktoś coś takiego robi. Budzi się we mnie gniew na samą myśl o tym i bardzo liczę, że takie akcje jak w/w może chociaż jedną osobę nakłoni do myślenia.

Mam las 500m od domu. Wybieram trasy jak najmniej zaśmiecone.
To, co w lasach można spotkać, to raczej biedni nie wyrzucają. Żal in 8zł na kubel. Na mojej ulicy tak ca. połowa nie ma takiego sprzętu w domu. Palą śmieci w piecach co. :x :x :x
Smród bije wieczorami taki, że okna nie można otworzyć :wall: .
Powiedziałem kiedyś Burmistrzowi; człowieku wpisz wywóz śmieci w podatek od nieruchomości i będzie po problemie!
Nie nada. Brak uwarunkowań prawnych. :whistle:
Dolce far niente ;-)

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 14 cze 2008, o 22:51

huzar105 pisze: Ja jego wyklad miałem normalnie na zajęciach

:o

huzar105
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 14 cze 2008, o 23:08

WRC fan pisze:
huzar105 pisze: Ja jego wyklad miałem normalnie na zajęciach

Państwowa uczelnia :mrgreen:
Akuro Kazuyoshi
Obrazek

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 15 cze 2008, o 23:09

michal pisze:Patrząc po ostatnich wypowiedziach Kopra na "." to właśnie skończył wdrażać nowe ISO-"spadaj dziadu" :lol:
Procedura Obsługi Trudnego Klienta.

15.06.2008, ver. 1.0
Sporządził: [-]
Zatwierdził: [-]

Gdy klient staje się trudny [...] należy z uśmiechem na ustach odpowiedzieć ,,spieprzaj dziadu''.

:)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 16 cze 2008, o 01:27

ky pisze: Procedura Obsługi Trudnego Klienta.
Jak pracowałam w banku mieliśmy "Procedurę obsługi klienta prezentującego postawę roszczeniową" :-d. Wymowa była dokładnie jak powyżej, z tą różnicą, że to klient opuszczając mury banku miał być przeświadczony o tym, że to on pokazał nam środkowy palec.
Jaka hipokryzja :-(
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 16 cze 2008, o 11:05

bendac mlodym klientem banku pekao (lata temu) musiałem nauczyć się antyprocedury pt: "niekompetentna pinda".

dwie zasady: jak najszybciej dotrzeć na poziom dec. wyżej
jak najwięcej "na piśmie".

niestety, po latach znowu - niechcący - trafiłem do pekao sa.
nie minęły 2 m-ce i pierwsza ostra wpadka.

o ekologii jest osobny wątek (wcześniej przytaczany), na którym TheForum już ustaliło, że obecne zielone zadęcie jest złe i podyktowane podtekstami politycznymi jedynie. jest to oficjalna linia TheForum obecnie.

8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

obyło się bez ankiety.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 16 cze 2008, o 13:55

Ankieta? Proszę:

* zielonych trzeba zamknąć,
* zielonych trzeba zamknąć.

Może być? :)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 16 cze 2008, o 14:10

ky pisze: * zielonych trzeba zamknąć,
* zielonych trzeba zamknąć.
ky, chcesz pozamykac modow czy przedstawicieli firm? :?

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 16 cze 2008, o 14:44

remek, to oczywiste, że jednych i drugich, pytanie tylko kim są trzeci! Czytaj ze zrozumieniem. :mrgreen:

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 cze 2008, o 15:49

OT:

Eteryczny :arrow: PW

koniec OT

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 16 cze 2008, o 16:31

dlaczego samochody PROekologiczne wygladaja jak owady ?

http://moto.onet.pl/99843,galeria_media.html

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 16 cze 2008, o 19:12

damaz pisze:OT:

Eteryczny :arrow: PW

koniec OT
Ale Eteryczny który, bo Żołądź na ten przykład nic nie dostał?
esilon pisze: dlaczego samochody PROekologiczne wygladaja jak owady ?

Żeby można się ich było dalej brzydzić :mrgreen: Gdyby tak zrobili ekologiczne samochód z silnikiem o mocy 50KM wyglądający jak Ferrari F40 to miałbyś mieszane opory, a tak wszystko zostaje na właściwym miejscu.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2008, o 11:19

chyba muszę pociągnąć OT
jakiś problem mam z PW. najdziwniejsze, że w paru innych przypadkach działało bez problemu :whistle:

w skrócie chodzi o słynne breloczki Foresterowe. wiem, że refleks żółwia pokazuję właśnie, ale ... tak wyszło. Eteryczny Żołędziu, jest szansa na pomoc w zdobyciu ?

sorry za OT

ODPOWIEDZ